Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 18

Thread: Anyone currently working with 18f2550

  1. #1
    lez
    lez is offline
    FLAC lez's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    UK
    Posts
    1,334

    Anyone currently working with 18f2550

    Anyone currently working with 18f2550 (or 4550)?

    I need some hex for one to test it, just simple flash of leds on port B would be great. (I also have them on a and c)

    small size etc no masterpiece....

    C or asm wont do, need hex, I think my programmer is working against me so just need working tested hex.

    20mhz crystal osc

    my isp also seems to only work about once an hour, it must be hardware, but to say that I need tested hex etc.
    Lez, more widely known as flez1966

  2. #2
    MySQL Error jcdillin's Avatar
    Join Date
    May 2003
    Location
    Miami, FL
    Posts
    4,043
    is the 28 or the 40 pin?
    肚子笑痛了
    S60 Install

  3. #3
    MySQL Error jcdillin's Avatar
    Join Date
    May 2003
    Location
    Miami, FL
    Posts
    4,043
    This will blink an LED on PortB.0

    rename from .txt to .hex if needed.
    Attached Files Attached Files
    肚子笑痛了
    S60 Install

  4. #4
    lez
    lez is offline
    FLAC lez's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    UK
    Posts
    1,334
    Thanks a million, I cant believe migrating from the f88 to the 2550 to get extra IO lines has been such a damn PITA

    At least now I can not worry about the software side and just fight the hardware.

    It could even be as simple as bust crystal /?
    Lez, more widely known as flez1966

  5. #5
    MySQL Error jcdillin's Avatar
    Join Date
    May 2003
    Location
    Miami, FL
    Posts
    4,043
    Yeah I avoid the 18F series for now. Everything I do I have been able to do with the 16F series, at least untill I want to go USB.

    Let me know if I can help further.
    肚子笑痛了
    S60 Install

  6. #6
    lez
    lez is offline
    FLAC lez's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    UK
    Posts
    1,334
    Guess what, still cant get it to work!

    I've soldered wires on it and stuck them in the 18 pin socket, no use,
    I have soldered them to the ISP connector, no use.

    I tried this with a f88, worked, I soldered wires to a 877,
    problematic but worked........

    I think I'll just go on the web/ebay and see if I can buy a boot
    loader programmed 2550 and dump this damn programmer..........

    But........ if it can do a f88 and 877 its got to be working, so it must be the programmer software thats setting the programmer worng and/or a timing issue...

    Oh how I hate this when I think of what I could have done with the day...
    Lez, more widely known as flez1966

  7. #7
    MySQL Error jcdillin's Avatar
    Join Date
    May 2003
    Location
    Miami, FL
    Posts
    4,043
    More than likely it's the programmer not setting the fuses correctly. I went through 2 programmers before I finally just purchased one due to them not setting fuses right.

    What mhz are you trying to run it at?

    Edit: Also is this with an external or internal osc?
    肚子笑痛了
    S60 Install

  8. #8
    lez
    lez is offline
    FLAC lez's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    UK
    Posts
    1,334
    ucces !

    hey my caps s has gone, damn keyoard hates me now!

    Ok it was the POs software from sivava, tried winpic800, set it to willem, programmed and verified on the first go.

    tried original software, would not even read it back correctly, back to winpic, 5 for 5 programs and verifys (with a 2550 soldered to isp)

    plugged my project/proto board back in, nothing, found out I must not have anything connect to rb7 when programming, it had a 2k rsistor and an led, same as all the rb's, can leave the one on rb6, but not rb7.

    so I have your code in, but nothing flashes, maybe its fuses like you say.

    I'm on a 16mhz tin box crystal, so when I have had a cuppa, and watched a film to chill out, i'll come back top this...........
    Lez, more widely known as flez1966

  9. #9
    MySQL Error jcdillin's Avatar
    Join Date
    May 2003
    Location
    Miami, FL
    Posts
    4,043
    ditch the metal can osc, just go internal, the 2550 has a 8mhz internal osc, at least for testing purposes you can rule that out.
    肚子笑痛了
    S60 Install

  10. #10
    lez
    lez is offline
    FLAC lez's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    UK
    Posts
    1,334
    Quote Originally Posted by jcdillin View Post
    ditch the metal can osc, just go internal, the 2550 has a 8mhz internal osc, at least for testing purposes you can rule that out.
    Oooh thats good to know, one less part to buy when I build a few of these, I now have a working light flasher!

    The programming problem was the software supplied with my programmer (a willem from sivava.com) was screwed, I tried winpic800, it worked first time and I have had a 10 for 10 program/verify result.

    Then I tried to write my own led flasher, count 0 to 255 on the leds on port b, compile failed, seems I have some out of date include files, a bit of cut and paste fixed it but I dont think i2c has survived...not that I need it, at this stage...



    So, thanks, I will try tomorro to shift my gsm-car-alarm over from the f88 to this pic so I can continue its development, I had ran out of IO pins and I also want the alarm to communicate back to the car PC.


    inbuilt 8mhz you say...........
    Lez, more widely known as flez1966

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. OBDII / Elm MPG meter. Almost working but not quite!
    By stevieg in forum Engine Management, OBD-II, Engine Diagnostics, etc.
    Replies: 105
    Last Post: 08-19-2008, 03:24 AM
  2. TS working... not working... work... not...
    By bulgogi777 in forum General Hardware Discussion
    Replies: 28
    Last Post: 01-11-2005, 09:25 AM
  3. AT&T Sierra Aircard 775 working on Mac OS X
    By rsanchez28 in forum Wireless Communications
    Replies: 0
    Last Post: 11-21-2004, 01:18 PM
  4. All built and working, just one last problem......
    By Matthew230 in forum Power Supplies
    Replies: 2
    Last Post: 10-18-2004, 04:02 PM
  5. Got GPS 16 working
    By tekknikal in forum General Hardware Discussion
    Replies: 9
    Last Post: 06-16-2002, 06:55 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •