Results 1 to 4 of 4

Thread: HELP!! Power Supply wont supply power

  1. #1
    Newbie
    Join Date
    Jul 2000
    Posts
    38

    Post HELP!! Power Supply wont supply power

    Please help me. My power supply will not supply enough power to drive the computer.
    To start let me give some background information. The Power supply is ACE-916v (160 watt) from MP3car.com. I spliced the power supply into the cigarett lighter adapter so that it would go on when the car was turned on.
    The first time I gave it power the fans tried to move, but really couldn't (you could see them start to move, and then stop because they did not have enough power). Then I disconnected everything (two HD's, motherboard, LCD, 2 fans, and CD) and tried to turn on the power supply. The fan in the supply itself started to run because I couldn't unplug that one. I also used a tester to test the output of the supply to the HD connectors. It measured a good 5v and 12v, exactly correct. Next I hooked the LCD to one of the connectors. When I turned the power supply on the LCD showed the 2 black bars that it always does when it is getting power, but no signal. I then again tested the v's coming out of the HD connectors. The wire that was supposed to output 12 v's was now putting out around 5.5v and the wire that was supposed to put out 5v was putting out nothing.
    This is where I stand. Does anyone have any ideas what might be wrong.
    BEN

  2. #2
    FLAC Gutter's Avatar
    Join Date
    Dec 1999
    Location
    Casina, Italy
    Posts
    901

    Post

    When I first installed my player, I did the same thing - I hooked it up to the cigarette lighter and it didn't work. The solution I came up with was to hook it directly to the battery. It works great and I haven't had any problems yet.

    Gutter
    http://impee3.hypermart.net

  3. #3
    Maximum Bitrate
    Join Date
    Jun 2000
    Location
    Salt Lake City, UT, USA
    Posts
    469

    Post

    I can't tell, Is this a DC-DC converter?
    I bought a really cheap one from www.mpja.com and it only has enough amps to power the motherboard OR the hard drive. So I bought some 12v Zener diodes and I'm goimg to connect the hard drive, CD-Rom, any peripherals straight to the battery making sure they are getting 12v not 14. This was my solution.

    By the way, Have you tried just powering up certian parts of your player? Maybe just the Motherboard, or just a hard drive? Them you know it worjs, it just dosen't have enough juice to do everything you want it to do.

    Trav
    1983 BMW 733i
    Cyrix 166 32MB with MPXPLAY And no display. Player sits on the back seat with a keypad in front. Someday I'll mount this thing for good...
    *****************************
    Gathering parts for carplayer v2.0!

  4. #4
    Newbie
    Join Date
    Jul 2000
    Posts
    38

    Post

    OK, I hooked it directly to the car battery, and the same thing happened. I guess if there arn't any more ideas then I'm going to get a replacement.
    BEN

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •