Results 1 to 10 of 10

Thread: problems flashing Epia-M1000 bios

  1. #1
    Variable Bitrate
    Join Date
    Mar 2002
    Posts
    325

    problems flashing Epia-M1000 bios

    Hey,

    I have an Epia-M1000, with the original bios, I wanted to update to the most recent one listed on Via's site. Since the carcomp does not have a floppy drive, convenience sort of forces me to use Via's flashport utility. However, after I've backuped my current bios rev, and chosen the new one to flash, it tells me that the files is too large, and won't fit. Then it cancels.

    Any suggestions? I've tried a few different bios versions listed on Via's site in the M1000 section.

    birrman54

  2. #2
    Maximum Bitrate carabuser's Avatar
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    CA
    Posts
    464
    the only way I could flash the bios was with the floppy drive. No matter what I did using flashport it wouldn't flash it. So my best advice would be try to get a floppy drive, go to the car and do it like that.
    Current Status: For Sale

    Specs
    - 1.5Ghz Toshiba Laptop (available - no screen)
    - Indash Motorized 7" VGA TS
    - DeLorme GPS (sold)
    - Power Inverter (sold)
    - Pioneer HU (sold)

  3. #3
    FLAC
    Join Date
    Aug 1999
    Location
    Upper Marlboro, MD 20772
    Posts
    1,311
    Damn bastards...why in devils name are their stuff still using DOS or floppy for that matter.

  4. #4
    Variable Bitrate
    Join Date
    May 2002
    Posts
    239
    because flashing from windows is a bad idea (imagine the animal giving a blue screen while flashing the bios ?)
    I don't need no stinkin' startup-shutdown controller... That's what journalized filesystems are for...
    NavSys, the ultimate navigation app
    http://www.navsys.org/

  5. #5
    Variable Bitrate
    Join Date
    Mar 2002
    Posts
    325
    thanks for the replies, I guess I'll pull the comp out and find a floppy I can use.

    birrman54

  6. #6
    Variable Bitrate
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Chicago
    Posts
    384
    Quote Originally Posted by Birrman54
    thanks for the replies, I guess I'll pull the comp out and find a floppy I can use.

    birrman54
    I've experienced the same problem with VIA's flash port utility. Can someone email me the floppy disk files needed to flash the bios via floppy disk?

    [email protected]

  7. #7
    Maximum Bitrate owenjh's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    NC
    Posts
    604
    Could you not use a USB pen drive or whatever they are called?
    CarComputer Status: New Car & Broken (Motherboard Fried)
    Owen JH | My Linux Blog | The Tech Fellows

  8. #8
    Newbie
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Raleigh, NC
    Posts
    41
    You can also make a CD. I made a CD and booted to it. Here's the the ISO I made. Its zipped at the link below.

    Once it boots, type "awfl823b.exe i0100113.bin".

    http://home.nc.rr.com/smanders/EPIA_M_BIOS.zip
    EvoX CarPC (in progress)

    Acer Aspire One, OpenPort 2.0 cable, 12V car power adapter, ignition timed relay to unused pins on Ethernet port
    Rhapsody, EcoScan, EcuFlash and still trying to make up my mind

    EvoVIII CarPC retired

  9. #9
    It's not really that small...No, seriously. judoGTI's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Florida
    Posts
    1,049
    Not to revive a thread from the dead, but does anyone have an updated iso I can burn to a floppy? I need to boot and flash my VIA nd dont have a floppy ???

    This .zip doesnt want to unzip for me
    '02 GTI
    [Routis '04] [Opus 90W] [160GB Maxtor HD]
    [Lilliput 7" TS] [VIA M10000] [XMPCR]
    [512MB RAM] [Custom housing]
    [Deluo GPS Mouse] [E-MU 0404 Soundcard]
    Progress Meter: [==============|] 99.9%

  10. #10
    Variable Bitrate
    Join Date
    May 2002
    Posts
    239
    easy... burn yourself a copy of FreeDos

    http://www.freedos.org/
    I don't need no stinkin' startup-shutdown controller... That's what journalized filesystems are for...
    NavSys, the ultimate navigation app
    http://www.navsys.org/

Similar Threads

  1. DC-DC Converter for C134 EPIA M1000 Nehmiah
    By entr0py in forum Power Supplies
    Replies: 8
    Last Post: 02-24-2004, 08:22 PM
  2. EPIA M1000 TV out black border problem.
    By Rudical in forum General Hardware Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 01-19-2004, 03:34 PM
  3. Beware of look alikes- EPIA M1000
    By gizmomkr in forum General Hardware Discussion
    Replies: 7
    Last Post: 10-31-2003, 05:32 AM
  4. Need help with Epia sound problems? :(
    By Skraggy_uk in forum General Hardware Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 08-25-2003, 09:27 AM
  5. Epia and Windows Install Problems
    By Banzai in forum General Hardware Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 08-23-2003, 08:14 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •