Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: MII12000 is annoying me aaaaahhhhh

  1. #1
    Raw Wave kickercivic1's Avatar
    Join Date
    May 2003
    Location
    Florida
    Posts
    2,031

    MII12000 is annoying me aaaaahhhhh

    I have Epia MII12000 mother i just got, I also got a 1GB memory stick.... I hooked everything up. Everything works fine, but the memory only shows up as 512mb and not 1GB. I have no clue what is wrong. The spec on the motherboard says it can take up to 1gb.

  2. #2
    Raw Wave EsKALad's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Chicago, IL
    Posts
    2,102
    isnt there some settings in windows where you can increase the amount of ram used?
    i got dat ***** sittin on 22s! SUPERMAN EDITION!

  3. #3
    Raw Wave kickercivic1's Avatar
    Join Date
    May 2003
    Location
    Florida
    Posts
    2,031
    I do not think it has to do with XP, it is hardware issue.

  4. #4
    Raw Wave kickercivic1's Avatar
    Join Date
    May 2003
    Location
    Florida
    Posts
    2,031
    Quote Originally Posted by d2.n
    what type of of memory stick? i seem to remember some that kept seperate MAC and PC files (mac files show up with a "." in the extension on a PC). Might be the stick splits the space in half
    Sorry you lost me

    Even in bios it register as 512mb i dont get why.

  5. #5
    Variable Bitrate
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    West Valley City, Utah
    Posts
    303
    I would bring it back into the place where you got it and ask them to prove it was a gig. Does it show any markings inticating that?
    Progress,.... that is what I keep forgetting ;)
    planning_[++++++++++]. 110%
    parts___[++++++----] around 60%
    install___[-----------] -9,000%

  6. #6
    Raw Wave kickercivic1's Avatar
    Join Date
    May 2003
    Location
    Florida
    Posts
    2,031
    ya its a legit 1gb stick, i looks up this long azz model number on google and it says 1gb.

  7. #7
    Variable Bitrate
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    393
    My 512 stick shows as 4xx in windows. Related? Normal?

  8. #8
    Variable Bitrate nkotch's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    FL
    Posts
    412
    Do you have another stick you can put in the motherboard to see if it registers that other stick ok? I would try that and see what it does.

    Also, do you have any sort of "quick boot" features turned on? Go in the bios and turn off any those, sometimes the quick boot stuff doesn't do full memory tests and maybe that could have something to do with it.....?
    Nick
    '99 Ford Escort ZX2 CarPC <-- RIP Feb '07

    2006 Chevy Equinox LS (Current Project)

    **VIA EPIA PD 1ghz Mobo, OPUS 150, 7" LinITX LCD touchscreen, 512 Ram, 60Gig HD, DLink Bluetooth, Belkin 802.11g wireless,

  9. #9
    ITL
    ITL is offline
    Maximum Bitrate ITL's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Atlanta, GA
    Posts
    631
    Quote Originally Posted by EricE
    My 512 stick shows as 4xx in windows. Related? Normal?
    Some of the memory is being allocated to the onboard video. Not a related problem.
    CarPC #3: 99% Complete
    Pentium M 1.7Ghz, 1GB DDR2 RAM
    DVD/CD-RW installed in dash below monitor
    OEM LCD relocated for 7" Touchscreen
    Wi-Fi, GPS, PS2 controllers...
    500+ full albums
    4,000+ video games
    music videos, movies, & more!

    old carPC

  10. #10
    Raw Wave kickercivic1's Avatar
    Join Date
    May 2003
    Location
    Florida
    Posts
    2,031
    I just installed the 1gb stick in my home pc and it shows up as 1gb, but in mII12000 it just says 512mb.

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. More mobo comparisons.. SP13000 vs MII12000
    By replicant in forum General Hardware Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 10-18-2005, 10:15 PM
  2. Replies: 2
    Last Post: 03-21-2005, 07:46 AM
  3. Figure this one out...ANNOYING!
    By dmurray14 in forum PhoneControl
    Replies: 13
    Last Post: 02-01-2005, 01:06 AM
  4. Replies: 1
    Last Post: 01-03-2005, 06:05 PM
  5. power supply making annoying sound.
    By damixt in forum Power Supplies
    Replies: 8
    Last Post: 12-31-2004, 08:08 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •