Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 20 of 20

Thread: Stop Beep at Startup

  1. #11
    MySQL Error soundman98's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    on the border of northern IL/IN
    Posts
    5,820
    lol ^ guys he knows how to solder (and should know how to desolder!) :
    http://www.hidplanet.com/forums/show...ential-Project

    btw, what happened with those? no updates since april? i believe that was before i finished my tails, started on my reverse lights, and had just barely considered front turn signals...

  2. #12
    Constant Bitrate
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Marietta, Ohio
    Posts
    134
    Oh man! I have MAJOR project ADD haha. I ended up ditching the sequentials. Well not really. At that point I didn't have the headlights finished yet with the LED turn signals. So, just about every turn signal flasher I tried wouldn't work correctly with the sequentials. It would have REALLY weird stuttering and never figured it out 100%. I built a custom turn signal flasher but it couldn't handle having filament bulbs up front but worked perfect for the sequentials. Needless to say that turn signal flasher is installed now but haven't had the time to rewire the sequentials back in. It's only one wire each side to move but... excuses excuses. Other than the project is done and sealed up and has been working flawlessly. So yeah I will get that done sometime before xmas and update that thread lol.

    Haha but yeah good point. I'd desolder the speaker/piezo before taking a drill to it. The speaker does serve a purpose so I'd rather not destroy it!

  3. #13
    Low Bitrate Zephrant's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    90
    Agreed, but I couldn't get to the stupid piezo in my car's personality module... It was glued together so tight that over an hour of messing with it couldn't get it apart and I didn't want to break it open.

    So I looked up pictures, drilled though the case, found the little SOB and took it out. : )
    Zotac H55-ITX w/ 802.11n WiFi, i3-550/3.20GHz, 8GB DDR3 1333MHz, 120G Intel SSD, P2140,
    7" pseudo-transflective resistive TS, Win7-64, Centrafuse 4.3, Elmscan Compact 6, BU-353, Rear camera, Trailer camera

  4. #14
    Constant Bitrate
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Marietta, Ohio
    Posts
    134
    Yeah. Still no return email from Migrus and looking more in depth in the BIOS I see nothing related to speaker/piezo.

  5. #15
    Constant Bitrate
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Marietta, Ohio
    Posts
    134
    Well, two weeks later finally a response from Migrus after sending a second email:

    The Migrus C787-1.5G has been discontinued, therefore there is no longer any support for this motherboard. It is not possible to disable the beep. It is programmed into the bios and will need to be reprogrammed by the bios company. I'm sorry there isn't much we can do for you at this point. Once again, we do thank you for having interest in our products.
    So, why say contact for ore information on the webpage haha. Anyways, sounds like it's time to do something with it myself.

  6. #16
    Constant Bitrate tibimakai's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    San Pedro, USA
    Posts
    180
    it has a build in bios chip or removable? on Ebay I have seen somebody selling bios chips, maybe he can help you out.

  7. #17
    Low Bitrate IssaquahWA1979's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Issaquah Washington
    Posts
    100
    something to consider for those reading this is that the beep does not always come through that onboard speaker in the case of mine it comes through the audio out if plugged in which SUCKS!
    Custom Built Intel D510MO, 2GB RAM, M4-ATX, Elios 15" TS on custom mount.
    System installed into 2005 Dodge Ram 3500 Cummins Diesel 4x4.

    I can provide Custom fabrication for mounts or installation please contact me. CNC Machining and Powder Coating

  8. #18
    MySQL Error
    Auto Apps:loading...

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    5,263
    oh, that is annoying, BUT

    why is the audio system ACTIVE when the pc is booting? i assume we are talking about the POST beep
    thats the REAL issue, the audio system shouldnt be active at this time!!!!!
    -Thanks
    Mitch
    www.rush2112.net

    "Did you test it in carwings??"

    Sun, Come shine my way
    May healing waters bury all my pain
    Wind, Carry me home
    The fabric of reality is tearing apart
    The piece of me that died
    Will return To live again

  9. #19
    Newbie
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    11
    This is actually very common mitch, especially amongst modern hardware and running a notebook it is expected. In the case of desktop hardware with this 'feature' it is usually the audio chip is constantly powered and has a specific set of pins for a system beep input.

    I thought we actually had hardware or a simple wiring setup years ago where the amp would only be powered upon a signal from the OS after bootup? Beyond that, if the OP can give an idea what audio chip is in your system, can look into it for a possible 'hack'.

  10. #20
    MySQL Error soundman98's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    on the border of northern IL/IN
    Posts
    5,820
    we do. look into ampcntrl-- a serial program that turns the amps on after the pc has booted.

    but i don't use it-- i leave my amps to turn on just like they normally do when the car comes on. to change it would involve using another switch so that i can power up my amps(so i can use my ipod) when my carpc doesn't work. and that just feels unneeded to me..

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Similar Threads

  1. Replies: 1
    Last Post: 11-14-2009, 10:21 PM
  2. Hear the startup beep, stalls at tests screen sometimes
    By yukon in forum General Hardware Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 06-04-2007, 08:34 PM
  3. Beep Beep!!!,RR, CSX, Iguidance help please
    By prussia in forum Road Runner
    Replies: 3
    Last Post: 09-06-2006, 12:02 AM
  4. How to stop PC beep when return from standyby??
    By Deff in forum General MP3Car Discussion
    Replies: 11
    Last Post: 03-13-2006, 09:21 AM
  5. EPIA startup BEEP
    By slboytoy in forum General Hardware Discussion
    Replies: 7
    Last Post: 10-26-2003, 03:19 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •