Results 1 to 6 of 6

Thread: Where is the media database stored? (how can one start on a "fresh")

  1. #1
    Newbie
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Denmark
    Posts
    21

    Where is the media database stored? (how can one start on a "fresh")

    I have loaded some songs in frodoplayer, and discovered that there was some errors in the id3 tags. I corrected these, uploaded the new files to the car pc, and have tried to get frodo to accept these new id3 tags.

    But it seems like frodo ensists on using the old id3 tags, I have deleted the files, scanned the for changes (sync'ing), put the files in again, sync'ing again, and the files are STILL listed with wrong id3 tags.

    I then tried to delete the files, move the files to a new directory, but.. STILL the old id3 tags are used?

    The tags that I have changed is the Genre, which I changed from misc, to Rock.. I have tripple checked the files, and the genre tags are set to Rock. (both id3v1 and id3v2 tags)

    If I now want to try to start on a FRESH media database, how can I delete the old one? (Where is it located?)

    Regards
    Foden

  2. #2
    Low Bitrate gothate's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    96
    Does this for me as well. Maddening.

    Oh, and don't actually delete the database. Frodoplayer doesn't 'create' a new on if it doesn't find the old one. It just refuses to start up.

  3. #3
    Para Laura thanatos106's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Miami Beach,FL U.S.A
    Posts
    3,497
    Back up and delete this file medialib.ldb then go to setting and build a new one.

    Thanatos.
    RexBruMet Skin for FrodoPlayer

    Nissan Aux-in MOD


    Quote Originally Posted by bgoodman
    We're an international forum, post in whatever langauge you like.

  4. #4
    Low Bitrate gothate's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    96
    How do you do that? When frodo is going the file is in use and won't delete, when it's not it gives you a bad database error and closes on startup. I think I'm still using the next-to-last version though, maybe it's different...

  5. #5
    Para Laura thanatos106's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Miami Beach,FL U.S.A
    Posts
    3,497
    Quote Originally Posted by frodobaggins
    Make sure FP is closed, go delete the medialib.ldb file
    and restart.

    Note I said LDB file not MDB !
    Thanatos.
    RexBruMet Skin for FrodoPlayer

    Nissan Aux-in MOD


    Quote Originally Posted by bgoodman
    We're an international forum, post in whatever langauge you like.

  6. #6
    Low Bitrate gothate's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    96
    I feel stupid right now but as far as I can tell there is no medialib.ldb file when frodoplayer is closed. There's one when it's open, and it's removed on close.

Similar Threads

  1. neocar media center EN version, here it is :)
    By netsuo in forum NeoCar Media Center
    Replies: 34
    Last Post: 10-04-2004, 12:36 PM
  2. My upcoming media player: neocar media center
    By netsuo in forum NeoCar Media Center
    Replies: 114
    Last Post: 10-04-2004, 09:15 AM
  3. Media Engine start Problem
    By eddy in forum Media Engine
    Replies: 1
    Last Post: 05-31-2004, 11:32 PM
  4. Start your (Media) Engines!!!
    By az1324 in forum ME Archive
    Replies: 10
    Last Post: 01-06-2003, 02:24 PM
  5. set media player 6.4 to start playing in XP
    By cproaudio in forum Software & Software Development
    Replies: 2
    Last Post: 11-20-2002, 10:06 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •