Announcement

Collapse
No announcement yet.

Audio gatway issues with Road Runner and Phoco

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Audio gatway issues with Road Runner and Phoco

    I apriciate this is more of a RR and bluetooth issue than a phoco one but I was hoping you could help me to understand what is going on exactly.

    The situation is this. I have a SE V800, registered Phoco 1.6, Widcomm 5 drivers and road runner.

    If I use phoco by itself, everything is fine, on incomming and outgoing calls the audio gateway service connects and the service works as expected.

    However if I use phoco through road runner in the remote no design mode the audio gateway doesn't connect on outgoing or incomming calls.

    So my question is obviously, why is this happening? Is it a lack of code on the RR side or the Phoco side?

    Just a note, the SE V800 supports multiple bluetooth services so at no time does the comm connection disconnect.

    Many Thanks

  • #2
    That's strange.. My audio gateway connects when inside RR..

    Maybe you can help me. Do you use your computer speakers for the callers voice and computer mic for you to talk to the caller?
    Current Vehicle: 2007 Dodge Nitro

    Second Vehicle: Sold it :( 2005 Dodge Ram 1500 Quad Cab

    First Vehicle: 2003 Ford Ranger

    Comment


    • #3
      Sorry for the delay in answering, but I am just come back from my vacations.

      Try to add "connecthsp=true" in your rr.in file.
      _______________________________________
      Car installation 95% [■■■■■■■■■■■■■■■■■■■]
      Current project: Parking sensor USB interface

      Comment


      • #4
        Tbird. Yes I do use my computer speakers for callers voice and a mic connected to my computer for the reciever. Or at least that is what I am trying to do.

        Robbie, I have added that command to the rr.ini but it hasn't made any difference.

        Comment


        • #5
          Cruizer, I am trying to get my mic to work but having problems.. I have the caller coming through my car/pc speakers but the caller cannot hear me through the mic.

          Can you tell me how your setup is please?

          Thanks!
          Current Vehicle: 2007 Dodge Nitro

          Second Vehicle: Sold it :( 2005 Dodge Ram 1500 Quad Cab

          First Vehicle: 2003 Ford Ranger

          Comment


          • #6
            To be honest I haven't realy changed much from defaults to get the mic working. The only thing I did find is it was so quiet I had to put all the mic record settings up to full and have mic boost on. I didn't know which one to adjust so I just did the mic level for my soundcard and bluetooth device in the mixer settings. The only other thing I can think you may have missed is that in the record section you need to make sure the mic select box is ticked under the mic slider.

            Sorry if this is a little basic but I work in the world of technical support and work on the basis of assume everyone is an idiot untill they proove otherwise.

            Hope this helps

            Comment


            • #7
              I understand.. I work tech support too.

              Yes, I have my mic selected for record section. Here are screens of my settings:







              Current Vehicle: 2007 Dodge Nitro

              Second Vehicle: Sold it :( 2005 Dodge Ram 1500 Quad Cab

              First Vehicle: 2003 Ford Ranger

              Comment


              • #8
                I would say that is the same as my sound settings. Stupid questions have you turned the mute off the playback mic to ensure that it is picking up sound?

                Sorry I am running out of ideas

                Comment


                • #9
                  I've made some test and i've noticed that there are some issues with the audio gateway in the RR PhoCo integration. I'll fix it in the next release.
                  _______________________________________
                  Car installation 95% [■■■■■■■■■■■■■■■■■■■]
                  Current project: Parking sensor USB interface

                  Comment


                  • #10
                    I ended up figuring it out.. All I did was delete the partnership between my phone can carputer and re-pair them. Then I ran through the PhoCo wizard again and now it's working.
                    Current Vehicle: 2007 Dodge Nitro

                    Second Vehicle: Sold it :( 2005 Dodge Ram 1500 Quad Cab

                    First Vehicle: 2003 Ford Ranger

                    Comment


                    • #11
                      tbird, good to hear. I have had a few instanses were the pair seems to become corrupt or something. I once had to delete all the entries for my phone in the refestry, that was when the serial port showed as active but wasn't, strange that your serial port worked but the gateway was not working.

                      Robbie, thanks mate, no preasure but any idea when that will be?

                      So it looks like everyone is happy.

                      Comment


                      • #12
                        Well now it's doing it again!!? ARGH!!

                        This has nothing to do with PhoCo by the way..

                        When I make / accept a call and my phone connects to my computer via audio gateway, I can HEAR the caller through my car speakers but they cannot hear me. This totally puzzles me because I can have sound recorder open while in call and it records my voice!?!
                        Current Vehicle: 2007 Dodge Nitro

                        Second Vehicle: Sold it :( 2005 Dodge Ram 1500 Quad Cab

                        First Vehicle: 2003 Ford Ranger

                        Comment


                        • #13
                          Originally posted by tbird2340 View Post
                          Well now it's doing it again!!? ARGH!!

                          This has nothing to do with PhoCo by the way..

                          When I make / accept a call and my phone connects to my computer via audio gateway, I can HEAR the caller through my car speakers but they cannot hear me. This totally puzzles me because I can have sound recorder open while in call and it records my voice!?!
                          Tbird,

                          Did you ever figure this out? The same thing is happening to me. It used to work fine, no changes have been made to my pc, yet now I have no Mic in RR. Recorder pics up my voice.???

                          Comment


                          • #14
                            samething here

                            Comment

                            Working...
                            X