Results 1 to 6 of 6

Thread: sound issues

  1. #1
    Newbie boss13's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    florida
    Posts
    38

    Unhappy sound issues

    when I'm surfing and playing music at the same time the music distorts and cuts out especially when using a search engine or downloading.Does anyone know how to fix
    thx

  2. #2
    Constant Bitrate
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Wichita Falls, Texas
    Posts
    122
    sounds like you are getting interference between your soundcard and modem/Ethernet.

    If I take a stab at it, i'm betting your using onboard sound?

    You could try a dedicated soundcard if you are.
    You can also try getting a external NetworkConnection/Soundcard

    Post more info about the hardware you are using

  3. #3
    Newbie boss13's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    florida
    Posts
    38
    man u are a my hero!! yes I am using onboard sound

  4. #4
    Constant Bitrate
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Wichita Falls, Texas
    Posts
    122
    Your best bet is to just buy a actual dedicated soundcard then.
    I would try and borrow a friends soundcard first tho before actually purchasing to be sure it fixes your issue.

  5. #5
    Low Bitrate
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    80
    It is possible to fully isolate the PC with a USB sound card, or by using digital-out.

  6. #6
    Car Audio Moderator durwood's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Chicagoland (St. Charles,IL)
    Posts
    2,028
    It sounds like the problem is that your soundcard is sharing resources or an IRQ. As someone else mentioned, you will get better help if post what hardware you are using. Also, there is a way to put your computer specs in your profile.

Similar Threads

  1. SB live sound card issues
    By 04scooby in forum Newbie
    Replies: 5
    Last Post: 04-17-2006, 10:52 AM
  2. Sound card issues
    By gboy in forum Newbie
    Replies: 2
    Last Post: 02-25-2005, 09:38 AM
  3. Replies: 0
    Last Post: 03-09-2004, 11:34 PM
  4. ATI Radeon 7500 VE PCI & Audigy 2 ZS issues
    By jzgt in forum General Hardware Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 02-26-2004, 03:06 PM
  5. got sound?
    By masch in forum Newbie
    Replies: 20
    Last Post: 11-17-2003, 09:01 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •