Results 1 to 10 of 10

Thread: Video driver problem

  1. #1
    Maximum Bitrate nasa's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    PA
    Posts
    696

    Angry Video driver problem

    Hi,

    I am trying to troubleshoot driver problems with my carputer...

    I am running WinXP SP2 and the following MB
    http://store.mp3car.com/ProductDetai...Code=MTB%2D014

    Problem description:

    when the drivers (either from the cd or downloaded from VIA) I am losing video signal from my computer upon it trying to login. It does go through the boot screen and I can get into safe mode. If I remove the video device from Device Manager, it boots up *correctly*.

    I figure it must be some kind of driver conflict -- just not sure how to figure that out. The computer had been running fine for the last week or so... And the only thing I have been working on is getting bluetooth working. Bluetooth drivers were finally correctly installed last night and everything continued to work ok. This morning is when I first ran into the issue.

    Any Suggestion?

    Nasa

  2. #2
    FLAC Jahntassa's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Conyers, GA
    Posts
    1,417
    Actually it sounds like your display resolution is set too high for the monitor you're using. Got another monitor you can plug in?

  3. #3
    Maximum Bitrate nasa's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    PA
    Posts
    696
    Yeah,

    I am running my carputer on my bench right now, and yes the same things happen. Thanks for the suggestion, though.


    Nasa

  4. #4
    Maximum Bitrate nasa's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    PA
    Posts
    696
    Seems Other people have been having this issue:

    http://forums.viaarena.com/messagevi...&enterthread=y

    nasa

  5. #5
    Newbie
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    5
    tried booting in Safe Mode?


    Greg

  6. #6
    Maximum Bitrate nasa's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    PA
    Posts
    696
    GregDro

    It does go through the boot screen and I can get into safe mode.
    (see 1st post)

    Thanks for looking.

    Nasa

    BTW: I'll take any suggestions I can get....

  7. #7
    Maximum Bitrate fixerofallthing's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Lawrenceville GA
    Posts
    769
    I had this MB before and I had accidently selected TV as an output in the BIOS and it did this same thing. Have you tried to hook up a tv to see if the output is switching to it. Just a suggestion.
    The Car 2005 Scion xB

    The Truck 2004 GMC Canyon

  8. #8
    Maximum Bitrate nasa's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    PA
    Posts
    696
    Thanks for all the suggestions guys,

    I talked to tech support and have RMA's the board. Let's see what they have to say about it!

    Nasa

  9. #9
    Maximum Bitrate
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Malaysia
    Posts
    624
    Follow up?

  10. #10
    Maximum Bitrate nasa's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    PA
    Posts
    696
    masch:

    It was a bad board. MP3Car swapped it out for me... I have since gotten rid of that board (more trouble than it's worth) and now working with a Duo Core MB.

    Nasa

Similar Threads

  1. Not your typical flicker problem
    By JPuma in forum LCD/Display
    Replies: 17
    Last Post: 05-30-2007, 10:28 AM
  2. EPIA 13000 Video Problem
    By Emo in forum General Hardware Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 07-03-2006, 09:07 PM
  3. Via M10000 Video Driver
    By blkwrx in forum LCD/Display
    Replies: 2
    Last Post: 06-27-2006, 04:13 PM
  4. Problems with video driver on M1000
    By nappyjim in forum General Hardware Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 11-02-2004, 05:09 PM
  5. FV24 wasted space on video out problem
    By Mikesz in forum General Hardware Discussion
    Replies: 7
    Last Post: 02-22-2002, 08:20 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •