Results 1 to 4 of 4

Thread: Boot to black screen

  1. #1
    _
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Little Elm, Texas
    Posts
    13,500

    Boot to black screen

    Having a bit of trouble figuring out what's going on in my car.

    The other day, randomly, upon booting, my CarPC will go from POST then to the Windows splash screen, then to a black screen. The computer is running, the screen is still on (the monitor works). I can plug in a different monitor, no dice, I still can't see anything.

    I can boot to safe mode and can get to see Windows without any problems. I check the device manager and nothing shows up as having problems. I check the error log and don't see any errors.

    I put a new HDD on the mobo and pulled the old one. Loaded windows and everything fine. Then upon a reboot, nothing. It's not intermittant either. Once it happens, it will do it every time you start/reboot the PC.

    Is this an issue with the mobo or an issue with the OS?

    I'm not quite sure what the next steps are that I should take to trouble shoot.
    Jan Bennett
    FS: VW MKIV Bezel for 8" Lilliput - 95% Finished

    Please post on the forums! Chances are, someone else has or will have the same questions as you!

  2. #2
    Variable Bitrate
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Dallas, Texas
    Posts
    264
    Sounds like your video driver is getting corrupted on shutdown. The odd thing is that is happened twice. Reinstall your video driver while in safe mode and see if it happens again. It could be the shutdown controller isn't giving the system enough time ot shut down OR a program is failing on shutdown that is accessing the video driver through the HAL. (StreetDeck maybe?)

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    803
    Did you install new graphic drivers? When it happened to me it turrned out to be the video driver.

  4. #4
    _
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Little Elm, Texas
    Posts
    13,500
    The first time, I didn't install anything new and it did it.

    The second time I was installing various drivers and it did it.

    I will try to uninstall the video drivers and see if that works.
    Jan Bennett
    FS: VW MKIV Bezel for 8" Lilliput - 95% Finished

    Please post on the forums! Chances are, someone else has or will have the same questions as you!

Similar Threads

  1. FAQ: Touchscreens explained
    By RedGTiVR6 in forum The FAQ Emporium
    Replies: 1
    Last Post: 07-21-2008, 10:10 AM
  2. Playing full screen video only to rear screen
    By yossisibi in forum Centrafuse
    Replies: 3
    Last Post: 10-29-2006, 06:06 AM
  3. Replies: 1
    Last Post: 09-19-2006, 07:02 PM
  4. Simple custom boot screen. no 3rd party software!
    By knubile in forum WinNT Based
    Replies: 58
    Last Post: 06-15-2005, 08:54 PM
  5. How to change boot screen with Media Center 2005?
    By Pseudo Nim in forum WinNT Based
    Replies: 2
    Last Post: 05-30-2005, 07:12 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •