Announcement

Collapse
No announcement yet.

usb problems on xp

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • usb problems on xp

    just put a clean install of xp pro on my laptop but now it tells me 'high speed usb device plugged into none hispeed hub' i know this can be fixed but the disks that came with the laptop dont help and i dont want to have to download a big service pack as i only have slow net access. any ideas? thanks!
    PB 2.0Ghz, 20GB, 512mb, XPpro. 300GB Usb HDD, Griffin pwrmate, m-audio audiophile fw. BU-353 gps. 2x100w sony amps, 1x150w JBL sub amp, MBQuart front components, 6x9 rear, 10" sub. Audiocontrol epcienter, esp2, 3xs. Clifford G5, Finished, fitted, problems

  • #2
    Sounds like you have a USB 2.0 device plugged into a USB 1.0 hub. Is your hub supposed to be USB 2.0?

    Comment


    • #3
      Originally posted by Nutz
      Sounds like you have a USB 2.0 device plugged into a USB 1.0 port. Is your motherboard USB 2.0 capable?
      That's what I was going to say. Sounds like he doesn't have USB 2.0 to me.
      7" Lilli TS, Soyo K7VME, Semperon 2200, 160GB Maxtor, 512mb PC3200, Deluo GPS, Panasonic Slim DVD/CD RW, Linksys WMP545G , Opus 150w, XMDirect, XP Pro, FP, IG [XXXXXXXXX-] 90%
      ATVMS.com

      Comment


      • #4
        Have you got more than one usb port cus the other one may be usb2?
        EPIA MII: 512m Ram: LinITX 8" Touch Screen: Carnetix P1290 PSU: 802b PCMCIA Wireless card: Slot DVD Player: Touchpad: Wireless Keyboard: BU303 GPS Mouse:
        Win 2000: RoadRunner Front End: Michelin Mapstore GPS: Netstumbler:

        Comment


        • #5
          You defintely don't have a USB2 port there (thougt i may as well say as i agree with the others). I doubt youw ill have a mixture of USB1 and 2 ports. If your laptop doesnt coem with USB2 you can get a usb2 pcmcia card pretty cheap and its a useful thing to have.

          If you do have a USB2 port on your laptop 1st run a custom windows update (not the express method) and see if it brings up any harware drivers that need preplacing and see if the usb is in there. Or go to device manager and find the USB2 and change the driver, looking on windows update that way. Or go to the manufacturers (or USB adapters) website for drivers.

          Comment


          • #6
            Don't you need SP1 or later to get USB2 to work right?
            2004 4runner

            Comment


            • #7
              Originally posted by rando
              Don't you need SP1 or later to get USB2 to work right?
              Yes, however....
              The fact that it's detecting the USB2.0 means he's met that requirement.
              Have you looked in the FAQ yet?
              How about the Wiki?



              Under normal circumstances, a signature would go here.

              Comment


              • #8
                Are you sure? I just installed a fresh copy of XP on my M10k a few nights ago and got the same warning messages up until I installed the service pack (SP2). I might have had to install the VIA USB2.0 INF files also -- can't recall.
                2004 4runner

                Comment


                • #9
                  The laptop is less than 6 weeks old so i am pretty sure it is usb2.0, besides it worked fine before i removed the last install of xp. i do seem to remember that it had service pack 1 installed but the disk for this did not come with the laptop. The toshiba website is no help either. Anybody know where i can get the service pack asap or better still just the drivers i need to make my usb 2.0 work? Thanks!
                  PB 2.0Ghz, 20GB, 512mb, XPpro. 300GB Usb HDD, Griffin pwrmate, m-audio audiophile fw. BU-353 gps. 2x100w sony amps, 1x150w JBL sub amp, MBQuart front components, 6x9 rear, 10" sub. Audiocontrol epcienter, esp2, 3xs. Clifford G5, Finished, fitted, problems

                  Comment


                  • #10
                    My experience is that XP will detec2.0 fine, but will not run (as it has no drivers) until you install SP1. I reccomend SP2 instead though. Provididn'g you have a valid XP Key, SP2 is the better option.
                    ,./(0)3

                    '04 Canyon 4x4 pickup

                    [---PC on hold----working on external fiberglass "tool" box---]

                    Comment


                    • #11
                      I have got the XPpro disk and the key for that, Where can i get a service pack, is it a large download as i am only on 31k dial-up (most of the time this only runs at 21K) Thanks!
                      PB 2.0Ghz, 20GB, 512mb, XPpro. 300GB Usb HDD, Griffin pwrmate, m-audio audiophile fw. BU-353 gps. 2x100w sony amps, 1x150w JBL sub amp, MBQuart front components, 6x9 rear, 10" sub. Audiocontrol epcienter, esp2, 3xs. Clifford G5, Finished, fitted, problems

                      Comment

                      Working...
                      X