Page 2 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 11 to 20 of 50

Thread: HOw to hook up an input to the FB

  1. #11
    Fusion Brain Creator 2k1Toaster's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Colorado, but Canadian!
    Posts
    10,053
    Code:
      <general>
        <debug status="on">
          <virtual_brain id="mainbrain"></virtual_brain>
        </debug>
      </general>
    Put that under main root so it is in the same level as "<require>", "<graphics>", "<io>" and "<logic>" the FusionConfiguration.xml

    Change "mainbrain" to the ID that you are using on your fusion brain isntance.


    This will bring up the debug window that shows all inputs, all outputs and everything. Then you can see if the wire is in correctly. Also make sure that your analogue input has autoaveraging turned off for steering wheel controls.


    And as I said in my earlier post, no you dont need all 3 wires since you are not using a sensor that needs power
    Fusion Brain Version 6 Released!
    1.9in x 2.9in -- 47mm x 73mm
    30 Digital Outputs -- Directly drive a relay
    15 Analogue Inputs -- Read sensors like temperature, light, distance, acceleration, and more
    Buy now in the MP3Car.com Store

  2. #12
    Low Bitrate bigbuffs's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    109
    I've tried putting in the code but nothing happens. I even edited the xml file, added the text and saved it. But, when I open fusion configuration program the text does not show up.

    Also I'm trying to create key presses using the FB software but I'm a little confused. I've been looking at this for a guide but I'm not quite sure if I'm doing it right.

    I've created the brain instance and an analogue input instance. But, I'm not sure if I have set it to read from the right pin/input #. I believe the one I am using is #8 but I might be wrong This is how I have it connected

    0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
    0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
    0 0 0 0 0 0 0 0 0 X

    I am connected to the X input last one on the end of the board. The input is labeled 8 on the board but I'm not sure if it has a specific pin #.
    [||||||----] - 60% Complete

  3. #13
    Fusion Brain Creator
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    2,221
    please upload your xml file

  4. #14
    Low Bitrate bigbuffs's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    109
    <?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?>
    - <FusionControlCentreConfiguration version="3.0.0.0" author="Me" date_created="Tuesday, June 10, 2008 at 7:59:29 PM" last_modified="Wednesday, June 11, 2008 at 11:14:25 AM">
    - <require>
    - <!-- Begin Function Instances
    -->
    - <!-- End Function Instances
    -->
    - <!-- Begin Fusion Font Instances
    -->
    - <!-- End Fusion Font Instances
    -->
    </require>
    - <graphics>
    - <!-- Begin Global Graphic Settings
    -->
    <main_display designed_for_size="800,600" show_at_size="800,600" menubar="Sizeable" RunInSystemTray="False" MinimizeToSystemTray="True" />
    - <!-- End Global Graphic Settings
    -->
    - <!-- Begin Background Images
    -->
    - <!-- End Background Images
    -->
    - <!-- Begin Static Images
    -->
    - <!-- End Static Images
    -->
    - <!-- Begin Variable Location Images
    -->
    - <!-- End Variable Location Images
    -->
    - <!-- Begin Graph Instances
    -->
    - <!-- End Graph Instances
    -->
    - <!-- Begin Display Buttons
    -->
    - <!-- End Display Buttons
    -->
    - <!-- Begin Multi Images
    -->
    - <!-- End Display Buttons
    -->
    - <!-- Begin Text Labels
    -->
    - <!-- End Text Labels
    -->
    </graphics>
    - <general>
    - <debug status="on">
    <virtual_brain id="Grand Prix Brain" />
    </debug>
    </general>
    - <io>
    - <!-- Begin Fusion Brain Instances
    -->
    <brain id="Grand Prix Brain">usb\vid_04d8&pid_000c\6&3ab92d65&0&4</brain>
    - <!-- End Fusion Brain Instances
    -->
    - <!-- Begin Timer Setup
    -->
    <timer id="input" interval="75" />
    <timer id="output" interval="100" />
    <timer id="gui" interval="50" />
    <timer id="logic" interval="50" />
    - <!-- End Timer Setup
    -->
    - <!-- Begin Digital Output Instances
    -->
    - <!-- End Digital Output Instances
    -->
    - <!-- Begin Analogue Input Instances
    -->
    - <iochannel id="Steering Wheel Controls" port="8" brain="grand prix brain" type="analogue_input">
    <options history="0" auto_average="false" />
    </iochannel>
    - <!-- End Analogue Input Instances
    -->
    </io>
    - <logic>
    - <!-- Begin Logging Setup
    -->
    <all_logging />
    - <!-- End Logging Setup
    -->
    - <!-- Begin Variable Declarations
    -->
    <all_variables />
    - <!-- End Variable Declarations
    -->
    - <!-- Begin Logic Declarations
    -->
    - <all_statements>
    - <if fire_on="logic" minimum_delta_vote_time="1000">
    - <boolean_operation type="greater than or equal to">
    - <parameter1>
    <analogue id="Steering Wheel Controls" time="0" />
    </parameter1>
    - <parameter2>
    <number>4.6</number>
    </parameter2>
    </boolean_operation>
    <then />
    </if>
    </all_statements>
    - <!-- End Logic Declarations
    -->
    </logic>
    </FusionControlCentreConfiguration>
    [||||||----] - 60% Complete

  5. #15
    Fusion Brain Creator 2k1Toaster's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Colorado, but Canadian!
    Posts
    10,053
    ok, all that is good.

    But that xml part I gave you is not able to be read in by the configurator. It is debug only code.

    So after you put it in the xml file, open the main program, and the debug will popup.
    Fusion Brain Version 6 Released!
    1.9in x 2.9in -- 47mm x 73mm
    30 Digital Outputs -- Directly drive a relay
    15 Analogue Inputs -- Read sensors like temperature, light, distance, acceleration, and more
    Buy now in the MP3Car.com Store

  6. #16
    Low Bitrate bigbuffs's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    109
    OK when I open the main program three windows come up, one is the debugging form, the second is the window titled mainbrain, and the third is titles something like fusion uber mdx edition. The third one doesn't seem to be working though. for some reason the only thing that shows up is the title bar.
    [||||||----] - 60% Complete

  7. #17
    Fusion Brain Creator 2k1Toaster's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Colorado, but Canadian!
    Posts
    10,053
    All you will see is a white window because that is all you have told it to see.

    If you look in the graphics section of the configuration file, there is nothing. Not a button, not a background image, nothing. So that is what it displays, nothing.

    Code:
    - <graphics>
    - <!-- Begin Global Graphic Settings
    -->
    <main_display designed_for_size="800,600" show_at_size="800,600" menubar="Sizeable" RunInSystemTray="False" MinimizeToSystemTray="True" />
    - <!-- End Global Graphic Settings
    -->
    - <!-- Begin Background Images
    -->
    - <!-- End Background Images
    -->
    - <!-- Begin Static Images
    -->
    - <!-- End Static Images
    -->
    - <!-- Begin Variable Location Images
    -->
    - <!-- End Variable Location Images
    -->
    - <!-- Begin Graph Instances
    -->
    - <!-- End Graph Instances
    -->
    - <!-- Begin Display Buttons
    -->
    - <!-- End Display Buttons
    -->
    - <!-- Begin Multi Images
    -->
    - <!-- End Display Buttons
    -->
    - <!-- Begin Text Labels
    -->
    - <!-- End Text Labels
    -->
    </graphics>
    Fusion Brain Version 6 Released!
    1.9in x 2.9in -- 47mm x 73mm
    30 Digital Outputs -- Directly drive a relay
    15 Analogue Inputs -- Read sensors like temperature, light, distance, acceleration, and more
    Buy now in the MP3Car.com Store

  8. #18
    Low Bitrate bigbuffs's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    109
    OK I think I understand that, but when i'm using the mainbrain window i see a list of diferent input and the value of each. Each of them reads 0 though. I assume that this is where I can see the value that my SWC wire should be be putting out but I dont get any reading. Is the mainbrain window the one I need to see if it is working?
    [||||||----] - 60% Complete

  9. #19
    Fusion Brain Creator 2k1Toaster's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Colorado, but Canadian!
    Posts
    10,053
    Code:
    <brain id="Grand Prix Brain">usb\vid_04d8&pid_000c\6&3ab92d65&0&4</brain>
    Where are you getting mainbrain from? That is the name of my instance in the example where I explicitly said to change it to what you are using. So your window title should be "Grand Prix Brain" as that is what you called it.

    If the window says mainbrain, that means it is monitoring a fusion brain isntance of "mainbrain" which it wont find, so of course everything will be zero...
    Fusion Brain Version 6 Released!
    1.9in x 2.9in -- 47mm x 73mm
    30 Digital Outputs -- Directly drive a relay
    15 Analogue Inputs -- Read sensors like temperature, light, distance, acceleration, and more
    Buy now in the MP3Car.com Store

  10. #20
    Fusion Brain Creator
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    2,221
    Quote Originally Posted by bigbuffs View Post
    OK I think I understand that, but when i'm using the mainbrain window i see a list of diferent input and the value of each. Each of them reads 0 though. I assume that this is where I can see the value that my SWC wire should be be putting out but I dont get any reading. Is the mainbrain window the one I need to see if it is working?
    when you put a multimeter on your SWC wire, do you get a reading?

    if so, what is it?

Page 2 of 5 FirstFirst 12345 LastLast

Similar Threads

  1. Pioneer AUX input problem
    By grunar in forum General Hardware Discussion
    Replies: 9
    Last Post: 12-02-2008, 02:43 AM
  2. Replies: 10
    Last Post: 06-07-2006, 09:13 AM
  3. Problems with XM input thru any front end
    By CyberLogic in forum Software & Software Development
    Replies: 10
    Last Post: 05-07-2006, 01:49 PM
  4. 8" touchscreen Lcd input question?
    By kitt350 in forum LCD/Display
    Replies: 0
    Last Post: 04-02-2006, 03:10 PM
  5. can I use an amplifier for rca input??
    By sheriff in forum General Hardware Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 03-23-2001, 08:03 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •