Results 1 to 5 of 5

Thread: Problems with Hibernation

  1. #1
    Variable Bitrate FyreDaug's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Saskatoon, SK
    Posts
    352

    Problems with Hibernation

    First off, Hi. I'm new to the forums but a longtime modder.
    Secondly I think this is the right forum, sorry if it isnt


    And finally, my carputer specs are as follows: ASRock K7S41GX, AMD Athlon XP 3000+, Audigy 2ZS plat w/ bay. 120GB seagate, onboard video/nic.

    Now this was also happening with my old setup (older parts, but for the same thing) when I hit the button to hibernate (my power button for carputer) it does everything fine, same with turning on. However I wont have any sound output until 20seconds after its out of hibernation. Any ideas why?

  2. #2
    Newbie
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    30
    Thats really weird, because I'm getting sound even before I see the windows desktop (or the mediacar screen). I'm using the onboard audio of my Via Epia TC and winamp to play audio (since thats what mediacar is using).
    The sound starts playing (if, i hibernated in the middle of a song) a few seconds before the lilliput can sync to my powerstrip-set resolution and refresh rate.

  3. #3
    Variable Bitrate FyreDaug's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Saskatoon, SK
    Posts
    352
    Yeah because I dont get it. The very first time I did my setup (on trial #3 right now) it would play instantly, but my Audio HQ settings wouldnt kick in for 20 seconds, and it makes a noticable difference when it kicked in. I just cant figure out what I did, even that would be a start. I'm thinking it may be software related, but everything is 100% updated.

  4. #4
    Variable Bitrate
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Surrey, BC, Canada
    Posts
    246
    Are you sure the fault is in the computer and not anything else in your audio system? Maybe your amps are not turning on for some reason (remote wire is on some kind of delay)? You said that the same thing is happening with 2 different computers so it makes me think that the problem is not with the computer.

    Unless you used the same Audigy sound card in both computers, in which case it could be a problem with the sound card and/or the drivers for the sound card. If that board has integrated audio (or if you have another sound card lying around), maybe try using that just to see if it clears up the problem.

  5. #5
    FLAC IntellaWorks's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    NH
    Posts
    1,173

    .

    Hmm, interesting problem.. I wonder if it has anything to do with the software taking a bit to load with windows... If your front end starts playing automatically (and run as a service to do so) it will load before any of the software that is pre-loaded.. It's possible that your AUdio software pre-loads drivers when it loads it self (after your audio has started playing) making a significant change in the way audio is played..
    Progress [I will seriously never be done!]
    Via EPIA MII
    512MB RAM
    OEM GPS (embedded)
    nLite WinXP pro on
    1GB Extreme III CF card
    Carnetix 1260 startup/ DC-DC regulator
    Software: Still, re-Writing my existing front end in .Net

Similar Threads

  1. I'v had a thought! - Make Hibernation Better?
    By mick-uk in forum WinNT Based
    Replies: 22
    Last Post: 05-19-2005, 09:39 AM
  2. Not coming out of Hibernation (Intermittently)
    By Jailer in forum General MP3Car Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 10-23-2004, 10:11 PM
  3. XMPCR has hibernation problems?
    By MikeH in forum FrodoPlayer
    Replies: 29
    Last Post: 09-24-2004, 11:08 PM
  4. WinXP Hibernation Problems
    By jeremyp111 in forum Software & Software Development
    Replies: 16
    Last Post: 09-16-2004, 10:31 AM
  5. Problems Enabling Hibernation
    By divinity in forum Software & Software Development
    Replies: 16
    Last Post: 05-16-2004, 01:03 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •