Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 11 to 20 of 38

Thread: The search for a good am/fm antenna thread, all welcome.

  1. #11
    MySQL Error
    Auto Apps:loading...

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    5,261
    figure out where to buy one of these.... this would be a good try

    http://products.hirschmann.de//index...view=1,pid=777
    -Thanks
    Mitch
    www.rush2112.net

    "Did you test it in carwings??"

    Sun, Come shine my way
    May healing waters bury all my pain
    Wind, Carry me home
    The fabric of reality is tearing apart
    The piece of me that died
    Will return To live again

  2. #12
    FLAC Nola111's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    New Orleans, LA
    Posts
    1,197
    Quote Originally Posted by mitchjs View Post
    figure out where to buy one of these.... this would be a good try

    http://products.hirschmann.de//index...view=1,pid=777
    That looks very similar to the one I mentioned above that I bought and tested. No good unfortunately.

  3. #13
    MySQL Error
    Auto Apps:loading...

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    5,261
    but this is hirschmann, the one u got prb < $50... this is by the company that basicly runs the OEM antenna biz in GERMANY

    not some cheap nock off

    mitch
    -Thanks
    Mitch
    www.rush2112.net

    "Did you test it in carwings??"

    Sun, Come shine my way
    May healing waters bury all my pain
    Wind, Carry me home
    The fabric of reality is tearing apart
    The piece of me that died
    Will return To live again

  4. #14
    FLAC Sal R.'s Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Sun Diego
    Posts
    1,448
    So, greatwhite, any news about the dakotadigital antenna?

    I used the cheapy $15 metra amp'ed antenna and it works fine on my way to work after a few miles, but subpar when I'm up and about. Definitely still not as good as OEM.

    I was about to pick one up, but that budget got eaten up when I picked up an artigo on impulse just to mess around with that.
    Pico-ITX / XP Home with EWF-HORM / RR v12/02/2009 / Winamp v5.13 / RRMedia v1.2.2

  5. #15
    Mod - iPad Forums RipplingHurst's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Danville, CA
    Posts
    2,161
    Any news, Greatwhite?

    Add this one to the list of "Don't bother":

    http://shop4.outpost.com/product/532...H:MAIN_RSLT_PG

    Bought at Fry's for 15.00 bucks, I'll be returning it tomorrow. Horrible static.

  6. #16
    Mo' Programming Mo' Problems
    Auto Apps:loading...
    Sonicxtacy02's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Woodbridge, VA
    Posts
    8,169
    Blog Entries
    53
    i'm wondering if you guys experience static issues have tried running your HD radios while the computer is off WITH the stock head connected. I have NO static issues doing this, but as soon as i turn my computer on i only get 3-4 stations near my house. My computer is in the back while my HD radio tuner is behind the monitor. I've set to find a solution for this problem.
    mp3Car.com Senior Tech Blogger (Want a product reviewed? Contact me.)
    Find my plugins on the MP3Car App Store!
    Follow Me on Twitter or Facebook
    Live mp3Car Facebook Chat

  7. #17
    FLAC greatwhite's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Top o' the world Ma!
    Posts
    1,282
    No news yet, Got tied up and didn't get to running power or trying locations.

    Little busy with house renovations, nothing as "enjoyable" as drywalling....................

    Haven't tried that one yet sonic, I;ll test it out too if I get some free time...........

    Cheers
    For once you have tasted flight you will walk the earth with your eyes turned skywards, for there you have been and there you will long to return.
    Leonardo Da Vinci

  8. #18
    FLAC Sal R.'s Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Sun Diego
    Posts
    1,448
    Quote Originally Posted by Sonicxtacy02 View Post
    i'm wondering if you guys experience static issues have tried running your HD radios while the computer is off WITH the stock head connected. I have NO static issues doing this, but as soon as i turn my computer on i only get 3-4 stations near my house. My computer is in the back while my HD radio tuner is behind the monitor. I've set to find a solution for this problem.
    I'm currently running my HD tuner only w/ my OEM HU and I'm getting about the same performance w/ with my PC on. Both were co-located on the same shelf I made to house my PC, tuner, & external harddrive.
    Pico-ITX / XP Home with EWF-HORM / RR v12/02/2009 / Winamp v5.13 / RRMedia v1.2.2

  9. #19
    Mod - iPad Forums RipplingHurst's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Danville, CA
    Posts
    2,161
    Quote Originally Posted by mitchjs View Post
    but this is hirschmann, the one u got prb < $50... this is by the company that basicly runs the OEM antenna biz in GERMANY

    not some cheap nock off

    mitch

    Well, I have to say this Hirschmann (this particular one at least) is indeed cheap. I just bought the same one you referenced above (http://products.hirschmann.de//index...view=1,pid=777)

    HIT AUTA 60 EL
    602 306-001

    $11.00 (yes, eleven bucks)+7.00 shipping. This is the contact info:


    Hirschmann Car Communication Inc.

    Antenna Systems, RF Cable Assemblies and RF Connectors
    1116 Centre Rd.
    Auburn Hills, MI 48326


    Phone: +1 (248) 373-7150
    Fax: +1 (248) 276-2350

    [email protected]
    www.hirschmann-car.com

    It is due to arrive in MI at May 15th only. 5 days later I expect it to arrive in California, so I can only post results in about a month! Hopefully this will work. $11.00 is a steal from such a quality manufacturer. At least I won't have to pay shipping from Germany.

  10. #20
    Mod - iPad Forums RipplingHurst's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Danville, CA
    Posts
    2,161
    Quote Originally Posted by Sonicxtacy02 View Post
    i'm wondering if you guys experience static issues have tried running your HD radios while the computer is off WITH the stock head connected. I have NO static issues doing this, but as soon as i turn my computer on i only get 3-4 stations near my house. My computer is in the back while my HD radio tuner is behind the monitor. I've set to find a solution for this problem.
    I cannot tune a single station, all I hear is static, with the computer on or off.

    Now, if I stick my cheap antenna outside, with the trunk, in a parking lot, yes, then I can tune one or two stations, with lots of static. On the other hand, even inside my garage, the stock HU reception is fantastic, AM or FM, day or night, rain or shine. I DO hear more static with the computer on though (computer and stock antenna/amplifier in the rear of the car, both on the right side).

    I think it's an antenna issue for me. If I get a similar performance from this Hirschmann I ordered, then I try to work with RF frequency from the computer. I already turned on all "spread spectrum" setting I could find (HD, MB). Didn't help much though.

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Similar Threads

  1. How good is your Wifi Antenna?
    By Custommx3 in forum Wireless Communications
    Replies: 58
    Last Post: 03-08-2007, 12:03 PM
  2. Replies: 0
    Last Post: 07-29-2005, 12:46 PM
  3. Power Antenna Control
    By fredp in forum General Hardware Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 07-05-2005, 08:42 AM
  4. FAQ: Why do people keep telling me to SEARCH?
    By tj!2k4 in forum The FAQ Emporium
    Replies: 1
    Last Post: 06-28-2005, 02:06 PM
  5. Cell Booster / Amplifier
    By GruvThang in forum General Hardware Discussion
    Replies: 7
    Last Post: 07-28-2004, 07:35 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •