Announcement

Collapse
No announcement yet.

OBD2 PID reponse issue with Chevy 2013

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • OBD2 PID reponse issue with Chevy 2013

    Hi, guys.

    I created a small Android application which I can send a PID command and get a response back.
    I tested 8 commands (RPM, SPEED, MAF, AFR, Throttle position, fuel level, coolant, intake air temp) so far on Honda, Toyota, Hyundai, VW, Lexus and they all seemed working fine except Chevy.

    On Chevy Equinox 2013, initially the commands are working fine but after a while, I get just an empty response.
    And this issue is consistent. After requesting a certain number of PIDs, I start to get empty responses as if the ECU is dead or something.
    Below is the outputs.
    Any ideas?


    ELM327 v2.1

    Mon Jan 25 12:10:36 EST 2016 : OK

    Mon Jan 25 12:10:36 EST 2016 : OK

    Mon Jan 25 12:10:37 EST 2016 : OK

    Mon Jan 25 12:10:37 EST 2016 : OK

    Mon Jan 25 12:10:39 EST 2016 : SEARCHING...
    41 00 80 00 00 01

    Mon Jan 25 12:10:39 EST 2016 : 41 0D 00

    Mon Jan 25 12:10:40 EST 2016 : 41 10 01 73

    Mon Jan 25 12:10:40 EST 2016 : 41 44 80 00

    Mon Jan 25 12:10:40 EST 2016 : 41 11 33

    Mon Jan 25 12:10:41 EST 2016 : 41 2F 71

    Mon Jan 25 12:10:41 EST 2016 : 41 05 5B

    Mon Jan 25 12:10:41 EST 2016 : 41 0F 2F

    Mon Jan 25 12:10:41 EST 2016 : 41 0C 0E 33

    Mon Jan 25 12:10:42 EST 2016 : 41 0D 00

    Mon Jan 25 12:10:42 EST 2016 : 41 10 01 78

    Mon Jan 25 12:10:42 EST 2016 : 41 11 33

    Mon Jan 25 12:10:42 EST 2016 : 41 44 80 00

    Mon Jan 25 12:10:43 EST 2016 : 41 0C 0E 1E

    Mon Jan 25 12:10:43 EST 2016 :

    Mon Jan 25 12:11:45 EST 2016 :
Working...
X