Results 1 to 3 of 3

Thread: Intermittent no POST problem.

  1. #1
    Newbie
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    27

    Intermittent no POST problem.

    I've had my carputer in the car for a good two months now and have one problem that seems to pop up occasionally.

    The computer will not post at all, and refuses to show anything on the screen at all.

    The setup consists of a DSATX power supply connected with 8awg to the battery, and an ASUS E35M1-I mobo with 8 gigs of ram.

    The setup will boot up no problem a good 90% of the time, and will randomly do nothing the other 10% of the time.
    The light on the mobo will turn green, hard drive will spin, and the monitor will flash "no input detected" before turning off.

    Any ideas what could be causing this? I'm going crazy trying to troubleshoot it since it's such a sporadic and random occurrence.

    I'm not sure if me using hibernation could be causing this? Could it? I'd assume not seeing as it doesn't even get to the POST process.

    Could it be the DSATX which is causing this? It is from nearly 5 years ago, and I have heard some of them have problems with the firmware or something.

  2. #2
    Newbie
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    27
    Anyone have any ideas of where to start troubleshooting? I just replaced the mobo battery today hoping that may have been causing it. Tomorrow I'll try and update the BIOS to the latest available version.

    Any thing else to look into? This is driving me insane!

  3. #3
    Low Bitrate
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Sydney Australia
    Posts
    93
    Updating the bios is probably a good idea. As what your describing could be a chipset comand problem thats not activating the onboard graphics. It usualy corrects itself when you disconnect and reconnect the power source but will still play up from time to time as whats happening in your case.

Similar Threads

  1. bu-353 intermittent signal
    By skuller in forum BU-353 Globalsat
    Replies: 6
    Last Post: 09-08-2008, 10:30 AM
  2. Intermittent touchscreen problem :-(
    By sigol in forum Input Devices
    Replies: 14
    Last Post: 02-12-2008, 10:05 AM
  3. m2-atx intermittent restart on crank
    By wilsonj in forum Power Supplies
    Replies: 0
    Last Post: 07-15-2006, 07:03 PM
  4. Need help with PSU M1-ATX, there is an intermittent problem
    By malkalm in forum General Hardware Discussion
    Replies: 37
    Last Post: 05-25-2006, 09:26 PM
  5. Intermittent Booting Problem
    By neon_eddy in forum General Hardware Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 04-19-2005, 05:24 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •