Results 1 to 6 of 6

Thread: Dead HD

  1. #1
    Newbie
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    12

    Unhappy Dead HD

    Hi All,

    Im new to this game and ive just purchased a complete system for the car. Worked a treat running road runner and the crystalblue skin until one morning I started the car and it wouldn't recoginse the HD. Like a fool I didnt back the HD up.
    Got a new HD put it in a desktop and built the laptop HD with tiny xp and installed road runner and skins etc but then transfered the disk to the car and it won't boot to xp, just get the bar across the bottom of the screen but it won't go into XP.
    Do I need to remove a device driver from device manager when its booted up on the desktop?
    Is this possible to build it on a different pc and then transfer the disk to another machine and let plug and pray do its bit?
    Ive even tried to bring the sys board in the house and hook it up to a normal pc but it wont power on even with the on/off jumpers shorted.
    Any help would be appreciated.
    Cheers in advance

  2. #2
    Who am I? HiJackZX1's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Miami
    Posts
    6,603
    Quote Originally Posted by uk300 View Post
    Hi All,

    Im new to this game and ive just purchased a complete system for the car. Worked a treat running road runner and the crystalblue skin until one morning I started the car and it wouldn't recoginse the HD. Like a fool I didnt back the HD up.
    Got a new HD put it in a desktop and built the laptop HD with tiny xp and installed road runner and skins etc but then transfered the disk to the car and it won't boot to xp, just get the bar across the bottom of the screen but it won't go into XP.
    Do I need to remove a device driver from device manager when its booted up on the desktop?
    Is this possible to build it on a different pc and then transfer the disk to another machine and let plug and pray do its bit?
    Ive even tried to bring the sys board in the house and hook it up to a normal pc but it wont power on even with the on/off jumpers shorted.
    Any help would be appreciated.
    Cheers in advance

    When you say bar, you mean the white bar, that zooms across? Did you have the PC set on hibernation or standby? If it is in hibernation, all I do is when I see the bar pop up, I hit F8 and then click delete restoration file blah blah blah. Basically Windows does not like any type of hardware change and will act stupid. I deactivated my onboard sound card and had the same issue......... Your HD is fine, im sure if you put it back in the other PC it will work. I thought my HD was fried to, or to be exact, that the IDE to SATA converter was messed up, but it wasnt. Im not sure if the F8 option works on cold boot, but you can try.
    Nirwana Project, the Android/Win 7 hybrid system!

    1X Ainol Novo Flame Tab
    4X MK808b
    3x Perixx Touchpads
    3x 7 inch Screens
    1X 7 inch motorized Screen
    1x Win 7 PC

  3. #3
    Neither darque nor pervert DarquePervert's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Elsewhere
    Posts
    13,949
    F8 does work from a cold boot.
    Have you looked in the FAQ yet?
    How about the Wiki?



    Under normal circumstances, a signature would go here.

  4. #4
    Variable Bitrate rijk's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    netherlands
    Posts
    375
    Quote Originally Posted by uk300 View Post
    Hi All,

    Im new to this game and ive just purchased a complete system for the car. Worked a treat running road runner and the crystalblue skin until one morning I started the car and it wouldn't recoginse the HD. Like a fool I didnt back the HD up.
    Got a new HD put it in a desktop and built the laptop HD with tiny xp and installed road runner and skins etc but then transfered the disk to the car
    Am i correct in thinking you formated and installed xp on a different mobo than the one in your car? if so, that has never worked for me, i alwas have to format and install the os diks with the disk hooked up to the mobo that is going to be used on.

  5. #5
    Who am I? HiJackZX1's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Miami
    Posts
    6,603
    Quote Originally Posted by rijk View Post
    Am i correct in thinking you formated and installed xp on a different mobo than the one in your car? if so, that has never worked for me, i alwas have to format and install the os diks with the disk hooked up to the mobo that is going to be used on.
    That happened to me also. I installed the OS on another MoBo with IDE. When I tried to use it on my new MoBo with SATA it said no OS installed. So I had to start from scratch.
    Nirwana Project, the Android/Win 7 hybrid system!

    1X Ainol Novo Flame Tab
    4X MK808b
    3x Perixx Touchpads
    3x 7 inch Screens
    1X 7 inch motorized Screen
    1x Win 7 PC

  6. #6
    Variable Bitrate
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Rochester
    Posts
    272
    If you install Windows on one machine, then move the hard disk to another machine, it usually will not boot - unless the machines are very very similar. There is a way around this using a utility called SysPrep. It is a little advanced, though. Your best bet is just to reinstall Windows on the car pc.
    ** Denotes an "in car" post
    In-Car posts made from passenger seat - Be safe, Don't Post and Drive.

Similar Threads

  1. Problem with ITPS / hibernation and External USB HD
    By veetid in forum Power Supplies
    Replies: 5
    Last Post: 01-02-2006, 08:35 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •