Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 21 to 30 of 40

Thread: Hesitation/temporary freeze

  1. #21
    Constant Bitrate ZenerDiode's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Bay Area
    Posts
    150
    yeah, that's what i thought a first. did that...didn't help. then i went out and actually bought a NEW with twice the capacity. didn't help. blah. this sucks.

  2. #22
    What can I say? I like serial. Curiosity's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Florence Yall, BFKY
    Posts
    2,684
    Ooh, this could get expensive fast. It just sounds like it has to be hardware since it's not consistent, but then again WMP or the mp3 codec may have a bug (as if it doesn't have enough). Is the file really huge or super high bitrate? Anything really different about it?

  3. #23
    Constant Bitrate ZenerDiode's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Bay Area
    Posts
    150
    nope...the file is pretty normal. every one of my mp3's were ripped and encoded with CDex/LAME encoder. funny thing is, everything is hunky dory in Centrafuse and RR...go figure. Maybe I'll just wait for Take 4

  4. #24
    Newbie ekip's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Finland
    Posts
    40
    I also have this same problem with mp3's.

    I just think has anybody installed that CD/Ex to carputer and tried that? If there isn't just a good codec for wmp10 to handle?? i will try that at home tomorrow, and if no one else has tried it i'll tell result's


    Specs from system
    Via Epia m800
    WinXP sp2
    wmp10
    All codecs from frodos site.
    369MB system memory with 133MHz
    200G harddisk with 2MB cache
    Via's own soundcard
    Carputer
    Via Epia 800MHz\389MB\200GB\ 10,4" LCD
    Wlan And Gps via USB (broken)

    Audio
    Hergules game thether 7.1, SinusLive 3505 amp OEM speakers+15"Sub

    Bump...Bump...Bump.... Here we go again.....

    Pictures
    http://www.javapeli.net/opel/

  5. #25
    Newbie prometheusg's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Texas
    Posts
    42
    Same problem here...

    I think this must be something WMP or Frodoplayer is doing. I don't think it's the mp3 files because they play fine in other media players and systems. Similarly, I don't think it's a hardware issue because the files play fine with different media players.

    Not sure how the visualizations work. Even if they are not visible, are they still in memory and executing some of their code? If so, maybe every few songs, they try to recalculate some values or do some processing? I know I can't run the visualizations at full screen because they look like crap (2 - 3 fps).

    It also seems like it might be caching something every few songs. Some WMP logs or something? I wish I knew!

    My Specs:
    M10k
    512 Mb Ram
    2.5" 20Gb hard drive - 2Mb cache
    WinXP
    Frodoplayer 1.09 tk3
    djScript's YAFP skin (LCDN.ttf font)
    WMP 10

  6. #26
    I'm sorry, and you are....? frodobaggins's Avatar
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Ruston, LA
    Posts
    8,846
    What vis are you all using ? Maybe there is a commonality.
    [H]4 Life
    My next generation Front End is right on schedule.
    It will be done sometime in the next generation.
    I'm a lesbian too.
    I am for hire!

  7. #27
    Newbie prometheusg's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Texas
    Posts
    42
    I haven't touched wmp 10 since I installed it, so I'm "using" the default one, whatever it is. I never actually use it, so I have no idea what it is...

  8. #28
    Newbie
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    22
    I have the same problem.... has anyone fixed this yet? It really is so annoying....

  9. #29
    I'm sorry, and you are....? frodobaggins's Avatar
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Ruston, LA
    Posts
    8,846
    try changing your FrodoPlayer shortcuts to

    cmd /c start "runhigh" /high "c:\program files\frodoplayer\frodoplayer.exe"
    [H]4 Life
    My next generation Front End is right on schedule.
    It will be done sometime in the next generation.
    I'm a lesbian too.
    I am for hire!

  10. #30
    Newbie prometheusg's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Texas
    Posts
    42
    Didn't work for me. Still stutters on starting random songs.

    It's not as bad as before, but it's still definitely there

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Similar Threads

  1. EWF in place of Deep Freeze for Home PC?
    By migel628 in forum WinNT Based
    Replies: 7
    Last Post: 02-21-2005, 11:53 PM
  2. Random Freeze Ups
    By mattdisaster in forum General Hardware Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 12-30-2004, 12:46 PM
  3. first freeze, carputer crash-HD noise
    By microbionic in forum General Hardware Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 12-21-2004, 10:58 AM
  4. Can Opus freeze windows?
    By meetmandeep in forum Power Supplies
    Replies: 10
    Last Post: 09-01-2004, 12:47 PM
  5. external app freeze
    By supralightning in forum ME Archive
    Replies: 2
    Last Post: 07-30-2003, 03:49 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •