Results 1 to 6 of 6

Thread: EPIA Composite out problems

  1. #1
    Banned
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    189

    EPIA Composite out problems

    Hello,
    I am running an EPIA M10000 in a car and trying to use the composite/s-video output together with the VGA output (for TV screens in the back).
    When I run the VGA just by its self (800x600), it works great, and there are no problems at all. However, if I enable the "TV" check box in the display settings, the composite line gets video, but the VGA gets major vertical overscan.
    It's hard to explain so I drew a quick crappy pic.

    The screen is a Xenarc BTW.

    So does anyone know what could be the problem? It seems like it is something that has to do with the graphics drivers. I am using the latest S3 drivers off the manufact site.

    Thanks

  2. #2
    Tainted Love Cris's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Romania
    Posts
    4,651
    At least you get a picture...I don't.

  3. #3
    Constant Bitrate strohmrs's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Idaho
    Posts
    197
    Overscan is pretty common. Don't know how the EPIA does it but on most video cards the overscan can be controlled from within the video card drivers.
    Rick S.

    XP Pro SP2, Soyo P4RC350 MB, Nvidia FX5200, 320W PS, Inverter & uSDC20D, 2.4GHz CeleronD320, 512MB DDR, 30GB 3.5", Pioneer 106s Slot DVD, Linksys WMP54G WiFi, Lilliput 7" & 4" TFT LCD, Zippy EL610 Keyboard, Touchpad, Garmin GPS V

  4. #4
    Banned
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    189
    Quote Originally Posted by strohmrs
    Overscan is pretty common. Don't know how the EPIA does it but on most video cards the overscan can be controlled from within the video card drivers.
    Yeah, the funny thing is... I can control and FIX the overscan on the composite output, but I CAN NOT fix the overscan on VGA (which is what the actual problem is)

    Anyone else got any ideas?

  5. #5
    FLAC NiN^_^NiN's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Australia, Melbourne
    Posts
    1,230
    hmm thats wierd i have VGA and composite onscreen yet I havent touched the TV option in the display settings.
    CarPC Status:
    GPS: 99%
    Hardware: 99%
    Software: 92%
    Case Install: 99.9%
    Dash Install: 100%
    Car Install: 72%

  6. #6
    Constant Bitrate strohmrs's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Idaho
    Posts
    197
    Do both outputs show overscan or just the VGA? Maybe your refresh rate is being changed when you enable the composite out?
    Rick S.

    XP Pro SP2, Soyo P4RC350 MB, Nvidia FX5200, 320W PS, Inverter & uSDC20D, 2.4GHz CeleronD320, 512MB DDR, 30GB 3.5", Pioneer 106s Slot DVD, Linksys WMP54G WiFi, Lilliput 7" & 4" TFT LCD, Zippy EL610 Keyboard, Touchpad, Garmin GPS V

Similar Threads

  1. Epia M10000 VGA problems
    By Dluvr22 in forum General Hardware Discussion
    Replies: 32
    Last Post: 07-10-2005, 06:38 PM
  2. Morex and EPIA 10K Power-On Problems
    By eleventh in forum Power Supplies
    Replies: 4
    Last Post: 12-10-2004, 06:46 AM
  3. epia MII 12000 shipping problems?
    By theheel in forum General MP3Car Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 06-01-2004, 08:13 PM
  4. Problems with new EPIA M10000 Setup
    By nirvanades in forum General Hardware Discussion
    Replies: 7
    Last Post: 04-30-2004, 05:11 PM
  5. Need help with Epia sound problems? :(
    By Skraggy_uk in forum General Hardware Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 08-25-2003, 09:27 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •