Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 26

Thread: USB 2.0 issues PLEASE HELP!

  1. #1
    Variable Bitrate
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    New Jersey
    Posts
    351

    USB 2.0 issues PLEASE HELP!

    I have a Commell LV-670 motherboard with the Intel 845 chip set. I love this MB and it boots quite fast. However i have a problem with usb 2.0

    The bios and MB support the usb 2.0 and i do have the enhanced usb line in device manager. All checks out... however when i plug any usb 2.0 device into the port it will not work.

    For example i purchased 2 Belkin tetra hubs. It has a light that will let you know the connection speed.

    When i plug it in the 2.0 light is lit but it will not show up in windows. When i disable 2.0 in my bios it will connect at 1.1 and work just fine.

    I tried installing all different drivers but none made a difference. Any usb 1.0 device i plug in works great, any 2.0 device will not connect unless i manually disable 2.0 in bios.

    I am running windows XP sp2 with the LV670 motherboard.
    -Jack
    2006 Chrysler 300C AWD
    Samsung Galaxy Tab In dash

  2. #2
    MySQL Error Scouse Monkey's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Bristol
    Posts
    9,727
    Are you sure you have the latest bios and drivers? (nice board btw)

  3. #3
    Variable Bitrate
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    New Jersey
    Posts
    351
    Quote Originally Posted by Scouse Monkey
    Are you sure you have the latest bios and drivers? (nice board btw)

    Latest drivers however only 1 version of bios. Ver 1.0
    -Jack
    2006 Chrysler 300C AWD
    Samsung Galaxy Tab In dash

  4. #4
    MySQL Error Scouse Monkey's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Bristol
    Posts
    9,727
    hmmm does sound like a bios issue. Have you emailled the manufacturer?

  5. #5
    FLAC IntellaWorks's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    NH
    Posts
    1,173

    .

    Hmm, look more closely at the BIOS maybe there's some weird setting that we're missing... For example telling the bios to use 2.0 or something..
    Progress [I will seriously never be done!]
    Via EPIA MII
    512MB RAM
    OEM GPS (embedded)
    nLite WinXP pro on
    1GB Extreme III CF card
    Carnetix 1260 startup/ DC-DC regulator
    Software: Still, re-Writing my existing front end in .Net

  6. #6
    Variable Bitrate
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    New Jersey
    Posts
    351
    Quote Originally Posted by IntellaWorks
    Hmm, look more closely at the BIOS maybe there's some weird setting that we're missing... For example telling the bios to use 2.0 or something..
    I tried but no avail! There are 2 USB settings...

    1. Enable Usb host controller
    2. Enable High speed Usb 2.0

    Both enabled
    -Jack
    2006 Chrysler 300C AWD
    Samsung Galaxy Tab In dash

  7. #7
    MySQL Error Scouse Monkey's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Bristol
    Posts
    9,727
    you tried just enabling 2?

  8. #8
    Variable Bitrate
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    New Jersey
    Posts
    351
    Quote Originally Posted by Scouse Monkey
    you tried just enabling 2?

    Wait a minute? Could that be? I think im going to have to try it!
    -Jack
    2006 Chrysler 300C AWD
    Samsung Galaxy Tab In dash

  9. #9
    MySQL Error Scouse Monkey's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Bristol
    Posts
    9,727
    any luck yet?

  10. #10
    Variable Bitrate NRGZ28's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Las Vegas
    Posts
    407
    What a retard... hahahah !
    Current Setup

    Nexus 7 Tablet
    Built in head unit
    Brutus 1500Watt Amp
    Two Boston 12" subs

    2006 Infiniti M45 Sport ;) My 4 door Camaro... lol


Page 1 of 3 123 LastLast

Similar Threads

  1. need power supply info for buslink pcmcia usb 2.0 adapter
    By minghi in forum General Hardware Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 04-12-2005, 09:54 AM
  2. USB 2.0 On M10K W/O Internet
    By TimStark in forum General Hardware Discussion
    Replies: 10
    Last Post: 02-12-2005, 10:15 PM
  3. FS:60 laptop slim hdd w/ external usb 2.0 case
    By e36mp3 in forum Classified Archive
    Replies: 2
    Last Post: 11-16-2004, 04:05 PM
  4. USB power & touchscreen issues...
    By Ren77 in forum General Hardware Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 12-11-2003, 05:56 PM
  5. USB 2.0 drivers without SP1 WINXP
    By videodok in forum Software & Software Development
    Replies: 11
    Last Post: 12-11-2003, 08:04 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •