Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 29

Thread: Jetway mini itx audio problems

  1. #1
    Variable Bitrate inniss777's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    SOCAL
    Posts
    279

    Jetway mini itx audio problems

    Has anyone experience low audio output on the 7F2WE boards? I have 2 difference boards with the same problem. With all of the levels turned all the way up the music can barley be heard. Tech support at jetway don't even know whats going on.
    Opus case. MB 899 core duo 2.0ghz
    Dual vga out, 400 gb hard drive, Centrefuse front end
    zapco 1000.4 for zapco 6.5 componets
    zapco 1100.1 for 2 13" W6.

  2. #2
    Neither darque nor pervert DarquePervert's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Elsewhere
    Posts
    13,950
    Could you possibly have a defective board?
    Have you looked in the FAQ yet?
    How about the Wiki?



    Under normal circumstances, a signature would go here.

  3. #3
    Variable Bitrate inniss777's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    SOCAL
    Posts
    279
    I was thinking the same thing. So I purchased another one. Same results. The C7 prpcessor with the mpeg 2/4 decorder is beautiful but for some reason the sound sucks on this board. I purchase via's new EN 15000 which should be arrive today to replace it. I've talked to a few suppliers and they said that they are not supprised if there is audio problems due to the fact of the price. The manufactor had to cut back on something.
    Opus case. MB 899 core duo 2.0ghz
    Dual vga out, 400 gb hard drive, Centrefuse front end
    zapco 1000.4 for zapco 6.5 componets
    zapco 1100.1 for 2 13" W6.

  4. #4
    Banned Motorcity's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Detroit, MI
    Posts
    984
    Do you have the latest drivers and bios installed?
    I have a few of those boards here and have no audio problems.

    http://download.jetway.com.tw/downlo...e&sword=J7F2WE

  5. #5
    Variable Bitrate inniss777's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    SOCAL
    Posts
    279
    According to the link there are no drivers to download except for the bios and power management. What drivers and bios did you install? Also with the power management did it give you S3 power option? With out it when you place the board into stanby it keeps everything on. This is no good.
    Opus case. MB 899 core duo 2.0ghz
    Dual vga out, 400 gb hard drive, Centrefuse front end
    zapco 1000.4 for zapco 6.5 componets
    zapco 1100.1 for 2 13" W6.

  6. #6
    Variable Bitrate inniss777's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    SOCAL
    Posts
    279
    Quote Originally Posted by Motorcity
    Do you have the latest drivers and bios installed?
    I have a few of those boards here and have no audio problems.

    http://download.jetway.com.tw/downlo...e&sword=J7F2WE
    I just got off the phone with the manufactor and they said that it is a known issue and they are working on fixing it.
    Opus case. MB 899 core duo 2.0ghz
    Dual vga out, 400 gb hard drive, Centrefuse front end
    zapco 1000.4 for zapco 6.5 componets
    zapco 1100.1 for 2 13" W6.

  7. #7
    Low Bitrate
    Join Date
    May 2005
    Posts
    80
    I reported the possibility of an audio issue this morning to my rep at Jetway. The board is using a VIA chipset so VIA's current audio drivers for that specific chipset should work w/o issue. I'm going to try and find some time tonight to perform some testing of my own. For those of you not getting immediate responses from Jetway support I highly recommend contacting your reseller as they have direct access to Jetway support.

    Since I myself have not experienced any audio issues or heard anything from my own customers that is unfortunately as much as I can do at the moment. Hopefully we can get every thing sorted out for those having problems no matter who you made your purchase from.

    -Boxcar
    Old project
    '04 Mazda RX-8 CarPC
    http://www.mp3car.com/vbulletin/show-off-your-project/58601-04-mazda-rx-8-a.html

    New Project
    '09 Nissan Cube
    Saving and planning.

  8. #8
    Low Bitrate
    Join Date
    May 2005
    Posts
    80
    This apears to be the proper codecs for the 8237RP but please verify this on your own. Many of the VIA driver can be found on Viaarena.com under the main pages support section.


    http://www.viaarena.com/default.aspx...0&SubCatID=104
    Old project
    '04 Mazda RX-8 CarPC
    http://www.mp3car.com/vbulletin/showthread.php?t=58601

    New Project
    '09 Nissan Cube
    Saving and planning.

  9. #9
    Variable Bitrate inniss777's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    SOCAL
    Posts
    279
    Quote Originally Posted by Boxcar
    This apears to be the proper codecs for the 8237RP but please verify this on your own. Many of the VIA driver can be found on Viaarena.com under the main pages support section.


    http://www.viaarena.com/default.aspx...0&SubCatID=104
    I've used that driver already. It didn't make a difference. Are you using the J7F2 board? You haven't notice an audio difference with this board verses other via boards. Even thoe the chipsets are the same dosen't necessarily mean they will have the same performace. Someone told me that Jetway didn't really look into quality of the audio of this board.The loudness of the audio output is possibly a design flaw.

    One thing that is a little fishy, is that the J7F2 has the same processor and chipset as the new via EN15000 but look at the heat sink size differece. As a mater of fact jetway has no heat sink on the southbrige chipset.
    Opus case. MB 899 core duo 2.0ghz
    Dual vga out, 400 gb hard drive, Centrefuse front end
    zapco 1000.4 for zapco 6.5 componets
    zapco 1100.1 for 2 13" W6.

  10. #10
    Low Bitrate
    Join Date
    May 2005
    Posts
    80
    Quote Originally Posted by inniss777
    I've used that driver already. It didn't make a difference. Are you using the J7F2 board? You haven't notice an audio difference with this board verses other via boards. Even thoe the chipsets are the same dosen't necessarily mean they will have the same performace. Someone told me that Jetway didn't really look into quality of the audio of this board.The loudness of the audio output is possibly a design flaw.

    One thing that is a little fishy, is that the J7F2 has the same processor and chipset as the new via EN15000 but look at the heat sink size differece. As a mater of fact jetway has no heat sink on the southbrige chipset.
    I build systems with them on a weekly basis. I haven't noticed any issues but then again I use head phones as to not desturb anyone else. I don't think I've ever cranked up the volume more then half way. I'll try and pull one off the shelf tonight and test it through my desktop speakers. I know this might not be an issue but are you using a 20 or 24pin atx connection. I have run stress tests using both with no ill effects but have not done so with the audio.
    Old project
    '04 Mazda RX-8 CarPC
    http://www.mp3car.com/vbulletin/showthread.php?t=58601

    New Project
    '09 Nissan Cube
    Saving and planning.

Page 1 of 3 123 LastLast

Similar Threads

  1. Mac Mini Audio Help
    By dlowe062372 in forum MacCar
    Replies: 5
    Last Post: 08-31-2005, 07:52 AM
  2. MINI atx or Itx
    By JDTUNER in forum General Hardware Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 06-01-2005, 11:31 PM
  3. What is the most popular mini itx board
    By buzzby in forum General Hardware Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 05-14-2005, 05:59 AM
  4. FS: Fully Built Mini ITX System
    By twistywizard in forum Classified Archive
    Replies: 7
    Last Post: 01-02-2005, 09:04 AM
  5. Having problems running audio from my Shuttle to my amp
    By 0din in forum General Hardware Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 06-19-2003, 02:41 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •