Page 1 of 4 1234 LastLast
Results 1 to 10 of 35

Thread: How do I reset the BIOS?

  1. #1
    Maximum Bitrate
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Illinois
    Posts
    490

    How do I reset the BIOS?

    I got a V1000 Mobo and i was messing with the power setting in the bios and now the damn motherboard wont turn on. I hooked it up in my house like my desktop and still wont turn on.

    Ive searched and seen people say to reset the bios but no one has said HOW to do it.

  2. #2
    And then I was mod. Tidder's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    New Mexico, USA
    Posts
    4,207
    usually a little jumper next to cmos battery. If all else fails, pull your cmos battery out for a while.
    Tidder

    Try RevFE
    The best resurrected frontend I've ever used, period.

  3. #3
    Super Moderator xBrady's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    USA
    Posts
    3,687
    As Tiddler said: Next to your battery is a jumper for it.
    I know nothing about the VIA motherboards but I think the jumper is usually red.
    I assume you know how to use the jumper?
    AMD XP 2600+/512MB RAM/120GB hard drive
    Opus 150W/DVD/GPS/7" Lilliput TS/802.11g/Bluetooth
    Installed.


    -GPSSecure- - GPS Tracking
    -AltTabber2.2.2- - Handy touchscreen utility.

  4. #4
    Maximum Bitrate
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Illinois
    Posts
    490
    i pulled the battery out and put it back in, nothing.

    And no, i dont know about jumpers. I mean i know what they do, but i dont know what setting to put them too.

    I see the red jumper. there are 3 pins it can go on=.

  5. #5
    And then I was mod. Tidder's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    New Mexico, USA
    Posts
    4,207
    Make sure you unplug all power to the mobo before you pull the battery. Some mobo's keep power to the cmos thru your PS.
    Tidder

    Try RevFE
    The best resurrected frontend I've ever used, period.

  6. #6
    Super Moderator xBrady's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    USA
    Posts
    3,687
    Quote Originally Posted by nappyjim
    i pulled the battery out and put it back in, nothing.

    And no, i dont know about jumpers. I mean i know what they do, but i dont know what setting to put them too.

    I see the red jumper. there are 3 pins it can go on=.
    Unplug your computers power and move the jumper over 1 pin. Let is sit there for a bit and then move it back.
    AMD XP 2600+/512MB RAM/120GB hard drive
    Opus 150W/DVD/GPS/7" Lilliput TS/802.11g/Bluetooth
    Installed.


    -GPSSecure- - GPS Tracking
    -AltTabber2.2.2- - Handy touchscreen utility.

  7. #7
    And then I was mod. Tidder's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    New Mexico, USA
    Posts
    4,207
    As far as the red jumper goes, you want to move it to jumper the middle pin and the pin that's not jumpered right now. DO NOT power up the system this way. Leave the jumper for a few seconds, then put it back where it was.
    Tidder

    Try RevFE
    The best resurrected frontend I've ever used, period.

  8. #8
    Maximum Bitrate
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Illinois
    Posts
    490
    tried the jumper thing...nothing

  9. #9
    Super Moderator xBrady's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    USA
    Posts
    3,687
    Quote Originally Posted by nappyjim
    tried the jumper thing...nothing
    Did you fry your MB?
    Did you pull everything that isn't needed out of your mb?
    AMD XP 2600+/512MB RAM/120GB hard drive
    Opus 150W/DVD/GPS/7" Lilliput TS/802.11g/Bluetooth
    Installed.


    -GPSSecure- - GPS Tracking
    -AltTabber2.2.2- - Handy touchscreen utility.

  10. #10
    Maximum Bitrate
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Illinois
    Posts
    490
    i dont think i fried it. it was working fine. then i shut it down thru windows.

    everything is unhooked.

Page 1 of 4 1234 LastLast

Similar Threads

  1. Different BIOS boot logo screen
    By CdRsKuLL in forum Software & Software Development
    Replies: 255
    Last Post: 01-09-2011, 12:08 PM
  2. Bios Flashing Problems
    By trdcpu in forum Software & Software Development
    Replies: 4
    Last Post: 07-21-2004, 07:31 PM
  3. HELP! Changed bios setting now can't see screen!
    By dank_Army in forum General Hardware Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 05-16-2004, 08:35 PM
  4. BIOS wont stay saved?! Turn on carputer...always the default bios setup...HELP!?!
    By Cadillac_LoungN in forum General Hardware Discussion
    Replies: 7
    Last Post: 07-17-2003, 02:26 PM
  5. Ati mobility bios modifications?
    By Odie in forum LCD/Display
    Replies: 0
    Last Post: 09-28-2002, 02:26 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •