Results 1 to 5 of 5

Thread: onboard audio sucks

  1. #1
    Variable Bitrate spyhunter's Avatar
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    central jersey
    Posts
    296

    onboard audio sucks

    ok so first day with the new setup. it boots amazingly fast now, start up to music, < 25 secs (used to be 1min 45sec). however the onboard audio card may save space, but its a PoS. the sound quality just isn't there and distorts easily. i'm also getting some poping noise but i think thats cause the lcd is grounded through the vga cable to the mobo. sigh...it never ends....

    now i just need to shoehorn a sb live card in there...damnit
    Alex
    90 300zx twinturbo conversion
    Epia C3, 512 ram, syntax mobo, 80 gig WD, Mediacar, GPS w/Routis, all behind drivers seat, 7in Lcd Lilliput VGA with Touch, wireless adapter for stumbling, Consult ODB1 adapter and data scanner.

  2. #2
    Low Bitrate
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Da Frozen Tundra
    Posts
    65
    Not sure what board you're using, but I'm very happy with my onboard sound. There are quite a few others who would agree with me. NO doubt that the SBlive is a better card, though so more power to you if you get it wedged in.

    You might consider solving the 'popping' noise first so you don't accidentally fry your SB Live or worse, kill your speakers.
    ricko73@yahoo 1997 Blazer Dashpc Style!
    VIA EPIA-M 9000 Hauppauge WinTv (FM tuner), 256 MB, 40 GB HD

    Running Linux: Slackware 10.0, xmms, mplayer and Roadmap gps

  3. #3
    Variable Bitrate
    Join Date
    Jan 2002
    Posts
    282
    you can get a great usb sound card that will sound much better, that is what i used. i think xitel is the name.
    "A4 Quattro. Rocket Science."

  4. #4
    Retired Admin Aaron Cake's Avatar
    Join Date
    Jan 2000
    Location
    London, Ontario, Canada
    Posts
    2,464
    What kind of onboard sound is it? More than likely, it is an impedance mismatch or wiring problem.
    Player: Pentium 166MMX, Amptron 598LMR MB w/onboard Sound, Video, LAN, 10.2 Gig Fujitsu Laptop HD, Arise 865 DC-DC Converter, Lexan Case, Custom Software w/Voice Interface, MS Access Based Playlists
    Car: 1986 Mazda RX-7 Turbo (highly modded), 1978 RX-7 Beater (Dead, parting out), 2001 Honda Insight
    "If one more body-kitted, cut-spring-lowered, farty-exhausted Civic revs on me at an intersection, I swear I'm going to get out of my car and cram their ridiculous double-decker aluminium wing firmly up their rump."

  5. #5
    Variable Bitrate spyhunter's Avatar
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    central jersey
    Posts
    296
    its an epox 3wtm board with the ac7? audio card. i fixed the problem, turns out winamp had the eq on and it was distorting everything and the poping noises where from the ground on the lcd
    Alex
    90 300zx twinturbo conversion
    Epia C3, 512 ram, syntax mobo, 80 gig WD, Mediacar, GPS w/Routis, all behind drivers seat, 7in Lcd Lilliput VGA with Touch, wireless adapter for stumbling, Consult ODB1 adapter and data scanner.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •