Results 1 to 3 of 3

Thread: Cold boot problem...

  1. #1
    htl
    htl is offline
    Newbie
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Boston, MA
    Posts
    18

    Cold boot problem...

    I've completed my carputer for my RSX for a couple of weeks now and it's been running ok except for one annoyance.

    Everytime I do a cold boot (after it has been off for a long time, especially overnight) the computer will restart itself at least two times after loading into WINXP before it can finally load WINXP correctly and run my front end. It boots fine for the rest of the day. This only happens when I leave the car overnight and try to boot in the morning.

    I've tried switching out memory but had no success, still the same problems. Could it be the power supply?

    Any ideas?

    Thanks

    I'm running...

    EPIA MII
    512 MB
    40GB notebook harddrive
    Road Runner front end
    WINXP Pro
    M1-ATX power supply

  2. #2
    Variable Bitrate numbers's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Posts
    370
    The first thing to try would be running it indoors with a standard atx power supply. That will narrow things down quite a bit.

  3. #3
    htl
    htl is offline
    Newbie
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Boston, MA
    Posts
    18
    Before I installed everything in my car, I was running everything off of an atx power supply. I don't recall having any problems. I also fed the M1-ATX with a separate 12V supply and everything appeared to run fine. I'm not running anything power intensive so I would think the 90W M1-ATX should be sufficient.

    Thanks

Similar Threads

  1. Xenarc Problem or Polarity Problem?
    By mbkowns in forum LCD/Display
    Replies: 1
    Last Post: 01-06-2007, 08:57 PM
  2. Oh where have all the Shutdown Controllers gone (and boot time)?
    By SuperAJ in forum General Hardware Discussion
    Replies: 17
    Last Post: 05-21-2005, 09:57 PM
  3. USB Hub does not show HD after cold boot
    By d_sellers1 in forum General Hardware Discussion
    Replies: 9
    Last Post: 04-05-2005, 01:46 PM
  4. harddrives withstanding cold temperatures?
    By Nick DC in forum Newbie
    Replies: 5
    Last Post: 12-11-2004, 09:37 AM
  5. Here is a hard one for you all : How to boot from a floppy image w/o drives
    By coolwaves in forum Software & Software Development
    Replies: 15
    Last Post: 03-11-2004, 04:02 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •