Results 1 to 7 of 7

Thread: Video problems on Micro-atx boards? (no boot)

  1. #1
    Variable Bitrate
    Join Date
    May 2000
    Location
    NY
    Posts
    235

    Question Video problems on Micro-atx boards? (no boot)

    Help! I have been working with 2 new micro atx motherboards and when everythig is all together and assembled, there is no video, and the speaker keeps beeping, and there is no further booting. There is no on-board video, and right now it has an AGP Geforce2 card. My thoughts are that its probably a video problem, but the card works on my ATX motherboard, and I made sure that teh card is seated right! (made sure about 15 times so far, unseating and seating it over and over)

    I've tried everything else, including removing everything except harddrive, keyboard, and videocard.

    Does anyone know what is up with these mATX boards, or if I have to "prep" the AGP slot or...? This is the second time this happened with a mATX board, and both are from different manufacturers and bought from different stores.

    Help!
    Free entrance to heaven? WOW! I DUN BELIEVE! JC!

  2. #2
    Maximum Bitrate
    Join Date
    Mar 2001
    Location
    Cincinnati, OH USA
    Posts
    694

    Post

    What bios are you running and what kind of beeps are you hearing (long, short and how many)?
    http://www.mp3car.com/usersites/Maveric/ M.A.V.I.C. System
    Asus MB, PII 266, 192 MB Ram, 6.8" LCD, 6 Disk CD-ROM, 21 Gig HD, All-in-Wonder Video w/ TV Tuner, Irman, Windows ME, Winamp, Cobra III -- All in a custom acrylic case.

    http://www.mp3car.com/usersites/listings/ MP3car Listings - Please add to it! :)

  3. #3
    Retired Admin Aaron Cake's Avatar
    Join Date
    Jan 2000
    Location
    London, Ontario, Canada
    Posts
    2,464

    Question

    What type of power supply are you running? Have you tried a standard supply?
    Player: Pentium 166MMX, Amptron 598LMR MB w/onboard Sound, Video, LAN, 10.2 Gig Fujitsu Laptop HD, Arise 865 DC-DC Converter, Lexan Case, Custom Software w/Voice Interface, MS Access Based Playlists
    Car: 1986 Mazda RX-7 Turbo (highly modded), 1978 RX-7 Beater (Dead, parting out), 2001 Honda Insight
    "If one more body-kitted, cut-spring-lowered, farty-exhausted Civic revs on me at an intersection, I swear I'm going to get out of my car and cram their ridiculous double-decker aluminium wing firmly up their rump."

  4. #4
    Variable Bitrate
    Join Date
    May 2000
    Location
    NY
    Posts
    235

    Post

    I'm running one with an Award BIOS and one with a Pheonix BIOS.

    They both have (I think) a long beep and then a pause, and long beep and pause. I've looked on the internet for the POST codes, but none of my searches came up with anything solid, but seeing how my video doesn't come up, I'm guessing its a video problem.

    As for the power supply, All it says is a "small form factor Switching Power Supply"

    ACtually, I looked into it, and its a 146 watt power supply, with the following:
    12V 4A
    5V 14A
    3.3V 7A
    -12V .3A
    +5VSB 1A

    Any help you guys have would be helpful

    peace.
    Free entrance to heaven? WOW! I DUN BELIEVE! JC!

  5. #5
    Constant Bitrate
    Join Date
    Jul 2000
    Posts
    188

    Post

    check the memory. No video is usually cause by the video card or memory. Since you checked the video card and that isn't the problem check the memory out move it to another slot or try a different chip.
    Awol

    my $0.02 cents (value is based on the intelligence of the person reading this message)

  6. #6
    Variable Bitrate
    Join Date
    May 2000
    Location
    NY
    Posts
    235

    Post

    Okay, will do... be back soon to edit this message hehe... (gotta switch the dimm from this computer to the micro atx)

    Okay, I did a whole bunch of things at the same time.

    1) moved around Dimms. I used a dimm from a "good" computer, and moved to a different slot.
    2) unplugged and replugged the power and data cables on the harddrive.
    3) unplugged and replugged the video card again.

    Whatever it was, it worked! Dang I'm so POed that I was stumped for so long with all these stupid mATX motherboards. GRR.

    Thanks to everyone for all your help... Maybe someone can close this forum hehe...

    peace!

    [ 01-19-2002: Message edited by: Phat Justice ]
    Free entrance to heaven? WOW! I DUN BELIEVE! JC!

  7. #7
    Retired Admin Aaron Cake's Avatar
    Join Date
    Jan 2000
    Location
    London, Ontario, Canada
    Posts
    2,464

    Cool

    Long beeps are almost always video.
    Player: Pentium 166MMX, Amptron 598LMR MB w/onboard Sound, Video, LAN, 10.2 Gig Fujitsu Laptop HD, Arise 865 DC-DC Converter, Lexan Case, Custom Software w/Voice Interface, MS Access Based Playlists
    Car: 1986 Mazda RX-7 Turbo (highly modded), 1978 RX-7 Beater (Dead, parting out), 2001 Honda Insight
    "If one more body-kitted, cut-spring-lowered, farty-exhausted Civic revs on me at an intersection, I swear I'm going to get out of my car and cram their ridiculous double-decker aluminium wing firmly up their rump."

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •