Results 1 to 9 of 9

Thread: Insight P4 Itx Audio out problem

  1. #1
    Constant Bitrate OoNikFraleyoO's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Alabama
    Posts
    208

    Insight P4 Itx Audio out problem

    I got this mobo second hand. I spent like 2 hours today trying to get the on board audio to work. Software wise it's telling me everything is fine. I finally rigged it up to the case-front audio pins and that works. My question is, does there have to be a jumper on these pins to turn on the jack on the mobo?

  2. #2
    Low Bitrate
    Join Date
    Jun 2004
    Posts
    108
    I would think no jumper would be required to use the jack on the back of the mobo. It probable that the jack is fried. I had that happen to a single jack on my audigy 5.1 card, where all the rest worked just fine.

  3. #3
    Constant Bitrate OoNikFraleyoO's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Alabama
    Posts
    208
    Thats what I was thinking. Oh well I can make it work this way. Just would have been a little cleaner the other way.

  4. #4
    Neither darque nor pervert DarquePervert's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Elsewhere
    Posts
    13,948
    What's the big deal about throwing jumpers to get the better sound?
    Have you looked in the FAQ yet?
    How about the Wiki?



    Under normal circumstances, a signature would go here.

  5. #5
    Constant Bitrate OoNikFraleyoO's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Alabama
    Posts
    208
    Well it's not better sound. It's the same sound with more wires.

  6. #6
    FLAC ShawJohn's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    On the edge!
    Posts
    1,790
    I have this problem now. And no front panel to use

    I stole the jumpers for another board, thinking I could just replace them with new ones when I get some, how hard can it be, I have the manuals...

    **** - The manual just says:
    To connect the front audio panel, first remove the two red plastic jumpers.

    Does show them in the diagram and doesn't show which pins the should be on... 10 pin block directly behind the sound jacks. Pin 8 is a blank one.

    I've tried shorting odd pins to see if I got sound but no joy, I think it has to reboot with the jumpers on for it to work!

  7. #7
    FLAC ShawJohn's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    On the edge!
    Posts
    1,790
    Anyone with a P4 that works on rear audio sockets wanna share the jumper settings with me

  8. #8
    MySQL Error jcdillin's Avatar
    Join Date
    May 2003
    Location
    Miami, FL
    Posts
    4,043
    the insight board?
    肚子笑痛了
    S60 Install

  9. #9
    FLAC ShawJohn's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    On the edge!
    Posts
    1,790
    Yes, its my home PC, an Insight P4 on the floor without a case

    Its ok folks, just found a picture of the board I could make them out... Got it on EPIACentre's site

    Pins: 5-6, & 9-10 to enable rear jacks for anyone else that may need the info...

Similar Threads

  1. P4 Mini Itx Mobo with Agp Slot
    By CJ8501 in forum General Hardware Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 03-18-2005, 12:34 PM
  2. Intel P4 Heat Problems
    By tejesh83 in forum General Hardware Discussion
    Replies: 26
    Last Post: 07-20-2003, 08:42 AM
  3. P4 power alternatives?
    By tejesh83 in forum Power Supplies
    Replies: 3
    Last Post: 06-24-2003, 10:47 AM
  4. Having problems running audio from my Shuttle to my amp
    By 0din in forum General Hardware Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 06-19-2003, 01:41 AM
  5. VIA EPIA Mini ITX beeping problem
    By tbdombrosky in forum General Hardware Discussion
    Replies: 10
    Last Post: 06-28-2002, 10:31 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •