Results 1 to 4 of 4

Thread: Blank Screen after Standby

  1. #1
    Newbie
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Warner Robins, GA
    Posts
    51

    Blank Screen after Standby

    Searched and didn't come up with anything. When resuming from standby on my Jetway J7F21G5D Mobo, about 9 out of 10 times, I get a colored screen (solid colors - green, red, yellow, no rhyme or reason why the colors are different) and then I get a blank screen. If I power off and back on the video typically comes on like normal.

    The same thing happens after a cold boot, except I get the bios and windows xp bootup screens, but when it gets ready to load the desktop, it goes blank. I will have to go to standby and back out in order to get the video back up like normal.

    Is this a common problem, and is there an easy fix?? This is killing me!

  2. #2
    Newbie
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Warner Robins, GA
    Posts
    51
    Has no one had this problem?

  3. #3
    Constant Bitrate
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    North Hollywood, CA
    Posts
    146
    I'm having this issue on a new install of XP that I put on my system. It never happened before, but I had other issues like touchscreen wouldn't load up after standby. So, I bought a new hard drive and wanted to do a fresh install of XP and used new mobo drivers. This may be the problem for me and you. Try different drivers if they are available... I would start with video drivers, but I know in my case, I don't even get any indication that the system has started (no audio resuming or anything like that... neither can I go to standby again). I would also try to update the chipset drivers. Lastly, try to remove all usb devices before going into standby (beside a mouse, just for getting to the standby button) and if this helps, go one by one until you find the culprit.

    Well, that's where I am starting anyway. Good luck!

    FYI - for the time being, hibernation works like a charm for me right now. Touchscreen always resumes as well as everything else. Just hate waiting 15s for instead of 4s.

  4. #4
    Constant Bitrate
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    North Hollywood, CA
    Posts
    146
    I fixed my issue. It was a set of bad drivers for the enhanced 2.0 usb controller. Well, the drivers were WHQL and all, but had this standby issue, so I went into device manager, updated drivers and chose "Don't search..." so that I could choose from the available, supported drivers available. One of the three available worked well. No problems. Now I can get in and out of standby without any problems. Much better.

    Check your mobo manufacturer or if you're like me, my board had a via chipset. So, check the chipset manufacturer for updated drivers.

Similar Threads

  1. Non-VGA screen to VGA
    By xxMIKExx in forum LCD/Display
    Replies: 13
    Last Post: 04-10-2007, 10:18 PM
  2. Blue Devil Skin RELEASED
    By JohnWPB in forum RR Skins No Longer Supported
    Replies: 1005
    Last Post: 01-05-2007, 08:54 PM
  3. How to get a blank screen until desktop?
    By vfinterceptor in forum WinNT Based
    Replies: 4
    Last Post: 07-16-2006, 12:23 PM
  4. FS: IBM Thinkpad 1400, National Display Systems Screen
    By emailthis1 in forum Classified Archive
    Replies: 8
    Last Post: 10-02-2005, 03:02 PM
  5. Lilliput Screen is blank!!!!!!!
    By ldjones48 in forum LCD/Display
    Replies: 3
    Last Post: 05-09-2005, 06:01 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •