Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 26

Thread: CarPC Gets BLACKOUT! when monitor is connected!

  1. #1
    Newbie Sympotonic's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Denmark
    Posts
    9

    CarPC Gets BLACKOUT! when monitor is connected!

    Hi all...

    I got a huge problem, and i CANT figure out what, and where the problem is...

    I have bought, Some hardware, for my CarPC here is the list:

    ITX Motherboard: VIA Epia-M10000N, 1000 MHz, Nehemiah
    Memory: Kingston 512 DDR 3200
    HD: Seagate ST94813A, 40GB 2.5", 5400/8192
    DvD Drive: QSI Combo Drive, CDRW - SBW-243
    Case Whit PSU: Morex Cubid 3688, Black

    And to monitor the whole system, i have bought a LCD Screen, Touch + VGA, from CarTFT.Com, and its a CTF-700

    And now, to the problem..

    My Computer, is actually working fine, and have configured whit software over several days.. And Today, i just got my touchscreen, from CarTFT, to monitor the whole thing really nice.. Or..?

    When i plugin the monitor, and try to turn on the computer, it disagree, it will not response.. The turnoff LED is making a small light, and shut off again, 0,1 mill sec. It will not turn on!.. but!, when i take the monitor out, it turns on correct, hmm? - And now.. when i try to plugin the monitor when to carpc have booted up, its shutsdown again.. its get a blackout.. the whole computer..!

    After i have tried to do lots of things, i thought, does the monitor work at all? so i tested it on my regulare computer, HomePC, and it works fine!!!...

    And the CarPC Computer, is allso working fine, whit my Home 19" monitor... So what can i do? both things work, but just not together...?

    The CarPC, gets power, from the PSU there followed whit it, and allso The Monitor, from CarTFT.Com, each hardware, got there own... powersupply...

    BG Tommy Christiansen, for god sake, plz help me, im going nuts over it...
    // Tommy Christiansen (Denmark) - Vectra B

  2. #2
    ITL
    ITL is offline
    Maximum Bitrate ITL's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Atlanta, GA
    Posts
    631
    check display settings in bios....then check display settings for your OS
    CarPC #3: 99% Complete
    Pentium M 1.7Ghz, 1GB DDR2 RAM
    DVD/CD-RW installed in dash below monitor
    OEM LCD relocated for 7" Touchscreen
    Wi-Fi, GPS, PS2 controllers...
    500+ full albums
    4,000+ video games
    music videos, movies, & more!

    old carPC

  3. #3
    Calm
    Down
    Or
    Get
    A
    2
    Week
    Vacation
    -Love
    The
    Forum
    Policeman
    Wiredwrx's Avatar
    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    3,605
    Quote Originally Posted by Sympotonic
    Hi all...

    I got a huge problem, and i CANT figure out what, and where the problem is...

    I have bought, Some hardware, for my CarPC here is the list:

    ITX Motherboard: VIA Epia-M10000N, 1000 MHz, Nehemiah
    Memory: Kingston 512 DDR 3200
    HD: Seagate ST94813A, 40GB 2.5", 5400/8192
    DvD Drive: QSI Combo Drive, CDRW - SBW-243
    Case Whit PSU: Morex Cubid 3688, Black

    And to monitor the whole system, i have bought a LCD Screen, Touch + VGA, from CarTFT.Com, and its a CTF-700

    And now, to the problem..

    My Computer, is actually working fine, and have configured whit software over several days.. And Today, i just got my touchscreen, from CarTFT, to monitor the whole thing really nice.. Or..?

    When i plugin the monitor, and try to turn on the computer, it disagree, it will not response.. The turnoff LED is making a small light, and shut off again, 0,1 mill sec. It will not turn on!.. but!, when i take the monitor out, it turns on correct, hmm? - And now.. when i try to plugin the monitor when to carpc have booted up, its shutsdown again.. its get a blackout.. the whole computer..!

    After i have tried to do lots of things, i thought, does the monitor work at all? so i tested it on my regulare computer, HomePC, and it works fine!!!...

    And the CarPC Computer, is allso working fine, whit my Home 19" monitor... So what can i do? both things work, but just not together...?

    The CarPC, gets power, from the PSU there followed whit it, and allso The Monitor, from CarTFT.Com, each hardware, got there own... powersupply...

    BG Tommy Christiansen, for god sake, plz help me, im going nuts over it...

    I know it is probably a translation issue, from Danish to English, but where is the Monitor receiving power from? Is it the same power supply for the CarPC? If it, try powering the monitor from another source while connecting the monitor to the CarPC, and see if that changes anything. It is possible, though unlikely, that the Monitor is too much for the CarPC power supply, and that is causing the computer to shut down.

    Michael
    ...I love the French language...especially to curse with...Nom de Dieu de putain de bordel de merde de saloperies de connards d'enculés de ta mère. You see, it's like wiping your *** with silk, I love it.

  4. #4
    Newbie Sympotonic's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Denmark
    Posts
    9
    HI Michael, and thx for the words.. you were right, translation problem hehe. the monitor have its own powersupplu, and allso the carpc, have its own.. so got other ideas `?
    // Tommy Christiansen (Denmark) - Vectra B

  5. #5
    Raw Wave
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    On the beach
    Posts
    2,223
    Try the carpc powered from the car and screen powered from a main supply and see if it works .... it may be a power problem in that the car can't power everything.

  6. #6
    Calm
    Down
    Or
    Get
    A
    2
    Week
    Vacation
    -Love
    The
    Forum
    Policeman
    Wiredwrx's Avatar
    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    3,605
    Quote Originally Posted by ITL
    check display settings in bios....then check display settings for your OS
    Just what he said.

    It is a very strange problem. I don't think I have ever heard of something similar.

    Is the computer actually turning off or shutting down, or is it just that the screen doesn't display a picture?

    Are you connecting the VGA cable, or are you using the NTSC/Pal RCA connectors?

    Michael
    ...I love the French language...especially to curse with...Nom de Dieu de putain de bordel de merde de saloperies de connards d'enculés de ta mère. You see, it's like wiping your *** with silk, I love it.

  7. #7
    Newbie Sympotonic's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Denmark
    Posts
    9
    Gobby: none of it, is connected to the car.. i have the whole system right here at my desktop... i thought, it was a good idea, to test the system here at home, before i conected the whole system to the car hehe... The Monitor, and the CarPC Case, both come whit powersupply, to 230 ACV, and 12V Car, so i have just connected it all here at home, whit the 230-12 AC-DC adapters, to check it... but it dosnt work! :/

    Michael: The screen is not turning of, the whole computer is shutting down, be active on this tread later this evening? i will record whit a video camera, a clip in 1-2 minutes, and stream it on the net, so you can se my actually problem i post the link in here later, when i come home from work

    BG Tommy Christiansen...
    // Tommy Christiansen (Denmark) - Vectra B

  8. #8
    ITL
    ITL is offline
    Maximum Bitrate ITL's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Atlanta, GA
    Posts
    631
    weird...
    CarPC #3: 99% Complete
    Pentium M 1.7Ghz, 1GB DDR2 RAM
    DVD/CD-RW installed in dash below monitor
    OEM LCD relocated for 7" Touchscreen
    Wi-Fi, GPS, PS2 controllers...
    500+ full albums
    4,000+ video games
    music videos, movies, & more!

    old carPC

  9. #9
    My man uses Levitra. Peoples's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Maryland
    Posts
    2,024
    are any usb devices working? Those Epia-M10000 are known for blowing their caps...and have been known to cause USB issues similar to this.
    PC Components:
    Lilliput; XPC/FLEX mobo; 1.7 ghz P4 Mobile;512 DDR; 160 gb HDD; opus 150; slot usb dvd-rw
    My work log

  10. #10
    ITL
    ITL is offline
    Maximum Bitrate ITL's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Atlanta, GA
    Posts
    631
    try removing the DVD drive and all unnecessary devices (USB, etc) and see if thats any better. Check all of your jumpers on your drives, devices.
    CarPC #3: 99% Complete
    Pentium M 1.7Ghz, 1GB DDR2 RAM
    DVD/CD-RW installed in dash below monitor
    OEM LCD relocated for 7" Touchscreen
    Wi-Fi, GPS, PS2 controllers...
    500+ full albums
    4,000+ video games
    music videos, movies, & more!

    old carPC

Page 1 of 3 123 LastLast

Similar Threads

  1. CarPC audio problems
    By aal2000 in forum Car Audio
    Replies: 2
    Last Post: 09-07-2005, 09:40 PM
  2. Replies: 33
    Last Post: 09-01-2005, 05:14 PM
  3. Loud noice when turning on CarPC
    By Andreas106rally in forum Car Audio
    Replies: 4
    Last Post: 11-03-2004, 12:27 PM
  4. Replies: 4
    Last Post: 06-29-2004, 09:20 PM
  5. Replies: 1
    Last Post: 12-31-2003, 01:30 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •