Results 1 to 10 of 10

Thread: Prolific USB to Serial causing MP3 Problems

  1. #1
    Newbie
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Ontario
    Posts
    22

    Prolific USB to Serial causing MP3 Problems

    I'm posting this since I haven't found a solution yet:

    MP3's play with an intermittent/occasional stutter or dropout (choppy)... I've already figured out that the cause of the problem is the Serial-to-USB adapter built into the GPS unit.

    I have a Hollux GR-213 GPS mouse receiver attached via USB to a hub... My sound card is the Creative Audigy 2 ZS PCMCIA and both devices are set up with the most up to date drivers.

    Whenever I enable the Prolific serial port driver within device manager, MP3 playback is affected. It's not terrible, however it's subtle enough to compromise the sound. If I disconnnect or disable the GPS, the playback problem goes away. It only affects sound file playback ie .MP3 and has no effect on Line IN/Mic IN.

    I'm using an IBM thinkpad A22M laptop and have numerous USB 1.0 devices connected via a USB hub including the touchscreen, Griffin PowerMate, Dlink FM Radio and of course the GPS.

    Any gurus dealt with or have a solution for this one?

    ***My bad... this was supposed to go to the General Hardware Discussion***

  2. #2
    Admin. Linux loser.
    Auto Apps:loading...
    Bugbyte's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Corning, NY
    Posts
    7,359
    Blog Entries
    2
    Thread moved.

    Hmm. I use the Prolific Serial to USB bridge for my GPS and haven't experienced this problem. I'm using a Via M10000 with no hub on it, although I've had an unpowered hub with stuff on it and no problem.
    Quote Originally Posted by ghettocruzer View Post
    I was gung ho on building a PC [until] just recently. However, between my new phone having internet and GPS and all...and this kit...Im starting to have trouble justfiying it haha.
    Want to:
    -Find out about the new iBug iPad install?
    -Find out about carPC's in just 5 minutes? View the Car PC 101 video

  3. #3
    Newbie
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    21
    it's sounds like interrupting problem, try to use another interrupt/dma for the converter emulated com port ?

  4. #4
    Newbie
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Central FL
    Posts
    22

    Drivers

    We use these for products we sell at my company. MAKE SURE you are using the new 4.x driver. The old 2.x sucked. (don't know what happened to 3.x)
    Kayakanimal

  5. #5
    Maximum Bitrate pyros's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Toronto, Canada
    Posts
    500
    Where do you find the 4.x driver? I only see the 2.x driver on their site:

    http://www.prolific.com.tw/eng/downloads.asp?ID=31
    2004 Ford Mustang Mach 1
    Specs: Epia M2-1000, 512mb ram, SB Audigy NX, Lilliput 7" Touchscreen, M2-ATX, DVD, 160gb HDD, gps, obdII, wifi, bluetooth, XM radio, HQCT and Logitech wireless gamepad.
    Install Status: DONE

    My XM FAQ

  6. #6
    Newbie
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Central FL
    Posts
    22
    Quote Originally Posted by pyros
    Where do you find the 4.x driver? I only see the 2.x driver on their site:

    http://www.prolific.com.tw/eng/downloads.asp?ID=31
    OK...feeling like a nice guy today. I think these should work for you. Let me know when you get them so I can remove them from my ftp site.
    Kayakanimal

    Click HERE

  7. #7
    Maximum Bitrate pyros's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Toronto, Canada
    Posts
    500
    got it.. thanks! I'll try it out when I get home
    2004 Ford Mustang Mach 1
    Specs: Epia M2-1000, 512mb ram, SB Audigy NX, Lilliput 7" Touchscreen, M2-ATX, DVD, 160gb HDD, gps, obdII, wifi, bluetooth, XM radio, HQCT and Logitech wireless gamepad.
    Install Status: DONE

    My XM FAQ

  8. #8
    Newbie
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Ontario
    Posts
    22
    Sweet - got it!

    I'll try it tonight and post feedback...

    THX

  9. #9
    Newbie
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Central FL
    Posts
    22
    Did it work for you?

  10. #10
    Newbie
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Ontario
    Posts
    22
    Sorry for the delayed reply...

    Unfortunately I haven't got it to work... It may be something I'm doing wrong or the drivers might be incompatible with my serial to USB bridge. Whenever I try to install the version 4.x drivers, they install, the machine requests a reboot, and after the reboot, the drivers revert back to version 2.x (as confirmed in device manager).

    I've tried uninstalling the old drivers manually, I've tried a utility from Prolific to uninstall old drivers and I'm sure I tried some other techniques as well to no avail.

    The original problem is still haunting me... bad audio file playback... So I just listen to XM for now.

    If there's a way to get er working I'm all ears.

Similar Threads

  1. Problems with Usb to IDE Adapter
    By -zip- in forum General Hardware Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 08-22-2005, 04:40 PM
  2. USB 2.0 problems with Windows
    By kalgra in forum Input Devices
    Replies: 2
    Last Post: 06-13-2005, 04:23 PM
  3. Replies: 6
    Last Post: 01-21-2005, 03:12 PM
  4. USB HUB problems????
    By chuckctv in forum Input Devices
    Replies: 7
    Last Post: 10-08-2004, 12:38 PM
  5. Handheld + USB Hard Drive := Ultimate MP3 Player
    By PoBoy in forum General Hardware Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 06-08-2001, 09:22 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •