Results 1 to 9 of 9

Thread: A7N8X-VM/400 & Athlon XP Mobile?

  1. #1
    Constant Bitrate
    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    133

    A7N8X-VM/400 & Athlon XP Mobile?

    Ok, I cannot find a FAQ, tut, or post on what to do about this. I have read that people have wired two pins together, but which two. I did on here and on but must not be using the right combination of keywords.

    I know someone has the link saved or can tell me what to do.

    Thanks,

  2. #2
    My man uses Levitra. Peoples's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Maryland
    Posts
    2,024
    Quote Originally Posted by Coeus
    Ok, I cannot find a FAQ, tut, or post on what to do about this. I have read that people have wired two pins together, but which two. I did on here and on but must not be using the right combination of keywords.

    I know someone has the link saved or can tell me what to do.

    Thanks,
    i'm sorry, maybe this makes more sense to someone else. But I understand anything you just said
    PC Components:
    Lilliput; XPC/FLEX mobo; 1.7 ghz P4 Mobile;512 DDR; 160 gb HDD; opus 150; slot usb dvd-rw
    My work log

  3. #3
    FLAC edrex's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    West Chestinghamshire, UK init!!
    Posts
    1,088
    As this is one of the motherboards that I have been thinking of getting, I gotta ask: What are you going to accomplish by wiring 2 pins together? Do you have to mod it to work with a mobile AMD chip?
    Thanks.
    Spent so far: $1,755
    Check Out My Work Log for Specs/Pics
    CarPC Progress[!!!!!!!!!!!!!!].....Installation[---------+].....Pastrami Progress[!!!!!!!!!!!!!!]
    Don't mess with Texas.
    It's not nice to pick on retards!

  4. #4
    Constant Bitrate
    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    133
    From what i have read and seen, you have to mod it to get it to work. Right now I only have it running at 800Mhz, instead of 1.9 (2600). I did not know this would have been an issue, otherwise i would get a different board. If I can get it working without problems, then it might still be a good board. As of now, kind of a pain until i get a better answer.

  5. #5
    My man uses Levitra. Peoples's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Maryland
    Posts
    2,024
    hmm, thats interesting. I'm not sure about AMD...but for intel i've read that some mobile processors rated at 2.4 gHz and up will only run at 1.2 gHz on a socket 478 motherboard....but in some systems they will work at 2.4. I read this on ebay and seemed scamish to me...so i didnt touch it. I ordered a socket 478 mobile 1.3 gHz celeron...and that wouldnt even fit my board (1 pin was in a wrong location). But i ordered a 1.7ghz mobile Pentium4, and that fit the board. I'm awaiting the heatsink before i test it out though.

    I think we just didnt understand you were having a speed issue at the begining. Sounds to me like your bios isnt detecting the processor automatially. You might want to change the cpu stepping in your bios.
    PC Components:
    Lilliput; XPC/FLEX mobo; 1.7 ghz P4 Mobile;512 DDR; 160 gb HDD; opus 150; slot usb dvd-rw
    My work log

  6. #6
    Constant Bitrate
    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    133
    Quote Originally Posted by Peoples

    I think we just didnt understand you were having a speed issue at the begining. Sounds to me like your bios isnt detecting the processor automatially. You might want to change the cpu stepping in your bios.
    Yea, unfortunately this board does not allow that option. So once I get this working, this board better kick some arse, or I will be upset. I then might have to go and look at some to calm me down

  7. #7
    I see dead kittens Quattro's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    New York
    Posts
    2,922
    There is a problem with this board supporting a mobile processor but you can fix the problem with the wire mod as you stated. I think Asus was coming out with a bios update for this, but I don't know if they ever came out with it. The wire mod that fixes this problem is really simple. Here is a link to a thread that explains the issue. The link to the site that shows the pinouts is on the page 3. This should solve your problem easily. Good luck.

    Asus Micro Mobo and AMD XP-M 45W Barton
    Installed
    Asus A7N8X-VM - AMD Mobile Athlon 2400
    512 Ram - 60GB HD - Opus 150w
    Lilliput 7" - Rikaline 6010
    [00000000000001100010-] 98% Completed

    Check Out My Install!!!

  8. #8
    Constant Bitrate
    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    133
    Quote Originally Posted by Quattro-A4
    There is a problem with this board supporting a mobile processor but you can fix the problem with the wire mod as you stated. I think Asus was coming out with a bios update for this, but I don't know if they ever came out with it. The wire mod that fixes this problem is really simple. Here is a link to a thread that explains the issue. The link to the site that shows the pinouts is on the page 3. This should solve your problem easily. Good luck.

    Asus Micro Mobo and AMD XP-M 45W Barton
    Thanks will check it out and try it. I just updated to the newest bios (1003) still not working, but was hoping like heck that it would work.

  9. #9
    Rub One Out Motoko's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Hertfordshire, England, Earth, Solar System
    Posts
    919
    Yah i had the same problem but then i tried the wire mod and ll is working. I use to get the CPU being red as a 800Mhz but now its readng as 1400Mhz (1600+).
    CarPC status: iPod, 3,456,217 songs so **** you

Similar Threads

  1. Mobile Athalon XP
    By vcbb5 in forum General Hardware Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 05-09-2005, 04:06 PM
  2. Opus 150 and Athlon XP?
    By philstuf in forum Power Supplies
    Replies: 1
    Last Post: 04-18-2005, 08:05 AM
  3. Replies: 2
    Last Post: 04-16-2004, 04:04 PM
  4. WTB- AMD Athlon XP 2600+ 266fsb
    By bosstone74 in forum Classified Archive
    Replies: 4
    Last Post: 10-07-2003, 11:04 PM
  5. Who's Running an Athlon XP on the Keypower?
    By SuperMatty in forum General Hardware Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 05-23-2003, 06:36 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •