Results 1 to 2 of 2

Thread: C7 Mobo Issue

  1. #1
    Low Bitrate aforget's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Santa Cruz, CA, USA
    Posts
    65

    C7 Mobo Issue

    I bought the 'Nicely Equipped Beginner" Car computer package deal from the store (Via C7 2.0Ghz mini-ITX Express Motherboard J7F2WE2G). I powered it up and I was not able to get any video. After a few on/off cycles, I got video, but no keyboard input so I could never go to the BIOS setup screen (press Delete). Then after a few on/off cycles I got no video again. Sometimes I get a motherboard single beep upon startup. Sometimes not. When it does do a single beep, it seems to get video.

    I decided that MP3Car sent me a sour motherboard. So I bought a new one. I get the exact same behavior. Sometimes I can see the boot screen. Most often not. Never do I get recognized keyboard input.

    I did use the same memory (1GB DDR2 PC2-5300) in both motherboards. I tried both the PSU that cam with the package (M2-ATX 160W DC/DC) and another one I had laying around. No change. The only common denominator that I can think of is the memory. I have no peripherals (disks) attached. I just want to get to the BIOS and use the keyboard to navigate the setup utility (If I can get that far, then I'll bother with disks and operating systems).

    I have built a number of computers before. I am not a complete idiot - just a partial one. What am I missing here!

    Thanks for any help!
    Andy
    55 Buick Carputer - http://www.55buick.com/Carputer/carputer.htm

  2. #2
    Low Bitrate aforget's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Santa Cruz, CA, USA
    Posts
    65
    It was the memory. A new stick and we are back up and running.
    Andy
    55 Buick Carputer - http://www.55buick.com/Carputer/carputer.htm

Similar Threads

  1. Power supply dead or mobo short... or both?
    By The Grinch in forum General Hardware Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 01-11-2008, 01:46 PM
  2. VIA VB-6002 or other Pentium M mobo?
    By blueye in forum General Hardware Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 05-11-2007, 10:26 AM
  3. Pentium III vs Via C7 (Power consumption and performance)
    By superczar in forum General Hardware Discussion
    Replies: 7
    Last Post: 05-11-2007, 07:48 AM
  4. iGuidance Hibernation - Interesting Issue
    By Troy McClure in forum GPS
    Replies: 9
    Last Post: 06-11-2005, 03:16 AM
  5. mobo/ Pentium III processor question
    By AUskier in forum Newbie
    Replies: 3
    Last Post: 02-11-2005, 04:39 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •