Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 17 of 17

Thread: GlobalSat BU-355 COM port problem

  1. #11
    Newbie RichIbizaSport's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Hull, UK
    Posts
    52
    One more bump! someone must have a slight idea!

  2. #12
    Newbie RichIbizaSport's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Hull, UK
    Posts
    52
    Ok, ive applied +5V and GND directly to the connectors inside the unit. Red (+5V) and Black (GND), the power LED doesnt light up, does that mean i have a broken unit? Could anyone check if the power LED comes on with just the power wires connected

  3. #13
    Newbie
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    34
    Hey Rich,

    Just random spouting here - I don't have the same unit as yours.... have you checked the continuity between pin 1 on the connector and the red wire on the board and the same with pin 2 to black?

    Have you done anything bad in your messing about trying to get it to work that might have shorted something? Are there any glass fuses or anything on the board inside that have popped?

    LED status could be a tricky one..... different receivers do different things, some will flash when powered and then go steady when get a lock, not sure what the standard procedure is for your unit.

  4. #14
    Newbie RichIbizaSport's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Hull, UK
    Posts
    52
    im not perfectly sure what is meant by continuity but im going to guess! I have a setting on my multimeter that makes a sound when the circuit is completed. If i put one prong on the red and one prong on the black it doesnt make a sound!

  5. #15
    Newbie
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    34
    lol, yeah, that's what I'm talking about, but I mean put one on red and one on pin 1 of your cable to check that the wiring is the same as the diagram to make sure you've not shorted anything when messing about with the serial port and the ps2 connector.

    Red to black beeping would be a short which is bad

  6. #16
    Newbie teamcba's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Posts
    19
    Can you confirm the model number
    50% Built
    00% Planning
    100% Botch job :)

  7. #17
    Newbie RichIbizaSport's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Hull, UK
    Posts
    52
    its a BR-355, sorry

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Similar Threads

  1. USB Serial Port Adapter Troubles
    By bLindmOnkey in forum General MP3Car Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 10-13-2004, 11:29 PM
  2. COM Port problem help
    By Cypher333 in forum LCD/Display
    Replies: 19
    Last Post: 10-06-2004, 06:42 AM
  3. parallel port LCD problem
    By jethari in forum LCD/Display
    Replies: 5
    Last Post: 09-05-2004, 09:56 PM
  4. Tv in and out at the same time problem...
    By cyrocr in forum General Hardware Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 04-04-2003, 03:40 PM
  5. Via Mini-ITX Epia 5000 serial port not working
    By vash in forum General Hardware Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 08-13-2002, 08:48 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •