Results 1 to 5 of 5

Thread: COM Ports are from Satan

  1. #1
    Newbie
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Birmingham, AL
    Posts
    39

    COM Ports are from Satan

    Is it just me, or do you guys battle devices finding new com ports or losing communication with com ports on restart or resume from standby?

    I have finally gotten everything wired up into my truck just the way I want it, but the CarPC is completely unstable (and unusable). 90% of the time I have to exit RR and fiddle with the GPS to get it connected (via bluetooth) and then share the ports via XPort. I also have a recurring problem with my Xenarc touchscreen controller coming up on a different port (meaning I have to go in and add another controller) each restart/resume. I'm using a serial to usb converter here that may be causing some of this trouble.

    I wish there was a way to just lock the hardware down and disable "plug-n-play" so that XP wouldn't reassign com ports. Ideas?


    .brit

  2. #2
    Raw Wave Rob Withey's Avatar
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Bedfordshire, UK
    Posts
    2,139
    Quote Originally Posted by bmzero View Post
    I'm using a serial to usb converter here that may be causing some of this trouble.
    I think this is the common theme with problems with resume from hibernate and com ports. I use a straightforward COM port and have never had any troubles.
    Old Systems retired due to new car
    New system at design/prototype stage on BeagleBoard.

  3. #3
    It's not really that small...No, seriously. judoGTI's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Florida
    Posts
    1,049
    I agree I always have problems with COM devices. Especially when I have true serial devices and those lazy *** USB wanna be real COM devices.... THey always argue and fight and I have to disable one to get hte other to work....
    '02 GTI
    [Routis '04] [Opus 90W] [160GB Maxtor HD]
    [Lilliput 7" TS] [VIA M10000] [XMPCR]
    [512MB RAM] [Custom housing]
    [Deluo GPS Mouse] [E-MU 0404 Soundcard]
    Progress Meter: [==============|] 99.9%

  4. #4
    Newbie
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    18
    No kidding!! I thought I had everything working pretty good, and decided to mess with xport to split the GPS so I could use it for i-guidance and Roadrunner, and that has made my hair go grey as results seem totally random. I'm going to try a couple of more things and it they don't work I'm pulling xport off and keeping life simple. That is if I can get xport to shut down!

    -Wayne

  5. #5
    Newbie
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Birmingham, AL
    Posts
    39
    I have had similar random issues with xport.


    .brit

Similar Threads

  1. Extra (hidden) USB ports on Laptop?
    By Nerd2 in forum Laptops, Netbooks, Tablets, UMPCs, etc.
    Replies: 7
    Last Post: 03-12-2007, 04:07 AM
  2. com ports
    By jonessc in forum General Hardware Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 02-14-2007, 03:46 PM
  3. Usb ports on Morex Case problem
    By volum3rider in forum General Hardware Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 11-14-2005, 06:25 PM
  4. How can I access extra USB ports on EPIA MII-12000
    By umarth in forum General Hardware Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 07-12-2005, 05:13 PM
  5. AT&T / Cingular GPRS Ports
    By dmurray14 in forum Wireless Communications
    Replies: 3
    Last Post: 06-02-2005, 11:17 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •