Announcement

Collapse
No announcement yet.

IBuscomm

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • IBuscomm

    I am trying to get IBuscomm working, I've unzipped the software, have set SetVisible=True and run ibuscomm.exe Task manager reports the software as running but I don't get any display.

    I have the Resler I/F which works fine with other monitor/analysers. Is there something I have missed or that isn't documented?

    What is supposed to happen?

  • #2
    u need to set the com port to the same one your resler interface has.

    also, check link in my sig dude, should help you out.
    Current:
    [BMW E46 ///M3 Convertible]

    Previous:
    [BMW E31 850CSi]|[BMW E39 535i]|[BMW HVAC Research]|[IBUS Scrolling Text]|[BMPuter]|[Velocity]|[TomTom]|[Vision]|[Space Navigator Driver]|[Super Fast Boot]

    Comment


    • #3
      So you are saying that if it can't find a device on the com port it won't run the display?

      Strange, but thanks I'll check it out but had set up the com port

      Comment


      • #4
        yes exactly. use device manager to find out the com port ur using, or in ibusanalyser, u should see the comport. chances are it will be com 2, 3 or 4 (since ibusanalyser works and it only supports the first 4 ports).

        also, check what processes are running when u launch ibuscomm (ctrl+shift+escape). if u ran ibcom with the wrong port, it will hang in memory so make sure u close down any running instances of it.

        checkout the latest mods darth and I have done to ibc here
        Current:
        [BMW E46 ///M3 Convertible]

        Previous:
        [BMW E31 850CSi]|[BMW E39 535i]|[BMW HVAC Research]|[IBUS Scrolling Text]|[BMPuter]|[Velocity]|[TomTom]|[Vision]|[Space Navigator Driver]|[Super Fast Boot]

        Comment


        • #5
          Had to give it a go despite it being pitch black outside. No luck, I've had Ibus monitor working fine before and the I/F is on com1, I've got the Ibuscomm.ini set to com1 and my GPS is on a USB port maquerading as com4.

          I'll get some time in daylight and do a more controlled check through.

          Thanks for your help and I'll get back

          Comment


          • #6
            Check your contention management settings. Depending on the version of IbusComM you're using, the software setting (ContentionManagement=0) may be the only valid setting.
            See my install here:
            540i / 320i Mods

            Get a free and lightweight blog here

            iPhone Hacks

            Thought Soup

            Comment


            • #7
              Originally posted by doubletop
              Had to give it a go despite it being pitch black outside. No luck, I've had Ibus monitor working fine before and the I/F is on com1, I've got the Ibuscomm.ini set to com1 and my GPS is on a USB port maquerading as com4.

              I'll get some time in daylight and do a more controlled check through.

              Thanks for your help and I'll get back

              i have the same setting, but still doesnt work

              it work for me before flawlessly...but after since i formated my computer, my iBUS doest work anymor. ibusanalyser works for me tho on com port 1. But when i run ibus, then RR...it crashes and says "runtime error 13"

              any idea?

              Comment


              • #8
                i am also experiencing weird problems with same adaptor.
                it may be a driver issue. only ibus thing that works in my car is steerwheel next, prev, + , -
                strange
                ibus error
                GTA skin

                Comment


                • #9
                  Depending on the options your vehicle has, the steering wheel controls may be the only thing residing on the i-bus with the rest of your entertainment features operating on the k-bus. Use something like the ibus analyzer to see if you are seeing data packets from your radio etc.
                  See my install here:
                  540i / 320i Mods

                  Get a free and lightweight blog here

                  iPhone Hacks

                  Thought Soup

                  Comment


                  • #10
                    and make sure you press "select all" devices, and that "live update" is enabled
                    Current:
                    [BMW E46 ///M3 Convertible]

                    Previous:
                    [BMW E31 850CSi]|[BMW E39 535i]|[BMW HVAC Research]|[IBUS Scrolling Text]|[BMPuter]|[Velocity]|[TomTom]|[Vision]|[Space Navigator Driver]|[Super Fast Boot]

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by DarthTater
                      Depending on the options your vehicle has, the steering wheel controls may be the only thing residing on the i-bus with the rest of your entertainment features operating on the k-bus. Use something like the ibus analyzer to see if you are seeing data packets from your radio etc.
                      i have exactly same system as sama's. Amp radio and casette in one box and hu's faceplate with buttons (specially mode button) is removed. I connect this control panel to radio-amp-casette-box and set mode on cd each time when i start the car. Amp switches to radio after a while which is the worsest situation. This is not the port nor the ibus. I put my ibus on differently ports and it doesn't effect anything. Ibusanalyzer can track and simulate steerwheel buttons(<, >, +, -) and there is no scrolling text. I really don't know where to begin. Is it a software issue or hardware really not sure about it.

                      Second strange thing is my carpc mostly mutes the sound at start-up so i have to open mp3player and change the volume to unmute it. May it have to do something with it?


                      BTW Sama,
                      I couldn't find these options you told about. There are few checkbox (live, preview, fire up) and few blank textfields. There is a start/stop scan button and analyze button. There are two logs and both of them difficult to understand. One contains some data (eb 21 30 ...) and another shows some results but i can't copy the text or scroll and read cause it scrolls down like a bloddy msn messenger window. I may be using an older version. I'll check a newer version. This case is really annoying specially at the point of cutting my plexiglass faceplate.
                      ibus error
                      GTA skin

                      Comment

                      Working...
                      X