Results 1 to 5 of 5

Thread: Choppy Playback

  1. #1
    Variable Bitrate CARLOS_CET's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    NH
    Posts
    303

    Choppy Playback

    I had my frodoplayer working fine and now I've been having problems with choppy playback. Sometimes when my computer turns on cold boot, standby or hibernate..the music plays back choppy. This sometimes also happens just when it goes from one song to another.
    I DO have WMP 10 and VIS is off. The only thing that I can think of is that I used to have frodoplayer in my startup folder and now I changed it by removing it from the startup folder and adding it to start up automatically in the registry. Could that cause choppy playback? I searched but couldn't really find anything. Please help.

  2. #2
    Para Laura thanatos106's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Miami Beach,FL U.S.A
    Posts
    3,497
    System specs? and what kind of files are you having prob with, also are you using a codecs packs?

    Thanatos.
    RexBruMet Skin for FrodoPlayer

    Nissan Aux-in MOD


    Quote Originally Posted by bgoodman
    We're an international forum, post in whatever langauge you like.

  3. #3
    Variable Bitrate CARLOS_CET's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    NH
    Posts
    303
    EPIA M 1000 Mobo
    512 RAM
    12GB C Drive
    120GB D Drive
    Frodo Player 1.09 Take 3
    Trying to play MP3s
    Turtle Beach Micro USB Audio Card
    XVID amd DIVX codecs for movie playback

    The thing is that it will start playing choppy. Than I press stop or pause or whatever button and it take about 10-15 seconds for the button to actually work. So I can stop the playback and go back to the choppy song and it will play fine. So I know it's not the actual mp3 file. Maybe I should open up task manager and see what's hogging up the PC. I'm assuming it's just gonna say Frodoplayer but I may be wrong. Any suggestions?

  4. #4
    FLAC strohj's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Pearland
    Posts
    1,345
    everything else that is still starting up is hogging the CPU... run bootvis.. and see what you can do by eliminating unneeded services etc...
    Pentium 4m 1.5GHz|MB896|Roadie Extreme|XM-Direct|Rikaline 6010|T-View 7"|Streetdeck|160gb Western Digital|1Gb DDR2-533 Ram

  5. #5
    Variable Bitrate CARLOS_CET's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    NH
    Posts
    303
    Ok. So I ended up re-installing the OS and frontend on my carpc. I used nlite to create a small WinXP install. I used WMP9 instead of 10 and everything is working good now. Actually it's better than before. I was trying to get bootvis to run on the computer but for some reason it didn't work. I'll try it again. I wonder if I removed a service or something that bootvis needs to run. I want to see what's holding up my computer from starting up faster. Right now I'm at 35-40secs from hibernate to music playing.
    Car PC Progress

    (>>>>>>>>>>>>---) 90%


    "Don't speak about it, be about it"


Similar Threads

  1. Choppy Divx...help!
    By dougmorgan99 in forum RR Bug Tracker
    Replies: 10
    Last Post: 03-27-2005, 01:28 AM
  2. DVD_ dvd playback is choppy
    By Squid in forum FP Bug Reports
    Replies: 0
    Last Post: 12-01-2004, 11:29 PM
  3. choppy playback
    By storm in forum MediaCar
    Replies: 0
    Last Post: 05-07-2004, 01:56 AM
  4. Divx video playback
    By mindtool in forum MediaCar
    Replies: 0
    Last Post: 12-08-2003, 05:19 PM
  5. mpeg 2 playback is a little choppy
    By inniss777 in forum Software & Software Development
    Replies: 4
    Last Post: 11-05-2003, 01:04 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •