Results 1 to 10 of 10

Thread: PCI Video card not working

  1. #1
    TX5
    TX5 is offline
    Constant Bitrate
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Sydney
    Posts
    174

    PCI Video card not working

    I just got a new video card to go in my carputer to be i think this is the MB

    and it dosnt work. the computer wont boot up.

    i know the card works as i tested it in my desk top and it works fine.

    is there somthing about PCI that i dont know about that makes this card incompatable with my old mother board?


    i got this card as i need the TV out, Yes i got a composite screen


    Any usefull input is appreciated

  2. #2
    FLA gospeed.racer's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Portland, OR
    Posts
    1,303
    Requirements:
    Intel® Pentium® 4/III/II/Celeron™, AMD® K6/Duron™/Athlon®/Athlon XP® or compatible with PCI bus 2.2 configuration boards. (3.3V interface only)

    I couldnt get the link to work, but perhaps the board doesnt support the pci 2.2 spec?
    2005 Ford Focus ST

  3. #3
    Super Moderator xBrady's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    USA
    Posts
    3,687
    Make sure the card is seated correctly. One of the bad things with PCI is you can't lock it down as you can with AGP.
    AMD XP 2600+/512MB RAM/120GB hard drive
    Opus 150W/DVD/GPS/7" Lilliput TS/802.11g/Bluetooth
    Installed.


    -GPSSecure- - GPS Tracking
    -AltTabber2.2.2- - Handy touchscreen utility.

  4. #4
    TX5
    TX5 is offline
    Constant Bitrate
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Sydney
    Posts
    174
    it is seated porperly, i have tested it in to old boards and it wont worik in them, but it does work in my newer desktop.

    any one have any idea when pci 2.2 spec came in?

    i think thats likely to be my problem

  5. #5
    Super Moderator xBrady's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    USA
    Posts
    3,687
    Quote Originally Posted by gospeed.racer
    Requirements:
    Intel® Pentium® 4/III/II/Celeron™, AMD® K6/Duron™/Athlon®/Athlon XP® or compatible with PCI bus 2.2 configuration boards. (3.3V interface only)

    I couldnt get the link to work, but perhaps the board doesnt support the pci 2.2 spec?
    http://216.239.57.104/search?q=cache...+m758lmr&hl=en
    AMD XP 2600+/512MB RAM/120GB hard drive
    Opus 150W/DVD/GPS/7" Lilliput TS/802.11g/Bluetooth
    Installed.


    -GPSSecure- - GPS Tracking
    -AltTabber2.2.2- - Handy touchscreen utility.

  6. #6
    MySQL Error jcdillin's Avatar
    Join Date
    May 2003
    Location
    Miami, FL
    Posts
    4,043
    Did you change the bios to PCI video card before installing the card?
    肚子笑痛了
    S60 Install

  7. #7
    TX5
    TX5 is offline
    Constant Bitrate
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Sydney
    Posts
    174
    yep, done that

  8. #8
    MySQL Error jcdillin's Avatar
    Join Date
    May 2003
    Location
    Miami, FL
    Posts
    4,043
    Looks like to old of a MB then
    肚子笑痛了
    S60 Install

  9. #9
    TX5
    TX5 is offline
    Constant Bitrate
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Sydney
    Posts
    174
    Just emailed the place i got it from, see if they have any sugestions.

    I didnt know that there were different standards for PCI


    Im running out of options to a TV out signal for my screen

  10. #10
    FLA gospeed.racer's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Portland, OR
    Posts
    1,303
    I found out the same thing with an agp card, went to plug it into a newer mobo, and....grunt, push, tug, yank, wouldnt fit! Seems the old card wont physically fit the new agp connector. Grrr.

    To bad they didnt do that with the pci express, it would make it painfully obvious that it wanst meant to work if it wont plug in.
    2005 Ford Focus ST

Similar Threads

  1. installing video card w/ onboard video
    By hannibal in forum Newbie
    Replies: 9
    Last Post: 12-18-2004, 01:18 AM
  2. Good PCI Video Card for 800x480
    By veetid in forum Software & Software Development
    Replies: 11
    Last Post: 06-14-2004, 01:48 PM
  3. EPIA hardware decoding gone with PCI video card?
    By tbdombrosky in forum General Hardware Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 03-27-2003, 05:46 AM
  4. video card help???
    By Neque in forum Software & Software Development
    Replies: 4
    Last Post: 10-01-2001, 08:56 PM
  5. Booting Win95/98 without video card
    By SeenaStyle in forum Software & Software Development
    Replies: 4
    Last Post: 04-07-2000, 06:16 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •