Results 1 to 6 of 6

Thread: Amp Shuts Off at high volume

  1. #1
    Newbie
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    1

    Amp Shuts Off at high volume

    I have a Boss Blade 1400 watt amp and I have it bridged to 2 12 inch infinity reference 1250 watt amps (300 rms). When I turn it up to a high volume the amp turns off. It does not go into protection mode light or anything. I have 4 gauge wire running to it. Does anybody have any idea why it does that?

  2. #2
    Maximum Bitrate tn6478's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Houston, TX
    Posts
    791
    lower down your gain its is set too high and is clipping

  3. #3
    Low Bitrate 20mg's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    chico ca
    Posts
    71
    thats also really bad for your speakers.

  4. #4
    FLAC Nomader's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Greece
    Posts
    1,294
    not enough power i guess..

  5. #5
    Constant Bitrate
    Join Date
    May 2007
    Posts
    169
    change your wire to 0 guage wire that should solve your problem

  6. #6
    Low Bitrate 20mg's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    chico ca
    Posts
    71
    does the amp get really hot before it shuts off?

Similar Threads

  1. Volume control with an XBOX and AMP, no HU
    By Malenko in forum Car Audio
    Replies: 15
    Last Post: 07-12-2006, 05:41 PM
  2. Amp running hot...??
    By Emerica2843 in forum Car Audio
    Replies: 6
    Last Post: 01-29-2006, 08:29 PM
  3. For the inverter users: Stinger SR80 High Amp Relay
    By schapman43 in forum Power Supplies
    Replies: 0
    Last Post: 07-07-2005, 05:01 AM
  4. Strange static noise and high volume level
    By alukardx in forum Car Audio
    Replies: 2
    Last Post: 06-22-2005, 06:20 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •