Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: What's wrong with my MB?

  1. #1
    Newbie
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    7

    What's wrong with my MB?

    So, I've got my carputer powered up but I am not getting a video signal. I've tried hooking it up to my lilliput as well as the monitor that I'm using on my desktop and I get nothing. I've tried connecting both monitors to my laptop and they show up right away so it's not the monitors. Any ideas on what I can try? I'm hoping that it's not the board! I'm using an Intel D945GCLF2 with an on board dual core Atom. Is there something simple I'm missing or do I need to send back the board? Thanks in advance!

  2. #2
    Fusion Brain Creator 2k1Toaster's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Colorado, but Canadian!
    Posts
    10,052
    Quote Originally Posted by bdmarron View Post
    So, I've got my carputer powered up but I am not getting a video signal. I've tried hooking it up to my lilliput as well as the monitor that I'm using on my desktop and I get nothing. I've tried connecting both monitors to my laptop and they show up right away so it's not the monitors. Any ideas on what I can try? I'm hoping that it's not the board! I'm using an Intel D945GCLF2 with an on board dual core Atom. Is there something simple I'm missing or do I need to send back the board? Thanks in advance!
    No video, but how about beeps, fans, anything?
    Fusion Brain Version 6 Released!
    1.9in x 2.9in -- 47mm x 73mm
    30 Digital Outputs -- Directly drive a relay
    15 Analogue Inputs -- Read sensors like temperature, light, distance, acceleration, and more
    Buy now in the MP3Car.com Store

  3. #3
    Maximum Bitrate NiSlo's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Gold Coast, Australia
    Posts
    508
    What PSU are you using? Have you connected the standard 20pin ATX connector as well as the 4pin cable?
    I installed my carpc into my pet Kangaroo, mate.

  4. #4
    Newbie
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    7
    I should have posted a little bit more info! I'm using an M3-ATX power supply that is connected to the MB, and a molex to 4 pin power cable that it also attached to the MB. Everything on the MB looks like it's powered up. Both fans are running, my hard drive feels like it's humming. I also have a CF card attached to a CF to IDE adapter and that's lighting up correctly. Just no video...

  5. #5
    Fusion Brain Creator 2k1Toaster's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Colorado, but Canadian!
    Posts
    10,052
    So you get no POST beeps or anything? Do you have a speaker wired to the speaker header (usually by the front panel header or on it)? I have had 1 AMD computer do no beeps, no video, but an audio message through the speaker, so now I suggest it!

    My guess is faulty or incompatible RAM or CPU. Do you have swapple parts?
    Fusion Brain Version 6 Released!
    1.9in x 2.9in -- 47mm x 73mm
    30 Digital Outputs -- Directly drive a relay
    15 Analogue Inputs -- Read sensors like temperature, light, distance, acceleration, and more
    Buy now in the MP3Car.com Store

  6. #6
    FLAC WuNgUn's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    1,350
    Is it booting up, or just not POSTing??

    As soon as you said M3 (or M2 or M4!), I would suggest trying to power it up using a regular AC-ATX PSU, see what happens...

  7. #7
    Newbie
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    7
    Got it! Apparently I had bad ram. Switched it out for a stick of ram that was in my desktop and BAM! It's up and running! Thanks for your help!

  8. #8
    Fusion Brain Creator 2k1Toaster's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Colorado, but Canadian!
    Posts
    10,052
    woohoo! What do I win?
    Fusion Brain Version 6 Released!
    1.9in x 2.9in -- 47mm x 73mm
    30 Digital Outputs -- Directly drive a relay
    15 Analogue Inputs -- Read sensors like temperature, light, distance, acceleration, and more
    Buy now in the MP3Car.com Store

  9. #9
    FLAC WuNgUn's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    1,350
    Quote Originally Posted by bdmarron View Post
    Got it! Apparently I had bad ram. Switched it out for a stick of ram that was in my desktop and BAM! It's up and running! Thanks for your help!
    Should get POST error beeps for that too...
    Must not have the speaker attached, huh?

  10. #10
    Who am I? HiJackZX1's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Miami
    Posts
    6,603
    Quote Originally Posted by bdmarron View Post
    Got it! Apparently I had bad ram. Switched it out for a stick of ram that was in my desktop and BAM! It's up and running! Thanks for your help!
    This is usually a huge issue. Back in the days old MoBos would tell you the RAM was missing or bad, now adays though the PC will simply not boot. I had the same issue, I RMAed the MoBo, that didnt work, I RMAed the processor, that didnt work. I then tried using one or the other RAM, that didnt work. So I went to TigerDirect and saw that SODIMM RAM was super cheap. For a 2GB stick it was $20.00 dollars, so I bought 2. The system came alive right away. The two $h!tty RAM sticks that blew out were from Corsair, I will never buy from them again.

    PS: I have a speaker on my MoBo and it does not beep with bad RAM.
    Nirwana Project, the Android/Win 7 hybrid system!

    1X Ainol Novo Flame Tab
    4X MK808b
    3x Perixx Touchpads
    3x 7 inch Screens
    1X 7 inch motorized Screen
    1x Win 7 PC

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Mp3car store mb 896
    By luckyno in forum General Hardware Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 02-22-2006, 07:10 AM
  2. MB Quart RCE-216 6.5 Component set for sale!
    By Luderboy in forum Classified Archive
    Replies: 3
    Last Post: 01-31-2006, 09:20 PM
  3. HP-EPC 1.8 GHZ, 384 MB Ram, DVD, 40 GB HDD
    By z28pwr in forum Classified Archive
    Replies: 0
    Last Post: 12-05-2005, 05:17 PM
  4. Replies: 4
    Last Post: 07-06-2004, 09:52 PM
  5. Creative Lab MB
    By umsam in forum General Hardware Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 05-24-2001, 04:44 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •