Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 21

Thread: VIA Epia MII 12000 Nehemiah Mainboard

  1. #1
    Newbie RobIles's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    UK
    Posts
    40

    VIA Epia MII 12000 Nehemiah Mainboard

    http://linitx.com/product_info.php?c...roducts_id=414

    Does any of you have any opinions on the above motherboard?

    Likely to work OK with a 90W Opus ?

    Good price ?

    Anything else good or bad ?

    Thanks

    All

    Rob

  2. #2
    Variable Bitrate euro320i's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Near Frankfurt
    Posts
    229
    try www.cartft.com You might like what they have. Should have no probs with the OPUS.

    o/______\o
    (oo_OO_oo)
    []o-----------o[]
    '94 320i


  3. #3
    Newbie
    Join Date
    May 2004
    Location
    Atlanta GA
    Posts
    15
    unless your gonna use the PC card slot or cf slot save yourself the money and go for the M10000 it has all the same NB and SB components and you can't boot off the CF card...

  4. #4
    Constant Bitrate
    Join Date
    Jun 2004
    Posts
    165
    if you did have your heart set on booting off a CF card you can get an CF->IDE converter for about 20 bucks. The CF card plugs into the converter and then is read just like a normal drive that allows it to be bootable.
    My firewall at home consists of one of these running in read-only mode and it works great!

  5. #5
    Variable Bitrate brooksware2000's Avatar
    Join Date
    May 2004
    Location
    Minot AFB, ND
    Posts
    260
    Quote Originally Posted by brandon
    if you did have your heart set on booting off a CF card you can get an CF->IDE converter for about 20 bucks. The CF card plugs into the converter and then is read just like a normal drive that allows it to be bootable.
    My firewall at home consists of one of these running in read-only mode and it works great!
    Hey Brandon, what firewall are you running? Did you set it up on a regular drive first and then image it onto the CF card? I tried to install a stripped copy of WinMe to a 1 gig CF card and the darn thing would not boot on any machine I attached it to. I tried different bootable CF card adapters and none would boot. Not make any sense to me.

  6. #6
    Variable Bitrate euro320i's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Near Frankfurt
    Posts
    229

    Thumbs up

    Quote Originally Posted by brooksware2000
    Hey Brandon, what firewall are you running? Did you set it up on a regular drive first and then image it onto the CF card? I tried to install a stripped copy of WinMe to a 1 gig CF card and the darn thing would not boot on any machine I attached it to. I tried different bootable CF card adapters and none would boot. Not make any sense to me.
    You may want to update the BIOS on your mobo. Most newer MOBOs will recognise the CF as a regular hard disk.. be sure to have the BIOS set so it will boot off that "HD" (CF card). I even installed a stripped down version of win98 onto a 128M CFcard. Really works.
    I tried to installs a striped down WINXP, but you need at least a gig just to start an install.. Good luck.

    o/______\o
    (oo_OO_oo)
    []o-----------o[]
    '94 320i


  7. #7
    Raw Wave Confused's Avatar
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Essex, England
    Posts
    2,224
    LinITX is a good supplier Get your bits from them and you won't disappointed

    If you will use the CF and PCMCIA slots, then it's good, otherwise get the M version

    And yep, it will work fine with the Opus 90W.


    Garry
    Co-Developer of A.I.M.E.E
    www.aimee.cc

  8. #8
    Variable Bitrate brooksware2000's Avatar
    Join Date
    May 2004
    Location
    Minot AFB, ND
    Posts
    260
    Quote Originally Posted by euro320i

    You may want to update the BIOS on your mobo. Most newer MOBOs will recognise the CF as a regular hard disk.. be sure to have the BIOS set so it will boot off that "HD" (CF card). I even installed a stripped down version of win98 onto a 128M CFcard. Really works.
    I tried to installs a striped down WINXP, but you need at least a gig just to start an install.. Good luck.
    I tried it on 3 different computer with the same results. I tried it on a M10000, Epia800, and a Dragon Ultra Platinum. All MB had the latest bios upgrade. The BIOS does recognize the drive and installs OS to the drive but when it reboots after detecting hardware, that is when it will not boot from the CF card.

  9. #9
    Variable Bitrate euro320i's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Near Frankfurt
    Posts
    229

    Does not boot from drive?

    Have you tried different CF cards?
    I haven't yet experienced that it wouldn't boot from the CF drive, but it sounds a lot like when a HD is corrupted. I have had HD that had a bad boot sector that wouldn't boot but formatted and installed perfectly. Do you get the same results with even a another smaller CD card?

    o/______\o
    (oo_OO_oo)
    []o-----------o[]
    '94 320i


  10. #10
    Variable Bitrate brooksware2000's Avatar
    Join Date
    May 2004
    Location
    Minot AFB, ND
    Posts
    260
    Quote Originally Posted by euro320i
    Have you tried different CF cards?
    I haven't yet experienced that it wouldn't boot from the CF drive, but it sounds a lot like when a HD is corrupted. I have had HD that had a bad boot sector that wouldn't boot but formatted and installed perfectly. Do you get the same results with even a another smaller CD card?
    Nope, have not tried another yet but I will be trying a different card soon. I have scanned it using Partition Magic and it did not find any bad sectors on the drive.

Page 1 of 3 123 LastLast

Similar Threads

  1. epia MII 12000 shipping problems?
    By theheel in forum General MP3Car Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 06-01-2004, 09:13 PM
  2. Bargain!! Via Epia Nehemiah 1ghz Mini Itx Mainboard
    By dave0109 in forum Classified Archive
    Replies: 8
    Last Post: 05-26-2004, 07:40 AM
  3. EPIA MII 12000 Review
    By Defiler in forum General Hardware Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 05-18-2004, 04:00 PM
  4. Temp monitor program for Epia MII 1k0
    By samc in forum Software & Software Development
    Replies: 0
    Last Post: 05-14-2004, 06:41 PM
  5. EPIA MII - Problem with OnBoard Lan
    By coconut924 in forum General Hardware Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 03-15-2004, 05:25 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •