Results 1 to 2 of 2

Thread: Amp9 sound issues.

  1. #1
    Maximum Bitrate stonestatue's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Huntsville, AL (Atlanta, GA temporarily)
    Posts
    487

    Amp9 sound issues.

    I am attempting to diagnose sound issues with the carputer and the amp9 kit.

    When the amp9 is hooked up to the motherboard, it will make strange staticky noises which seem to be consistent with the processor or something related, because it will make noise consistent with me moving my mouse and typing.

    When the amp9 is hooked up to another source (like my laptop), it does not have this issue. The sound is clean. Also, when I hook up regular speakers to the carputer's motherboard, the sound is also clean.

    I would say that it's unshielded RF interference, but the amp9's sound is clean when hooked up to the laptop. I would also say it's unique to the motherboard, but when I hook up PC speakers the sound is clean. So the problem only exists when the amp9 and the motherboard are connected to each other.

    The only thing I can think is some possible ground loop problem? FYI, I have this hooked up in my house, not the car, so I'm certain it's nothing in the car.

    What else could I be overlooking? And what possible solutions are there?
    Check out my GMC Savana worklog.

    Remaining tasks to facilitate vanputer installation codename "Enterprise":
    - Edit skin to liking.
    - Get compatible phone for mobilephone.net.
    - Facilitate HVAC control.

  2. #2
    MySQL Error soundman98's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    on the border of northern IL/IN
    Posts
    5,820
    i seem to remember something about certain motherboards require more/better grounding on them to prevent issues like this-- ie: all the mo. bo. mounting points/ground connections should be grounded to the same source..

Similar Threads

  1. sound card issues, need help
    By senseless228 in forum General Hardware Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 07-28-2008, 01:06 PM
  2. SB live sound card issues
    By 04scooby in forum Newbie
    Replies: 5
    Last Post: 04-17-2006, 10:52 AM
  3. Sound card issues
    By gboy in forum Newbie
    Replies: 2
    Last Post: 02-25-2005, 09:38 AM
  4. Replies: 0
    Last Post: 03-09-2004, 11:34 PM
  5. got sound?
    By masch in forum Newbie
    Replies: 20
    Last Post: 11-17-2003, 09:01 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •