Results 1 to 7 of 7

Thread: Help! Monitor (PC to Avic-N1 via RCA) won't display anything after boot up screen!

  1. #1
    Newbie
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    3

    Help! Monitor (PC to Avic-N1 via RCA) won't display anything after boot up screen!

    I have a boldata pc and i'm trying to display it onto my Avic N1. I plugged a RCA video cable from the pc to the Avic-N1 brain (Video in). I boot the computer up and it displays the boot up screen perfectly on the Avic N1. However, once the boot up is finished loading, the monitor just stops displaying what's on the PC.

    I'm assuming that this is a driver problem and i've been looking EVERYWHERE for the appropriate driver.

    I have WinXP on the boldata PC - IntelŪ 810E Chipset with AGP and Ultra ATA.

    Can somebody please help me get this display to stay on past the boot up? I feel like it's so close but it just stops displaying after the boot up!

    Thanks!

  2. #2
    Neither darque nor pervert DarquePervert's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Elsewhere
    Posts
    13,949
    The resolution could likely be set too high.
    Have you looked in the FAQ yet?
    How about the Wiki?



    Under normal circumstances, a signature would go here.

  3. #3
    MySQL Error Scouse Monkey's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Bristol
    Posts
    9,727
    did you set the pc up on a VGA screen 1st and enable the composite out? you may need to conenct a screen to do this then reboot.

    Other than that is there anything in the bios and is your bios up to date?

  4. #4
    Newbie
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    3
    Quote Originally Posted by Scouse Monkey
    did you set the pc up on a VGA screen 1st and enable the composite out? you may need to conenct a screen to do this then reboot.

    Other than that is there anything in the bios and is your bios up to date?
    I'm just trying to display video, a basic yellow rca to yellow rca cable.

    The problem is the drivers the computer came with are useless. They aren't working properly. Therefore, I havn't enabled anything. The avic-n1 does display everything up until the boot up, then it suddenly stops displaying.

    Any suggestions in terms of drivers? I hate to say this, but i'm a Mac dude and i'm not too good with windows. Only reason I bought it is because the majority of car apps are windows based.

  5. #5
    Newbie
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    3
    I just lowered the resolution a whole lot (640x480) and tried it. Still didn't work.

    Which drivers do I need (if that's even the problem). Currently, it says I have this driver: Miniport Driver for Intel Graphics Driver, Version: 5.13.01.2772

  6. #6
    Newbie elstev0's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Elizabeth, South Australia, Australia, Australia
    Posts
    39
    computer needs to be started with a vga monitor and the rca monitor then set as the primary. this should work.

  7. #7
    Constant Bitrate
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    217
    this happened to me when my AGP vid card wasnt totally seated in the slot... dont know if that gives any insite to the problem, but it was the xact same symptoms

Similar Threads

  1. Infiniti G35 Boot Screen?
    By Caelric in forum WinNT Based
    Replies: 6
    Last Post: 05-23-2006, 12:15 PM
  2. carputer hangs on windows boot screen
    By acura cl in forum General Hardware Discussion
    Replies: 8
    Last Post: 09-12-2005, 04:47 PM
  3. Replies: 17
    Last Post: 04-04-2002, 07:29 PM
  4. Has anyone used a laptop screen for their lcd display?
    By to_vdubber in forum LCD/Display
    Replies: 1
    Last Post: 10-24-2001, 02:51 PM
  5. Video cards that display NTSC on boot?
    By Squeezer in forum General Hardware Discussion
    Replies: 8
    Last Post: 01-06-2001, 10:56 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •