Results 1 to 8 of 8

Thread: Audigy 2 ZS PCMCIA Card Problems

  1. #1
    Maximum Bitrate Caelric's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Bellevue, NE
    Posts
    834

    Audigy 2 ZS PCMCIA Card Problems

    So, I wanted to switch to a PCMCIA card for my sound instead of the USB I was using.

    I put the card in, turn on the computer, when it boots, I load the drivers. It asks me if I want to restart, I don't. Everything works great. Sound comes from the card, and it sounds good.

    Then, I reboot, and it hangs on boot when it gets to the windows screen. The actual windows desktop, I mean.

    I shut off the computer, unplug the card, and it boots fine.

    I shut it off, and pllug the card back in, it hangs on windows desktop again.

    By the way, Ctrl+Alt+Del won't even work, it's completely frozen.

    I unplug the card, it boots fine. I remove the drivers, power down, plug the card in, and it boots fine. I install the drivers, and then it won't boot.

    So, final result: it boots with the card, but no drivers. It boots with the drivers, but no card. However, card+drivers equals frozen on windows desktop.

    These are the latest drivers, DL'd from the Creative site.

    Any ideas?

    Dave
    2005 Infiniti G35 6MT Coupe Black/Black
    Core Duo CarPC
    CarDomain page

  2. #2
    FLAC Jahntassa's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Conyers, GA
    Posts
    1,417
    I'd check to see if Creative hosts some forums (many companies do) and see if anyone is having similar problems.

  3. #3
    Constant Bitrate KaBoOoM's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Portland, Oregon
    Posts
    117
    My only suggesiton would to download the previous (not the newest) drivers for it. That has solved some other devices problems for me in the past, not one like this, but might as well try it until you get more information.
    -------
    I'm hungry

  4. #4
    Maximum Bitrate Caelric's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Bellevue, NE
    Posts
    834
    Well, I tried the KX Project drivers, and the same thing happened. I think it might be a bad card, I will be taking it back and exchanging it soon
    2005 Infiniti G35 6MT Coupe Black/Black
    Core Duo CarPC
    CarDomain page

  5. #5
    Newbie krustydawg's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    55
    Just so you know, this card is is known for have compatability issues with some PCMCIA cardbus chipsets, there is a list I belive on the creative site that tells you what chipsets it works on

    Krusty
    Carputer Project: 95% Complete!!
    VIA EPIA MII 10000 motherboard | Morex Cubid 3688 Mini-ITX Case | 80Gb 2.5" Seagate Hard Drive | Kingston 512Mb PC2100 DDR Ram | Mini-PS2 USB Keyboard | Microsoft Windows XP SP2 | Lilliput 7" Touchscreen | Rikaline 6010

  6. #6
    cheap custom title JC-S60's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Ghent - Belgium
    Posts
    1,863
    Also, check if you have enough power available from you psu... The initialization + windows booting (hdd + cpu activity) at the same time yould be just too much.

    What if you disable the card (in device manager) before rebooting?

    Good luck!

  7. #7
    _
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Little Elm, Texas
    Posts
    13,500
    Which mobo are you using?
    Jan Bennett
    FS: VW MKIV Bezel for 8" Lilliput - 95% Finished

    Please post on the forums! Chances are, someone else has or will have the same questions as you!

  8. #8
    Maximum Bitrate Caelric's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Bellevue, NE
    Posts
    834
    I'm using the LV-673.

    I'll check on th elist of compatibility, and also see about the power issue.

    Thanks for the ideas!

    Dave
    2005 Infiniti G35 6MT Coupe Black/Black
    Core Duo CarPC
    CarDomain page

Similar Threads

  1. Do you get good reception with PCMCIA card in trunk?
    By S4Per in forum Wireless Communications
    Replies: 6
    Last Post: 08-31-2006, 12:34 AM
  2. Wanted: BU-303, Audigy PCMCIA, D3 USA Maps
    By DiNASTY in forum Classified Archive
    Replies: 1
    Last Post: 03-24-2005, 08:20 AM
  3. Dual Monitors/vid card problems
    By bosstone74 in forum LCD/Display
    Replies: 5
    Last Post: 09-07-2003, 02:00 PM
  4. help - video card problems
    By Cliff in forum General Hardware Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 04-15-2002, 05:25 PM
  5. pcmcia card reader and pcmcia modem problem
    By dekodan in forum General Hardware Discussion
    Replies: 7
    Last Post: 05-24-2001, 12:04 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •