Page 1 of 4 1234 LastLast
Results 1 to 10 of 32

Thread: Music Skipping, WHY!!!???

  1. #1
    Low Bitrate TheKurbster's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Posts
    59

    Music Skipping, WHY!!!???

    Someone please help, ok the only way i could explain this is that my mp3's are skipping, i've changed the harddrive, ram, and even checked the wires... but music is still skipping, not all the time but like once every 2 mins. could this be the power supply? any ideas or comments are welcome as i'm about to go crazy. Oh yeah the reason i'm asking if the powersupply would have anything to do with it is because while the pc was inside hooked up to a regular powersupply it was working fine.
    Thank you

  2. #2
    Constant Bitrate
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Leawood, Kansas
    Posts
    140
    usb soundcard?
    Compaq v6719 Athlon X2 tk-57
    Xenarc 7" Dash Install, iGuidance w/ iGPS 500
    HD Radio, Powermate, ShuttleXpress, XMDirect, DC/Auto turn on, Pioneer TS-C720PRS, 2 12" MTX BTE's, JL 500/1 and RBC

    94.3% of all percentages are made up

  3. #3
    Low Bitrate TheKurbster's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Posts
    59
    no, intergraded soundcard.

  4. #4
    Underachiever ACHIEVER's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Up in dat ass Ranking: Mr. 25,000!!! :) Posts: 10000 +
    Posts
    586
    Are you sure it's skipping? Maybe you have a bad connection at the line out of pc, or in at the amp?

  5. #5
    Constant Bitrate RPI Geek's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Schenectady, NY
    Posts
    175
    Sometimes my laptop does that when it's been running for too long (IBM T20 w/ Win 98 SE). The computer's resources get eaten up and the soundcard chokes because it's not getting enough information. Do you have a slow CPU? A small amount of RAM? Are you running a lot of applications at once?
    My $0.02
    Old plans out the window because of an accident .
    Have: M1-ATX, EPIA M10000, 256MB, 60GB 2.5", slim slot load DVD
    Need: Time, HU integration, ideas for Lilli

  6. #6
    Low Bitrate TheKurbster's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Posts
    59
    im sure it's not the outs or the amps, u can see where the screen like freezes for a sec when it skips.

  7. #7
    Low Bitrate TheKurbster's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Posts
    59
    Quote Originally Posted by RPI Geek
    Sometimes my laptop does that when it's been running for too long (IBM T20 w/ Win 98 SE). The computer's resources get eaten up and the soundcard chokes because it's not getting enough information. Do you have a slow CPU? A small amount of RAM? Are you running a lot of applications at once?
    My $0.02
    Well i have a 1.8 ghz, and 256 ram, and that was working just fine for a while, the only thning i have running is my OS (XP of course) and frodo player. And that exactly what i thought it seemed to me that it was like a buffer underrun or something

  8. #8
    Underachiever ACHIEVER's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Up in dat ass Ranking: Mr. 25,000!!! :) Posts: 10000 +
    Posts
    586
    That sounds like the problem, 256 is really a little shy of cutting it with xp running unless you've optimized everything.

  9. #9
    Constant Bitrate RPI Geek's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Schenectady, NY
    Posts
    175
    Hmmm, did you make any changes to the computer before you first noticed the problem? Might your computer have gotten spyware on it?
    My only other thought is to try running task manager while driving and watch the CPU and memory usage, then when it skips pull your car over and take a look at the profile to see if any specific program is using all your resources.
    Old plans out the window because of an accident .
    Have: M1-ATX, EPIA M10000, 256MB, 60GB 2.5", slim slot load DVD
    Need: Time, HU integration, ideas for Lilli

  10. #10
    Low Bitrate TheKurbster's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Posts
    59
    Quote Originally Posted by RPI Geek
    Hmmm, did you make any changes to the computer before you first noticed the problem? Might your computer have gotten spyware on it?
    My only other thought is to try running task manager while driving and watch the CPU and memory usage, then when it skips pull your car over and take a look at the profile to see if any specific program is using all your resources.
    good idea will do that now, also i was reading something about wireless network cards making media skip so i'll check both and get back to you guys thanks for all the replys .

Page 1 of 4 1234 LastLast

Similar Threads

  1. GPS / Music Volume Issues
    By shakes in forum MediaCar
    Replies: 9
    Last Post: 07-08-2004, 03:47 PM
  2. Replies: 9
    Last Post: 09-29-2003, 01:21 PM
  3. Ok. I start music, and flick to the home screen.
    By Skraggy_uk in forum ME Archive
    Replies: 3
    Last Post: 08-26-2003, 05:01 PM
  4. DISH TV music storage project...
    By claylong in forum General Hardware Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 04-16-2003, 09:08 PM
  5. Help.. my CD keeps skipping
    By Phacade GSX in forum General Hardware Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 07-23-2000, 05:05 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •