Results 1 to 6 of 6

Thread: Need help with an anlog sensor

  1. #1
    Low Bitrate
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Squamish, BC
    Posts
    93

    Need help with an anlog sensor

    I have a FB4 connected to an oil pressure sender.

    The sender was three wires; 12V power, GRND and signal 0-5V

    I have connected power and ground to a power and ground not on the board.
    That leaves one wire only going to the brain's analog input signal.

    I'm not reading any values on the input.

    Do I need to connect the FB input ground to GRND?
    Can I connect the sensor GRND to the FB input?

  2. #2
    MySQL Error scott_fx's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Los Angeles Ca
    Posts
    3,998
    check it first with a dmm to make sure your sender is outputing a voltage
    New System in progress:
    M10k
    Phaze TD1500 ~> Dynaudio MD130
    Phaze TD1500 ~> Seas g18rnx/p
    Zapco Ref 500.1 ~ 12" tc-9
    Behringer DCX2496 ~ Envision Electronics psu
    Transflective Xenarc

    My Car Pc Install
    My Boat Pc worklog

  3. #3
    Low Bitrate
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Squamish, BC
    Posts
    93
    I have and it is. Reading was about 4.7V

  4. #4
    MySQL Error scott_fx's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Los Angeles Ca
    Posts
    3,998
    im not familiar with the fb, but arduinos normally need a common ground.
    New System in progress:
    M10k
    Phaze TD1500 ~> Dynaudio MD130
    Phaze TD1500 ~> Seas g18rnx/p
    Zapco Ref 500.1 ~ 12" tc-9
    Behringer DCX2496 ~ Envision Electronics psu
    Transflective Xenarc

    My Car Pc Install
    My Boat Pc worklog

  5. #5
    Low Bitrate
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Squamish, BC
    Posts
    93
    The FB and the sensor share the same ground (the car) but the input ground is not connected to anything.

    The easiest connection would be to connect the sensor ground to the FB input ground but as it is powered from 12V I'm reluctant to try that in case it fries something.

  6. #6
    MySQL Error scott_fx's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Los Angeles Ca
    Posts
    3,998
    check out this link:
    http://arduino.cc/forum/index.php/topic,12893.0.html

    looks like you may just need a zener diode
    New System in progress:
    M10k
    Phaze TD1500 ~> Dynaudio MD130
    Phaze TD1500 ~> Seas g18rnx/p
    Zapco Ref 500.1 ~ 12" tc-9
    Behringer DCX2496 ~ Envision Electronics psu
    Transflective Xenarc

    My Car Pc Install
    My Boat Pc worklog

Similar Threads

  1. CTS/ATS Sensor
    By bobyjo in forum Engine Management, OBD-II, Engine Diagnostics, etc.
    Replies: 1
    Last Post: 04-20-2009, 11:46 AM
  2. water sensor
    By scott_fx in forum FB Sensors
    Replies: 7
    Last Post: 01-15-2009, 01:25 PM
  3. Bad sensor?
    By ctsoccer13 in forum Fusion Brain
    Replies: 7
    Last Post: 09-23-2008, 11:38 PM
  4. EGT Sensor
    By thwack in forum Fusion Brain
    Replies: 2
    Last Post: 11-09-2007, 12:43 PM
  5. sensor
    By llmask in forum General MP3Car Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 03-21-2004, 10:10 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •