Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: Two new broken harddrives in 2 weeks?

  1. #1
    Newbie
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    6

    Two new broken harddrives in 2 weeks?

    Hello,

    Just build a system with a

    M300 universal chassi
    ZOTAC IONITX Intel Atom N330 Dual Core without power supply
    M3 ATX Power supply

    Bought a 160 GB WD Scorpio Blue harddrive that broke (started to make a warning noise when booting up, and the system cannot find it anylonger).

    Got a new one on warranty, but didnt want to wait for it to be shipped, so bought a similiar but a 250GB instead in another shop.

    It has worked fantastic until yesterday.. Now that one is broke also! (2 weeks max).

    Anyone has any idea what is wrong and how i can adress this?

  2. #2
    Mo' Programming Mo' Problems
    Auto Apps:loading...
    Sonicxtacy02's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Woodbridge, VA
    Posts
    8,168
    Blog Entries
    53
    i've busted a few scorpio's in my car too in the past. I dont trust them anymore. How do you have it mounted? Is it close to any large speakers or vibration sources? A little more detail is needed here
    mp3Car.com Senior Tech Blogger (Want a product reviewed? Contact me.)
    Find my plugins on the MP3Car App Store!
    Follow Me on Twitter or Facebook
    Live mp3Car Facebook Chat

  3. #3
    Newbie
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    6
    It is mounted in the trunk on the side of the wall, hanging.
    Nothing like speakers or so in the near of it.

    I need to clarify one thing.
    The FIRST WD Scorpio broke before i mounted my system in my car.

    I installed my system using a AC to DC 12 laptop adapter.
    Took it to my car to install it there, and the HD didnt start.

    It was never fastented in the car.

    The second drive broken when the PC was installed in the car.

  4. #4
    MySQL Error soundman98's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    on the border of northern IL/IN
    Posts
    5,820
    try a seagate. seriously... everytime i try a wd drive, i have some of the weirdest issues-- loonng slow boots, bsod's for no reason(on fresh installs), slow performance-- even in my stationary home computer...


    note: i don't want to start a "this brand is better than that brand" war, i am posting what i have experienced with wd drives.

  5. #5
    Confusion Master
    Auto Apps:loading...
    Enforcer's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    If you go down to the woods today, You're sure of
    Posts
    14,610
    Quote Originally Posted by rightnow View Post
    It is mounted in the trunk on the side of the wall, hanging..

    Define hanging?



    Hopefully you don't mean hanging free to move.

  6. #6
    Newbie
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    6
    Attached to the sidewall. Fixed with screwes in the holes of the chassi.

    But that doesnt really matter since the first disc broke before i got the PC in the car.

  7. #7
    Newbie
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    6
    Anyone had any problems with the M3 ATX to destroy their hard drives?

  8. #8
    Mo' Programming Mo' Problems
    Auto Apps:loading...
    Sonicxtacy02's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Woodbridge, VA
    Posts
    8,168
    Blog Entries
    53
    i cant see how the power supply would destroy your harddrive
    mp3Car.com Senior Tech Blogger (Want a product reviewed? Contact me.)
    Find my plugins on the MP3Car App Store!
    Follow Me on Twitter or Facebook
    Live mp3Car Facebook Chat

  9. #9
    FLAC
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    1,025
    not sure if this is related to your hard drive problem, but the m3 definitely does not have enough power on the 5v to power that setup. Check around the forum, there has been a few posts about it.

  10. #10
    Newbie
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    6
    Quote Originally Posted by Sonicxtacy02 View Post
    i cant see how the power supply would destroy your harddrive
    Me neither.. But it is the only thing i can see that would harm the drive. I dont think the motherboard can destroy them through the SATA cables?

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 0
    Last Post: 01-20-2009, 09:19 PM
  2. Replies: 0
    Last Post: 04-21-2008, 02:56 PM
  3. Replies: 2
    Last Post: 07-19-2005, 07:43 PM
  4. Lilliput Stop working - Fuse 1A broken HELP!
    By slimmegane in forum LCD/Display
    Replies: 3
    Last Post: 05-30-2005, 03:49 AM
  5. Replies: 6
    Last Post: 12-06-2004, 02:04 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •