Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: Dual display problem

  1. #1
    Constant Bitrate strohmrs's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Idaho
    Posts
    197

    Dual display problem

    Ok, working on my install Dodge Ram PC and I ran into a multimonitor display issue that I'd like to fix before mounting everything.

    Whenever I enable the secondary display in windows XP and hit apply, it doesn't take. If I go into the driver control panel and enable the TV out, it will disable the VGA out! They only toggle back and forth. Can't get both to come on at the same time like with my laptop and other video cards I've had. Tried all the bios settings and numerous driver releases and there hasn't been a bios released except the original. Even ATI's own Hydravision program can't detect any other display. I bought this board because of the TV out (and the two $45 rebates). Going to suck if I have to add a low profile video card to this setup.

    Hardware info below in sig.

    TIA,
    Rick
    Rick S.

    XP Pro SP2, Soyo P4RC350 MB, Nvidia FX5200, 320W PS, Inverter & uSDC20D, 2.4GHz CeleronD320, 512MB DDR, 30GB 3.5", Pioneer 106s Slot DVD, Linksys WMP54G WiFi, Lilliput 7" & 4" TFT LCD, Zippy EL610 Keyboard, Touchpad, Garmin GPS V

  2. #2
    I'm sorry, and you are....? frodobaggins's Avatar
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Ruston, LA
    Posts
    8,846
    all that info and not one mention of which ATI card...
    [H]4 Life
    My next generation Front End is right on schedule.
    It will be done sometime in the next generation.
    I'm a lesbian too.
    I am for hire!

  3. #3
    Constant Bitrate strohmrs's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Idaho
    Posts
    197
    That's because it's integrated into the MB. It's an ATI RC350 9100/9200 IXP 150 northbridge chip to be more precise. Sorry, should have included that before.
    Rick S.

    XP Pro SP2, Soyo P4RC350 MB, Nvidia FX5200, 320W PS, Inverter & uSDC20D, 2.4GHz CeleronD320, 512MB DDR, 30GB 3.5", Pioneer 106s Slot DVD, Linksys WMP54G WiFi, Lilliput 7" & 4" TFT LCD, Zippy EL610 Keyboard, Touchpad, Garmin GPS V

  4. #4
    MySQL Error Scouse Monkey's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Bristol
    Posts
    9,727
    Please describe how you are enabling your second monitor in step by step details.

  5. #5
    Constant Bitrate strohmrs's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Idaho
    Posts
    197
    Display Properties, Settings tab, Click on the #2 window, click Extend my windows desktop onto this display, click Apply or OK. Display flashes, returns and the setting is unchecked again.

    If I click Advanced, Displays tab and enable the TV there, the Monitor disables. Can only toggle between the two.

    P.S. Thanks for the respones so far.
    Rick S.

    XP Pro SP2, Soyo P4RC350 MB, Nvidia FX5200, 320W PS, Inverter & uSDC20D, 2.4GHz CeleronD320, 512MB DDR, 30GB 3.5", Pioneer 106s Slot DVD, Linksys WMP54G WiFi, Lilliput 7" & 4" TFT LCD, Zippy EL610 Keyboard, Touchpad, Garmin GPS V

  6. #6
    MySQL Error Scouse Monkey's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Bristol
    Posts
    9,727
    Sounds like a driver issue in that case. Try uninstalling and reinstalling them. Can you change the memor allocation to the graphics in the bios?

    One mroe thing, you do have another display ont he video channel don't you?

    edit: dude, could you make your sig use less lines it is a pain int he *** scrolling up and down checking what you have writen.

  7. #7
    Constant Bitrate strohmrs's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Idaho
    Posts
    197
    Thanks but I've tried the latest 5 versions of the display driver and ran a driver cleaner program between installs. No memory allocation in BIOS.
    Rick S.

    XP Pro SP2, Soyo P4RC350 MB, Nvidia FX5200, 320W PS, Inverter & uSDC20D, 2.4GHz CeleronD320, 512MB DDR, 30GB 3.5", Pioneer 106s Slot DVD, Linksys WMP54G WiFi, Lilliput 7" & 4" TFT LCD, Zippy EL610 Keyboard, Touchpad, Garmin GPS V

  8. #8
    MySQL Error Scouse Monkey's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Bristol
    Posts
    9,727
    ATI or mobo tech support? Seems very strange. you got a spare HD you could install a clean version of XP on?

    Maybe its a hardware limitation that it can only output to one at a time.

  9. #9
    Constant Bitrate strohmrs's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Idaho
    Posts
    197
    Nothing from Soyo, been waiting almost two weeks. Haven't tried ATI yet.

    Looks like I'm not the only one with this problem!

    http://www.motherboard-forum.com/soy...een_85594.html

    Maybe a design or BIOS issue as you said. Well, thanks for your help anyway!
    Rick S.

    XP Pro SP2, Soyo P4RC350 MB, Nvidia FX5200, 320W PS, Inverter & uSDC20D, 2.4GHz CeleronD320, 512MB DDR, 30GB 3.5", Pioneer 106s Slot DVD, Linksys WMP54G WiFi, Lilliput 7" & 4" TFT LCD, Zippy EL610 Keyboard, Touchpad, Garmin GPS V

  10. #10
    Newbie
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Suffolk, VA
    Posts
    15
    Check to make sure that HydraVision is installed. I had a dual monitor on a home pc before I got a larger 21" crt connected to a Radeon 9800Pro and had to install HydraVision. Worked great, but much happier with a 21" than one 17" and one 15".

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 7
    Last Post: 08-19-2005, 11:11 AM
  2. 20x4 LCD problem
    By Superduck in forum LCD/Display
    Replies: 2
    Last Post: 06-08-2004, 11:18 AM
  3. C# problem with HD44780 and DLPortIO
    By vasquez in forum LCD/Display
    Replies: 0
    Last Post: 05-29-2004, 05:49 PM
  4. Display brightness
    By ozoffi in forum LCD/Display
    Replies: 3
    Last Post: 05-14-2004, 05:12 PM
  5. display, projected to the windshield
    By leon_id in forum LCD/Display
    Replies: 1
    Last Post: 02-23-2003, 03:32 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •