Results 1 to 5 of 5

Thread: No video signal unless I hit reset switch - why????

  1. #1
    Maximum Bitrate hd54321's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Los Angeles
    Posts
    839

    No video signal unless I hit reset switch - why????

    Hey guys - need some help on this. Nearly everytime my computer comes on after hibernate, the video doesn't post. The computer starts up, but I have to press the reset button for the video to post.

    Anyone have any ideas about this? I'm assuming it has something to do with my BIOS settings. Thanks!

    (I'm running an Epox 8k5a2+, athlong xp processor, ati radeon 8500 video card all from a 375w PSU and 400w inverter)

    -HD

  2. #2
    Jaz
    Jaz is offline
    Constant Bitrate
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    193
    cant say im that experienced with that motherboard.

    however. first things i would normally try with problems like this would be, Bios Update. And then Graphics Card Driver update.

  3. #3
    Maximum Bitrate hd54321's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Los Angeles
    Posts
    839
    Thanks for the tips. It definitely has something to do with the BIOS and I have the latest version of my BIOS.

    Any other suggestions?

  4. #4
    Raw Wave
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    On the beach
    Posts
    2,223
    Check the graphics drivers - sounds like a driver problem not bringing the video back out of standby or not setting the graphics correctly on hibernate.

    Sounds like you need a newer or possibly older version of the drivers.

  5. #5
    FLAC Chairboy's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    1,380
    Do you have a speaker connected to the pc speaker pins on the board? If so, are there any beeps? If not, try it and report back. Note: pc speaker is not the same as what you use for outputting mp3. It's the tiny physical speaker that connects to your motherboard.
    Chrysler 300 - Fabricating
    http://hallert.net/

Similar Threads

  1. Alpine IVA-C800
    By Skippman in forum LCD/Display
    Replies: 17
    Last Post: 09-08-2007, 02:15 AM
  2. Cleaning VGA video signal
    By Destin in forum General Hardware Discussion
    Replies: 13
    Last Post: 12-28-2006, 10:17 PM
  3. Replies: 3
    Last Post: 01-28-2005, 03:32 PM
  4. LCD video switch for the car
    By Mwilhelm100 in forum LCD/Display
    Replies: 2
    Last Post: 11-20-2002, 07:03 AM
  5. How do I clean my video signal?
    By TheDingo in forum General Hardware Discussion
    Replies: 26
    Last Post: 12-14-2000, 03:42 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •