Results 1 to 8 of 8

Thread: USB initialise delay when resuming from hibernate

  1. #1
    Newbie
    Join Date
    May 2007
    Posts
    30

    USB initialise delay when resuming from hibernate

    I have a Gigabye H55 mini ITX board running an I3

    Really annoying things is that when centrafuse loads if i try to access my ipod or gps the whole system hangs up for a while.
    I think its due to the USB not initializing.
    Is there anyway to speed up the usb initialize time?? or sort this problem out??

  2. #2
    Constant Bitrate
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    154
    This problem has bugged me years ago, but it's solved when I started to use Windows 7 as my CARPC OS.
    This OS is smarter than XP since it will wait for devices to wake up.
    There is no way to make USB devices to wake up sooner since it is controlled by the drivers come with devices.
    You can try to have RR resume delay for more seconds in RR.ini
    As my experience tells me, at least 8 sec.

    [General]
    ......
    hibernateaware=true
    resumedelay=10
    ......

  3. #3
    Maximum Bitrate kegobeer's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Panama City Beach
    Posts
    629
    Quote Originally Posted by vinchan View Post
    This problem has bugged me years ago, but it's solved when I started to use Windows 7 as my CARPC OS.
    This OS is smarter than XP since it will wait for devices to wake up.
    There is no way to make USB devices to wake up sooner since it is controlled by the drivers come with devices.
    You can try to have RR resume delay for more seconds in RR.ini
    As my experience tells me, at least 8 sec.

    [General]
    ......
    hibernateaware=true
    resumedelay=10
    ......
    @vinchan: He's using Centrafuse, not RR.

    @Cham: what are your system specs, and what version of CF are you running? CF does have a resume delay, have you configured it?
    1999 Mercury Grand Marquis GS with: ASRock E350M1 w/4GB RAM, 80GB Intel SSD, Opus DCX3.120, Visteon HD Radio + HDR-USB, PL-18N wifi, OBDLink Scan Tool, BTA6210 BT, BU-353, Win 7 Ultimate, CF 4.0, Alpine MRP-F240 + MRP-T220, RF Punch 1572s, Kicker 8" Comp.

  4. #4
    Constant Bitrate
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    154
    Ooops~
    Indeed, CF does have a resume delay as well.

  5. #5
    Newbie
    Join Date
    May 2007
    Posts
    30
    Hi
    Actually i've tested it a bit more and the problem might no be with the usb delay
    I checked how long the GPS took to initialise and it was around 10s

    The thing is if i load up windows keep it running for a while (i.e everything is properly initialised) load centrafuse and try to access my ipod (or any music on it) it freezes for around a minute. after that theres no issues with delays
    so i just wonder if it something to do with centrafuse and ipod access? I have a 60gb ipod video

  6. #6
    Maximum Bitrate kegobeer's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Panama City Beach
    Posts
    629
    Every time you connect your ipod, CF scans it, looking for media. That's why it appears to freeze, if I remember correctly. Have you checked the CF forum for info about this problem?
    1999 Mercury Grand Marquis GS with: ASRock E350M1 w/4GB RAM, 80GB Intel SSD, Opus DCX3.120, Visteon HD Radio + HDR-USB, PL-18N wifi, OBDLink Scan Tool, BTA6210 BT, BU-353, Win 7 Ultimate, CF 4.0, Alpine MRP-F240 + MRP-T220, RF Punch 1572s, Kicker 8" Comp.

  7. #7
    Newbie
    Join Date
    May 2007
    Posts
    30
    Hi
    Yea i've checked the CF forum but haven't found any solutions. Just wonder if its to do with the capacity of my ipod i,e taking longer to read the 60gb!
    thanks

  8. #8
    Constant Bitrate eugenweij's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Rozenburg, Netherlands
    Posts
    199
    try setting usb legacy support to disabled in bios, that worked for me
    View my worklog here

Similar Threads

  1. Radio FM issue while resuming from hibernate
    By pijo1971 in forum Centrafuse
    Replies: 2
    Last Post: 03-13-2008, 06:24 PM
  2. Radio not working after resuming from hibernate
    By rburhum in forum StreetDeck Bug Reports
    Replies: 7
    Last Post: 07-30-2007, 07:45 PM
  3. Password when resuming from hibernate ?
    By Cross_ in forum Software & Software Development
    Replies: 6
    Last Post: 03-22-2007, 01:11 PM
  4. hibernate and resuming music
    By sideone in forum Road Runner
    Replies: 0
    Last Post: 06-30-2006, 12:17 AM
  5. resuming music playback on hibernate/resume?
    By GreenBeast in forum Mobile Impact
    Replies: 6
    Last Post: 08-08-2005, 11:14 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •