Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16

Thread: enabling 6ch audio on the epia m1000?

  1. #1
    Newbie
    Join Date
    May 2004
    Posts
    55

    enabling 6ch audio on the epia m1000?

    hey, can someone tell me how to enable the 6ch audio on the epia m10000 boards? as standard mine only has a single line out... but i believe it is possible to have 3 line outs?

    is there a jumper on the board which needs setting? (i've misplaced the instruction booklet at the moment!)


    cheers

  2. #2
    Variable Bitrate Ashlawn Kemling's Avatar
    Join Date
    Feb 2001
    Location
    Williamsport, PA
    Posts
    353
    Read the manual which tells you how to do it or search. You can have up to two line outs. The center/sub line out doesn't work exactly like the front and rear speakers.



    win2k and m10000 audio

    http://www.viavpsd.com/product/3/4/EPIA-M_v1.40.pdf

  3. #3
    FLAC Pudge's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    AZ
    Posts
    1,007
    rtfm
    My Carputer! (More Car Pics at the end)
    2 Kicker Comp 10"
    Epia M-9000, 256 MB DDR, 120 Gig HD
    Lilliput 7" VGA Touchscreen
    Check it out?!

  4. #4
    Newbie
    Join Date
    May 2004
    Posts
    55
    probably regret it, but what's rtfm?


    Ashlawn - cheers for the link, sorted it. like i say i lost my manual just so you know, i did do a quick search, but "6ch" and "6 channel audio" didn't turn up anything... everything else i searched with turned up too much stuff...


    thanks again, oh and i know the third channel out's a little different, but it's going to run a sub anyway - i just won't be using the other half of the output (centre channel)

  5. #5
    Constant Bitrate
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Savannah, GA
    Posts
    159
    rtfm - read the f***ing manual
    variants include rtfp - read the f***ing post

    used in a sentence...
    If Pudge would have rtfp he would have read that rusty misplaced his manual.

    Wikipedia entry on internet slang...for future reference.
    Kefka_Killer.owns(you);

  6. #6
    Newbie
    Join Date
    May 2004
    Posts
    55
    cheers kefka


    nice to see it's a friendly place

  7. #7
    Low Bitrate
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    68
    Quote Originally Posted by rusty
    cheers kefka


    nice to see it's a friendly place

    i agree....never seen a forum where so many people have to post negative...thanks goodness for the good people here. The asshats are just preventing the board from growing

  8. #8
    Constant Bitrate
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Savannah, GA
    Posts
    159
    Quote Originally Posted by rusty
    cheers kefka


    nice to see it's a friendly place
    No prob...you had a legitimate question...its not like you were asking whats better, lilliput or xenarc.
    Kefka_Killer.owns(you);

  9. #9
    FLAC Pudge's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    AZ
    Posts
    1,007
    C'mon, just ribbing him. And yes, mp3car is actually a very nice place, and I don't usually post stuff like that. And kefka... touche
    My Carputer! (More Car Pics at the end)
    2 Kicker Comp 10"
    Epia M-9000, 256 MB DDR, 120 Gig HD
    Lilliput 7" VGA Touchscreen
    Check it out?!

  10. #10
    Newbie
    Join Date
    May 2004
    Posts
    55
    just as a note - it's not sorted...

    i've enabled it as in the manual.. but i still only seem to have one line out....


    i've tried numerous times, and tried both methods.. checked the front/rear/sub/centre volumes... but it still only pumps out of the original line out


    hmmm

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. OEM Navigation Connectors
    By Mr Castulucci in forum General Hardware Discussion
    Replies: 15
    Last Post: 07-20-2010, 05:25 PM
  2. EPIA M1000 TV out black border problem.
    By Rudical in forum General Hardware Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 01-19-2004, 03:34 PM
  3. Beware of look alikes- EPIA M1000
    By gizmomkr in forum General Hardware Discussion
    Replies: 7
    Last Post: 10-31-2003, 05:32 AM
  4. Epia Onboard audio Vs Creative Audigy?
    By KMPorter in forum General Hardware Discussion
    Replies: 7
    Last Post: 10-26-2003, 01:57 AM
  5. Loud and distorted audio problem (EPIA / M-Audio)
    By -al- in forum General Hardware Discussion
    Replies: 9
    Last Post: 10-10-2003, 07:29 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •