Results 1 to 10 of 10

Thread: Troubleshoot CarPC - Faulty Hardware.

  1. #1
    Newbie
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    24

    Troubleshoot CarPC - Faulty Hardware.

    I Apologize if this is the wrong section for posting. I didn't see a Carpc / Troubleshooting/Diag section so..



    Figured Ill message you all to pick at your brains and see if you can figure anything out.
    Anyhow my CarPC is messed up. I’m sure it’s hardware failure, I’m just trying to decide which component has went bad.
    A week prior I started getting frequent lockups and BSOD. Every BSOD was different, from ACPI compliance, to Page Fault in Non-Paged area etc. All bsod didn’t point to anything but faulty hardware.
    At first I was thinking it was the SDD or Bad Ram. I’ve determined it’s not the SDD, because I have tested and swapped with a laptop hdd and experienced same issue. I don’t believe it’s the ram although could be.
    I am now leaning on faulty P/S or motherboard has gone bad. By motherboard I mean the on board Video.
    This following link is another user who is kind of experience a similar problem.
    http://www.techsupportforum.com/foru...en-413309.html
    Attached is screenshots so you can see what I am experiencing,
    Name:  photo (6).JPG
Views: 185
Size:  175.0 KBName:  photo (7).JPG
Views: 182
Size:  144.6 KB


    Click Video Link

    My bet is that it’s the P/S gone faulty, I plan on this weekend taking it inside the house and plugging up a standard ATX power supply and powering it up, IF it powers obviously it’s the P/S if I have the same problem it’s the MOBO. I doubt it is ram, although I don’t have a compatible machine that’s DDR2 to test it in though.
    Thanks for your thoughts, your input would be nice before I start ordering parts!



    Hardware is :
    Zotac 8200 w/AMD x2 BE 2400, 32GB OCZ SSD.
    2GB of DDR2
    Last edited by cdrama; 07-13-2012 at 03:22 PM.

  2. #2
    MySQL Error soundman98's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    on the border of northern IL/IN
    Posts
    5,848
    does it display that every time? or just sometimes? and does it do it while parked, or only while you're moving?


    i've had a similar screen on my install-- it's due to the vibrations constantly unseating the ram. my most recent try at a solution was to fold over a towel and stuff it under the board to give the ram slot some backing force. so far, i have not had a issue again, but i haven't ruled it out yet..

  3. #3
    FLAC SNOtwistR's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Keswick,On Canada
    Posts
    1,531
    I would bet on Ram as the problem here your PC is powering up and since its on-board video it is using the ram on the PC and would also explain your lockups and bluescreens as well SNO

  4. #4
    Newbie
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    24
    Well guys, Brought the box inside hooked up a standard atx and it booted right up.. MAde me believe it was the P/S.... I then noticed I was connected to the VGA display port; In the car I connected to the DVI port with a HDMI>DVI cord. I Then tried to plug up to the DVI and got no video inside the house.. SO now I believe the issue is a BAD DVI port, which isn't to bad. I'll take it out to the car and confirm tomorrow.

    Thanks for your input, I was thinking ram as well, power is obviously getting there.

  5. #5
    Newbie
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    24
    IT does display every time.

    Quote Originally Posted by soundman98 View Post
    does it display that every time? or just sometimes? and does it do it while parked, or only while you're moving?


    i've had a similar screen on my install-- it's due to the vibrations constantly unseating the ram. my most recent try at a solution was to fold over a towel and stuff it under the board to give the ram slot some backing force. so far, i have not had a issue again, but i haven't ruled it out yet..

  6. #6
    Newbie
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    24

    you were right.

    Quote Originally Posted by soundman98 View Post
    does it display that every time? or just sometimes? and does it do it while parked, or only while you're moving?


    i've had a similar screen on my install-- it's due to the vibrations constantly unseating the ram. my most recent try at a solution was to fold over a towel and stuff it under the board to give the ram slot some backing force. so far, i have not had a issue again, but i haven't ruled it out yet..
    Issue ended up being Bad seated ram I believe .. totally weird. Thanks soundman98 for your time/thoughts.

  7. #7
    MySQL Error soundman98's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    on the border of northern IL/IN
    Posts
    5,848
    no problem-- now that it's happened once, i would expect to see you have the same issue a month or 2 from again, at least until you do something like i did to reinforce the ram slot(took me almost a year to get to reinforcing mine )...

  8. #8
    Newbie
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    24
    Yes, I am going to get to reinforcing... Before doing that I'm trying to get money together to build an i3 rig... Adds up, but parts are getting cheaper and cheaper by the day.

  9. #9
    MySQL Error soundman98's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    on the border of northern IL/IN
    Posts
    5,848
    i paid about $400 for a 120gb ssd 2 years ago now that same drive is almost $1/gb......

  10. #10
    Newbie
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    24
    yes prices have dropped..

Similar Threads

  1. Carpc hardware setup
    By Lem89 in forum Newbie
    Replies: 5
    Last Post: 10-12-2011, 05:52 AM
  2. What features would you like to see CarPC hardware have?
    By justchat_1 in forum General MP3Car Discussion
    Replies: 67
    Last Post: 04-11-2010, 05:18 PM
  3. What's the lowest hardware you can run Win 7 on for CarPC
    By nobb in forum Software & Software Development
    Replies: 14
    Last Post: 02-25-2010, 03:31 PM
  4. MK4 - CarPC - Hardware Review
    By tehbrosta in forum Newbie
    Replies: 2
    Last Post: 01-24-2008, 08:31 PM
  5. CarPC hardware in France ?
    By Zorro_X in forum Hardware Development
    Replies: 13
    Last Post: 08-15-2007, 01:15 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •